צהרים טובים . כמה שאלות בנוגע למעבר

omer432

New member
צהרים טובים . כמה שאלות בנוגע למעבר

צהרים טובים בחודש האחרון אנחנו עוקבים אחרי הפורום ונהנים לדלות מידע חשוב . עכשיו כשהעסק קורם עור וגידים יש לנו רשימה של נושאים עם שאלות ונשמח לשמוע תשובות / רעיונות ... אנחנו זוג ללא ילדים (בינתיים - הדגש על בינתיים ) . בעוד כחודש נעבור לאיזור בוסטון - בת הזוג תעבוד ובן הזוג ינוח וילמד ... לפחות בהתחלה . בריאות : לוקחים מהארץ היסטוריה רפואית (שיניים ורפואת משפחה) . יש ביטוח בריאות. יש מקום לתרופות ישראליות ? משהו שקשה להשיג בארה"ב ? משהו שלא חשבנו עליו ? ויזה : בת הזוג עם L1 . מה בן הזוג צריך לעשות ? נכנס עם ויזת תייר בתוקף ומשנה את המעמד אחכ ? מקבל ויזה מראש (L2) יחד עם בת הזוג ? צריך להוציא אח"כ אישור עבודה ? זו נקודה שעדיין לוטה בערפל מבחינתנו .. מיסים : אין לנו דירה . אין רכב על שמנו . יש חשבון בנק שאנחנו מבינים שכדאי "להרדים" . מה עושים עם ערימה של שקלים שלא רוצים להפוך לדולרים ? נותנים למשמרת של בן משפחה ? ביטוח בריאות / ביטוח לאומי : אנחנו נוסעים לתקופה של 3 שנים , ומן הסתם נקפוץ לביקור בתדירות של פעם בשנה , להמשיך לשלם ? כמה משלמים ? איך ? מהחשבון ה"רדום " ? קופת חולים : יש צורך לעשות משהו או פשוט להפסיק את התשלום לביטוח המשלים ? או אולי כדאי להמשיך על מנת לשמור על רצף זכויות ? מילואים : סודר . ביטוח רכב : כדאי לקחת איזה טופס מסוכן הביטוח על העדר תביעות ? זה יעזור לקראת ביטוח רכב בארה"ב ? מה שכחנו ? נשמח לשמוע כל עצה ורעיון . אנחנו .
 

טל ר

New member
ויזה

על בן הזוג להגיש בקשה לויזת L2 יחד עם בת הזוג (המגישה בקשה ל-L1), עוד בשגרירות האמריקאית בישראל.
 

doronf65

New member
מנהל
מיסים, ב. לאומי, קופ"ח.

מיסים: תישארו בפרופיל נמוך מבחינת כל הפרמטרים, רצוי לסגור את החשבון אם אפשר, על מנת לתת כמה שפחות תרוצים לפקידי השומה. למרות כל הנסיונות שלי לדלות מידע אני עוד לא מבין מה הפרמטרים, נראה שאף אחד לא יודע עד הסוף. אני אפילו לא יודע אם צריך לגשת למס הכנסה ולהצהיר (דבר שנראה לי קיטבג לחלוטין או לשתוק ולקוות שלא ייטפלו אלי - אני עצמי יוצא עוד חצי שנה) ביטוח לאומי: ניתן להודיע להם ואז הם יורידו לך בהוראת קבע. הדבר סותר את נושא חשבון הבנק, אז אני מציע לך לשאול אותם אם מישהו יכול לשלם בשמך או שאולי כל שנה תיכנם ותשלם את החוב במרוכז. זה עולה כ- 360 ש"ח לרבעון. לא נורא. קופ"ח: רצוי לשמור על המשלים. תיכנס אליהם ותגיד שאתה נוסע והם יגידו לך איך. מה שכחת? אתה די מסודר. אם אתה שואל אותי - אתה לא תחזור לכאן אם רק תוכל... :)
 

omer432

New member
תודה

רב תודות . - מהקריאה בפורומים בנושא אנחנו מבינים שבהגעה לארה"ב צריך לבקש אישור עבודה לבעל ויזת L2 - שקבלתו היא פחות או יותר אוטומטית - אנחנו צודקים ? שוב תודה .
 

