צה"ל לפלשתינאים: למסוק זיתים ללא

NorthernStar

New member
צה"ל לפלשתינאים: למסוק זיתים ללא

פעילי שמאל. עמירה הס - הארץ 9.10.06 http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/772293.html צה`ל דורש מהפלשתינאים, שפעילי שמאל ישראלים ופעילי סולידריות זרים לא יתלוו אליהם בזמן מסיק הזיתים, במקומות שבהם נדרשת אבטחה צבאית מפני התנכלויות מתנחלים. כך אמרו ל`הארץ` מקורות פלשתינים באזור שכם, וכך אישר ל`הארץ` מקור ביטחוני ישראלי. לפי המקור הביטחוני, מפקדי הצבא הושפעו מדברי מתנחלים, שמה שמעורר את חמתם הוא נוכחות פעילי השמאל, וכי הם המסיתים. בדף הסבר לחייל של המינהל האזרחי מ-2005, שעניינו עונת מסיק הזיתים, כתוב: `צפויה מעורבות של גורמים שונים, ישראלים וזרים, `כסיוע` לפלשתינאים בביצוע המסיק וכמניע ליצירת פרובוקציות`. לעומת זאת, היו בצה`ל מי שהגיעו למסקנות הפוכות: בפקודת מסיק הזיתים 2006 של חטיבה מרחבית שומרון, נכתב: `לקחים מרכזיים משנה קודמת`: `ציר עבודה למול ארגוני השמאל: במהלך המסיק הופיע השמאל לרוב כגורם מתאם ולרוב לא בוצעו פרובוקציות מצדם. הציר האפקטיווי והטוב ביותר לשימור הקשר הינו בין המבצעים לארגונים`. עונת מסיק הזיתים החלה בשבוע שעבר בשבוע שעבר התחילה עונת המסיק באזור שכם. בכפר בורין, למשל, נאסרה ביום שבת נוכחות ישראלים בזמן המסיק. בכפר קליל איפשר הצבא לנשים מארגון סולידריות בינלאומי להיות במקום בזמן המסיק. ביום שלישי שעבר דווקא החיילים מנעו כניסת חקלאים לשטחם, ונדרשה התערבות טלפונית של פעילי `שומרי משפט, רבנים לזכויות אדם`. בחצי השני של השבוע הורשו ישראלים להתלוות למסיק. הרב אריק אשרמן מ`שומרי משפט` מתרשם שהצבא לא יכפה את דרישתו בכל הכפרים, אם כי `זוהי חרב שתמיד תתנופף מעלינו`. אשרמן מארגן במשך שנים קבוצות של פעילי שלום ישראלים שמתלוות לחקלאים פלשתינאים בכ-30 כפרים בגדה, כהגנה מפני פגיעתם של מתנחלים. הוא אמר שהתנאי לנוכחות ישראלית הוא רצונם של הפלשתינאים. לדבריו, ישנם תושבי כפרים שמסרבים לגשת לאדמותיהם בלא ליווי של פעילים ישראלים - גם כשהצבא נוכח, בייחוד באזור שכם ודרום הר חברון. במקומות אלו עברו התושבים חוויות קשות, כשחיילים לא מנעו בעבר התנכלויות מתנחלים. מדובר צה`ל נמסר בתגובה: בעת ליווי המוסקים לשטחי המסיק אין חוק או צו האוסר לחלוטין את שהותם של אזרחים ישראלים בשטחים אלה. יחד עם זאת, לאחרונה נחתמו על ידי מפקד פיקוד מרכז, כמה צווי סגירת שטחים מצומצמים, שהכניסה לתוכם מחויבת בתיאום מראש עם כוחות הביטחון. רובם המכריע של שטחי המסיק ביו`ש אינם נכללים בצווי הסגירה. הטענות לפיהן הפלשתינאים גורשו מקליל על ידי החיילים וחיילי צה`ל זירזו את המוסקים אינן נכונות.

Wing Chan

New member
טימטום מוחלט מצד צה"ל בעיניין הזה.

אם זה היה תלוי בי הייתי מכניס חיילים כדי למנוע את התנהגות המתנחלים עם כמה מג"בניקים חמומי מוח.

NorthernStar

New member
או יותר טוב -

לפנות אותם לגמרי לתחומי ישראל ואז להעמיד אותם למשפט על הסגת גבול, גניבה, התעללות והסתה לגזענות.

razre

New member
בהחלט להגיש כתבי אישום

לסגור את שטחי המסיק למתנחלים ולהתייחס למתפרעים ולפורעים כעבריינים מסוכנים ולמצות את הדין נגדם (עם עונשים מרתיעים ורציניים שיראו שמדינת ישראל לא עוברת בשתיקה על עבריינות ובריונות).

razre

New member
וידוי

אני חושב שהעזרה של גורמים זרים וישראלים במסיק מבורכת. אם לא הייתי חושש מהגעה לשטחים וכל מה שכרוך בכך, הייתי שמח להצטרף ולעזור. חשוב להראות לפלשתינאים שלא כל הישראלים מתנחלים... ולדעתי, אין קשר לשמאל וימין. גם ימין מתון יכול לעזור במסיק - זה בכלל עניין של מוסר ואנושיות ולא אמור להיות קשור לפוליטיקה.

למעלה