צהרים טובים! שאלת בשר -

צהרים טובים! שאלת בשר -

האם ככל שמבשלים יותר זמן את הבשר הוא מתייבש או מתרכך, ואסביר -
בישלתי בשר שכתוב עליו רוסטביף (mecruese) במשך שעה ורבע ויצא יבש להחריד...
ככה המליצו לי ואמרו שיוצא מצוין ורך.
אתמול בחנות, אמר לי אחד הלקוחות שהוא בישל את הבשר הזה במשך 4 שעות ויצא רך כחמאה.
האם יכול להיות שהייתי צריכה להמשיך לבשל את הבשר למרות שהיה כבר מוכן?
מקווה שהובנתי, תודה מראש לעונות.
אני מאוד רוצה לתת צ'אנס נוסף לבשר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עד כמה שידוע לי, נתח roastbeef במשקל ~1.5 קג

מבשלים כשעה ל medium rare, טיפה יותר אם אוהבים פחות מדמם.

4 שעות מבשלים נתחים פחות טובים, למשל ברוסט/חזה,ל brisket.

אולי הנתח היה לא מוצלח? אולי תשאלי במקום בו קנית? בד"כ הקצבים יודעים מה לעשות עם נתחים.

טוב לראות אותך!
 
תודה! קניתי בחנות בה אני מוכרת, לא קצביה.

הקונים הם אלה שהמליצו לי על הנתח אמרו שיצא להם מדהים אחרי כשעה ורבע של בישול ולי יצא ממש ממש יבש.
 

חנהפ

Active member
יש רוסטביף מאנטרקוט יש מסינטה

הסינטה נוטה להתייבש יותר מהאנטרקוט. ואולי קנית נתח אחר לגמרי שמכינים אותו כצלי ואז צריך לבשל זמן ארוך כדי שיתרכך
 
תודה, היה כתוב על זה רק רוסטביף, והדעות כמה

זמן לבשל היו חלוקות.
מישהי אחת המליצה לאפות כשעה - שעה ורבע ואכן היה מוכן אך מאוד יבש.
מישהו אחר המליץ לבשל שלוש - ארבע שעות ואומר שיוצא רך כחמאה.
רוצה לנסות שוב מחר ולא יודעת מה, כמה ואיך.
בכל אופן תודה על התגובה.
ואגב, חנה, הבלוג שלך מקסים וממש מעורר חשק ותאבון לנסות את המתכונים, בהצלחה!
 

חנהפ

Active member
תנסי לברר איזה נתח מוכרים כרוסטביף

זה חשוב!
 
למעלה