mal1

New member
ביטוח לאומי אפשר לשלם גם עם פנקס

תשלומים אחת לרבעון - כך שלא חייבים להחזיק ח-ן בנק בשביל זה, למרות שהוראת קבע יותר נוח. אנחנו גם חתמנו על ייפוי כח (כללי, אצל עו"ד ולא ספציפי לגוף מסויים)להורים כדי שיוכלו לטפל בשמנו בכל צרה בירוקרטית שלא תבוא. אישור עבודה ל-L2 כאמור מסדרים מפה. די אוטומטי מלבד הבירוקרטיה אבל לוקח זמן. בתאוריה עד 90 יום. בפועל, תלוי ברמת הלחץ במרכז ה- INS אליו אתה שייך. בכל מקרה, אם תוך 90 יום אתה לא מקבל את האישור, אתה יכול לפנות למרכז INS אחר מקומי (ולכן קטן יותר ועמוס פחות) ולקבל מיידית אישור זמני לחצי שנה עד שיגיע האישור הרשמי. למה אי אפשר לפנות ישר ל-INS המקומי (הרבה יותר פשוט) - לאלוהי ה-INS פיתרונים. בהצלחה.
 

טל ר

New member
תיקון

אם עברו 90 יום מהפעולה האחרונה שה-INS עשו בנושא, אז ניתן לקבל את האישור הזמני. למשל - שלחו לך מכתב האומר "קיבלנו את פנייתך"? זו פעולה. בקשתך אושרה עקרונית והזמינו בעבורך כרטיס קבוע (לוקח מספר שבועות)? זו פעולה. וכו'.
 

mal1

New member
תודה. כתבתי את מה שהעו"ד של החברה

הסבירה, היא לא הסבירה את הפרט הנ"ל אבל טוב לדעת.
 

doronf65

New member
מנהל
בנושא ויזות F אני לא מבין

יש לי נסיון בהגעה באופן אחר.
 

ליאתA2

New member
מס הכנסה

באחד מביקורי בארץ נכנסתי למשרד פקיד השומה, הסברתי שאני גרה בחו"ל ושאלתי אם יש איזה שהוא טופס שאני צריכה למלא או ניירות שאני צריכה להראות להם כדי להוכיח שאני לא צריכה לשלם מס הכנסה בארץ. לפקידה לא היה מושג והיא שלחה אותי לפקיד יותר בכיר ש-א. התפוצץ מצחוק. ב. אמר לי שלא (אין צורך בכלום). אף אחד לא שאל אותי על חשבון בנק (שיש לי בארץ) ועל שום דבר אחר. אם מרכז חייך בחו"ל (עבודה [לא עבור המדינה ולא עבור חברה ישראלית באותה עבודה שעבדת בה בארץ] והמשפחה פה) אז אתה לא אמור לשלם מס הכנסה בארץ.
 

doronf65

New member
מנהל
עד כה זה מה שהיה

אבל עכשו עברו חוקים חדשים, (עם התכנית הכלכלית), ועל זה הפורומים סוערים כבר מספר ימים. אני מאוד מקווה שאת עדיין צודקת... :))
 

loshtes

New member
some answers

One thing that is important is to bring your driving license (with recent picture and written in english) Regarding the social security as much as I know the rules have been changed and in order to maintain your eligability you need to pay few thousands and not hundreds as mentioned. make sure that every document that you bring from Israel is in english "no need to bring any "TRUFOT the only thing that is though to find is humus
good luck
 

Boston Guy

New member
כדאי להביא אופטלגין ומשחת וולטרן

אף כדור נגד כאב ראש בארה"ב לא חזק כמו אופטלגין... ואם אתם רגילים לקודאין (קודאקמול ודומיו) - כאן קודאין זה רק עם מרשם רופא, כי זה נחשב סם ממכר. אין בבוסטון משחת וולטרן (אולי אין בכלל בארה"ב) לילדים - אין בארה"ב אמפולות קרבול לפתיחת דרכי נשימה. משהו להביא - סמרטוטי רצפה (אין כאן) כל היתר יש ב BUTCHRIE בברוקליין אם אפשר לבוא על L2, זה נשמע לא הגיוני לבוא על ויזת תייר (למה בכלל חושבים על זה?) אישור עבודה - צריך להגיש בקשה אחרי ההגעה באימיגריישן בבניין JFK ליד הערייה. טופס I-765. מיסים - אכלתם אותה. מכיוון שאתם יוצאים אחרי כניסת חוקי המס החדשים (ינואר 2003), ומתכוונים לחזור אחרי 3 שנים, הסיכוי קלוש שתוכלו להתחמק מתשלום מס לישראל. תבנו על לשלם 25% - 30% ל IRS, ועוד כ 20% לישראל. חוץ מזה 5% לביטוח לאומי האמריקאי. ביטוח לאומי וביטוח בריאות - רק אלוהים יודע. הכל כל כך עמום ולא ברור אצל החלאות האלו... לכו למשרדי הביטוח הלאומי ברחוב יצחק שדה בתל אביב (אם הם לא בשביתה) ותנסו להבין מהם. יש להם גם שעות קבלה בטלפון, אבל אין סיכוי להשיג אותם (מזמן התייאשתי). מה עושים עם שקלים? טייארה. אם תיתן לבן משפחה - מס הכנסה ירדוף אותו... למה לך לגרום לו עגמת נפש? אם תשקיע בארץ - ינכו לך מס במקור. אם אין לכם תשלומים בארץ, פשוט תסגרו את כל החשבונות. לגמרי. תבטלו את כל כרטיסי האשראי הישראליים ברגע שיהיו לכם אמריקאים (יחסוך לכם 200 דולר בשנה מינימום בעמלות). בין כה וכה אין בארץ נושא של CREDIT HISTORY... אז אם תבואו בעוד 3 שנים עם כסף חזרה לארץ לא תהיה לכם בעייה לקבל כרטיסי אשראי או משכנתא. ביטוח רכב - אישור מהמשטרה ומחברת (לא מהסוכן) הביטוח. לתרגם לאנגלית אצל נוטריון. לא חושב שזה יעזור במסצ'יוסטס, אבל לא יכול להזיק.
 

omer432

New member
בקשר למיסים ...

Boston guy , אתה מכיר מישהו שמייעץ בנושא מיסים ברוח הדברים שכתבת ? כל מי שדיברנו איתו עד כה בנושא זה אמר אחד מהדברים הבאים : - אין לדעת כי עוד לא עברה שנת מס שלמה מהשינוי ... - אפשר להתחמק מ"הגזירות" אם מנתקים כל קשר עם המדינה (משמע , חשבונות , נכסים וכו' ) . אנחנו פסימיים מטיבענו ולכן לאחר שקראנו את התקנות עצמן נראה לנו שכנראה ניתן יהיה לחייב אותנו בהפרשי המס על החודשים שנותרו בשנת המס הזו , שבה היינו בישראל יותר מ 183 ימים (כנראה שהמחוקק מוכן להתנתק מאזרחיו רק ב 1/1 לכל שנה קלנדרית ) אבל אם לא מבקרים בישראל יותר מ 30 יום בשנה על סמך מה יקשר אותנו מה הכנסה לארץ ? השאלות בנושא המיסוי הן שאלות משמעותיות היות והגענו להסכמה עם המעסיק על כל הנושאים עד שעלתה שאלת המס שמציקה ביותר ממובן אחד , א. הערפל לא מאפשר לנו לחשב את סכום הכסף נטו שיישאר לנו ולכן אנחנו לא יכולים להסכים לשכר שהוצא לנו . ההבדל מגיע ל 20% שהוא סכום נכבד בכל קנה מידה . ב. גם אם נעבור את המשוכה הנוכחית איכשהו מה יקרה כש"ישנו את החוקים " בפעם הבאה ? נשמח לקבל כל עיצה , עזרה בנושא , בעיקר שמות או הפניות ליועצי מס שזה עיסוקם שאיתם נוכל להתייעץ בימים הקרובים . תודה מראש
 

Boston Guy

New member
כמו שאמרו לך, אף אחד בעצם לא מבין..

לא מזמן באו אנשים רבי הוד לבושים בחליפות, מאחת מהפירמות הגדולות לנושאי מס ושאר ירקות בישראל, להרצות לנו על חוקי המס החדשים. הם דיברו בפאתוס, הציגו מצגות POWERPOINT מרהיבות עיין, פימפמו בסמכותיות במקטרת (כבויה, כמובן - כאן אסור לעשן) - והצהירו בארשת חשובה ש... אין להם מושג מה כוונת המחוקק. לאף אחד אין. לדבריהם, זה יעבוד ככה: מס הכנסה ינסה לפשוט את העור של כל ישראלי שיעיז לחזור. הוא יגיד לכולם שהם נופלים לקטגוריה של חייבי מס (שיטת "מצליח"). הישראלים החוזרים לא פראיירים, וילכו לבית משפט. מי שיפסיד במשפט (הם או מס הכנסה) יערער בעליון. מי שיפסיד בעליון יגש לבג"ץ. יקח כעשור (10 שנים) מהתביעה הראשונה ועד שבג"ץ יפסוק מספיק פסיקות בנושא, ופסיקות אלו יהוו בעצם את מסגרת החוק. אז לשאלתך - בערך בשנת 2013 חבות המס שלך לישראל תהייה מספיק ברורה. כרגע מה שאתה יכול לעשות זה "לצמצם פרופיל" - וכמו שלהקת פוגי אמרה בשעתה - "לשכב על הריצפה ולעשות קולות של שטיח".
 

doronf65

New member
מנהל
ועוד קריטריון...

אם היית בארץ בשנת המס הקודמת ובזו שלפניה סך של ארבע מאות ומשהו ימים, גם אז אתה מוכר כתושב לצורך תשלום מס, מה שאומר שגם בשנה הבאה אתה עלול להיות נתבע לכך אפילו לפי הקריטריונים הישנים. הסיבה שאני לא זוכר את המספר המדוייק של הימים היא שאבד לי הלינק עם תקנות מס הכנסה שם זה מופיע, ומשום מה אני לא מצליח למצוא אותן. האם יש לך במקרה לינק לאופן ההגדרה שלנו כתושבים לצורך חבות מס? ביי דורון
 

omer432

New member
הנה מה שחיפשת .

השיעמומון : http://www.mof.gov.il/hachnasot/pkudatMas200301.pdf מי שהיה במשך שנה יותר מ 30 יום בארץ ובסה"כ בשנת המס הנוכחית ובשנתיים שלפני זה יותר מ 425 וגו' ...
 

sari s

New member
איזה אישור צריך מהמשטרה?

גם אנחנו בסוגיות אלו ועל אישור משטרה עוד לא שמעתי אם תוכל לפרט זה יעזור תודה ש
 

omer432

New member
אני מניח שהכוונה היתה

לאישור מהמשטרה ו/או מחברת הביטוח על העדר תביעות / תאונות . בארה"ב אחד הפקטורים שנלקחים בחשבון (כפי שהתחיל בשנים האחרונות גם בארץ ) זו ההיסטוריה הביטוחית של המבוטח . משמע כמה פעמים תבע את הביטוח , בכמה תאונות היה מעורב וכן הלאה . מבוטח שאין לו היסטוריה כזו היות והוא הגיע לארה"ב רק בימים אלה (משמע אנחנו ) ישלם מן הסתם פרמייה גבוהה יותר . לכן המאמצים הללו על מנת להראות שקיימת היסטוריה "נקייה" בביטוח בארץ . זה לא תמיד עובד אבל לא כל כך נורא לנסות .
 

טל ר

New member
---

אישור משטרה יכול להגיע ישירות לקונסוליה ובאנגלית. לי לפחות הוא עזר. לגבי תרופות - רק שתדעו. אופטלגין נאסר כליל לשימוש בארה"ב, ולכן חוקית אסור לייבא אותו. לגבי אישור עבודה, הם כבר אינם מקבלים אותו ב-Walk in אלא רק בדואר ישירות למרכז בוורמונט. פרטים בהוראות הטופס באתר ה-INS.
 
למעלה