צה"ל צה"ל צה"ל.

שמלת תחרה1

Well-known member
צבא הגנה לישראל.
מי עוד מתפלא איך נכנסים שב"חים?
מידי פעם שומעים על חיילים המנצלים את המדים לטובת עצמם.
חיילת בשירות סדיר בת 19 מרמלה ובן זוגה, בן 21 מקרני שומרון, מצאו הכנסה נוספת כאשר הסיעו תמורת תשלום 30 פעמים שוהים בלתי חוקיים מאיו"ש לישראל, כאשר באחת הפעמים מדובר היה במשוחרר עסקת שליט. כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים הוגש כנגד השניים.

Harrington

Well-known member
מנהל
צבא הגנה לישראל.
מי עוד מתפלא איך נכנסים שב"חים?
מידי פעם שומעים על חיילים המנצלים את המדים לטובת עצמם.
חיילת בשירות סדיר בת 19 מרמלה ובן זוגה, בן 21 מקרני שומרון, מצאו הכנסה נוספת כאשר הסיעו תמורת תשלום 30 פעמים שוהים בלתי חוקיים מאיו"ש לישראל, כאשר באחת הפעמים מדובר היה במשוחרר עסקת שליט. כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים הוגש כנגד השניים.
שימי לב שהכל התחיל מהתחברות חברית (על פניו) בין החיילת לפלסטיני, במסגרת עבודתם המשותפת באיזשהו מקום. חז"ל בחוכמתם וראייתם המקיפה והעתידית, אסרו על חיבור קרוב מדי בין יהודים לשאינם יהודים, בדיוק כדי להימנע מהתפתחות יחסים חבריים כאלה ובהמשך, לעתים, יחסים רומנטיים. אמנם כאן ההמשך שונה מעט, אבל מקור הבעיה הוא אותו מקור.

1719380482071.png

מה שלא ברור לי מהכתבה זה מדוע דרשה המדינה "מעצר עד תום ההליכים". על פניו אין כל הצדקה למעצר כזה במקרה דנן. בכל אופן, לא נמסרה בכתבה עילה למעצר כזה. לפני שיקפצו אנשים ויגדירו אותי כתומך טרור נזכיר למעוניינים, שמעצר אינו חלק מהענישה (שבאה כמובן רק לאחר ההרשעה), אלא כלי קשוח שהמדינה יכולה להשתמש בו במספר מקרים מאוד מוגדרים. לפחות על פניו, אין כאן עילה כזאת ואין לכאורה כל סיבה שהנאשמים ישהו במעצר עד תום ההליכים (כאשר נזכיר גם שהליך משפטי בישראל יכול לארוך זמן רב ואינו מתנהל כמו בסרטים, כמה ימים ברצף עד להכרעה).

ריקי זו אני

Well-known member
אני מסתכלת על העניין באופן מעט שונה, למרות שאני חושבת שמגיע לזוג
עונשים כבדים מאוד... ולא לשחרר את המעסיקים שלהם לפחות בקנסות של מאות
אלפי ש"ח לגוגולת אבל -

שרים, חברי כנסת ולשעברים מצטטים מכון או מכוני סקר... ערביים
שהתוצאות המשמחות שבחלק מהן 25% מתושבי איו"ש לא תומכים בחמאס ומעשיו...
בחלק מדברים על 80% תמיכה במעשי החמאס בשמחת תורה...
קרי -
יודע שר הביטחון, יודע הרמטכ"ל, יודע אלוף פיקוד מרכז, יודע מפקד אוגדת עזה
שהם למעשה עושים מאמצי על לטבח יהודי כפר סבא, בת חפר - ותל אביב הבא...!!!
אהה שלא תגידו - גם נתניהו יודע...

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מסתכלת על העניין באופן מעט שונה, למרות שאני חושבת שמגיע לזוג
עונשים כבדים מאוד... ולא לשחרר את המעסיקים שלהם לפחות בקנסות של מאות
אלפי ש"ח לגוגולת אבל -

שרים, חברי כנסת ולשעברים מצטטים מכון או מכוני סקר... ערביים
שהתוצאות המשמחות שבחלק מהן 25% מתושבי איו"ש לא תומכים בחמאס ומעשיו...
בחלק מדברים על 80% תמיכה במעשי החמאס בשמחת תורה...
קרי -
יודע שר הביטחון, יודע הרמטכ"ל, יודע אלוף פיקוד מרכז, יודע מפקד אוגדת עזה
שהם למעשה עושים מאמצי על לטבח יהודי כפר סבא, בת חפר - ותל אביב הבא...!!!
אהה שלא תגידו - גם נתניהו יודע...
כל בעלי התפקידים יודעים זאת, אבל זה לא רק זה. נניח שלא צפו/צופים את החדירה מעבר לקו. מידי יום ביומו מתבצעים בדרך כלל מספר נסיונות פיגוע על-ידי ערבים ביהודים/ישראלים. לפעמים אלו נסיונות בתוך השטח (איו"ש) ולפעמים אלו נסיונות אל תוככי 'ישראל הקטנה' (ממערב לקו הירוק). כוחותינו מצליחים ברוך ה' לסכל את האירועים ברוב המוחלט של המקרים, הצלחה שנובעת מנוכחותם בשטח לרבות עמוק בתוכו (נזכיר שרוב כוחות צה"ל שפועלים ב'שטחים' עושים זאת למניעת טרור ל'ישראל הקטנה' ולא כהגנה על ההתיישבות). אבל מבחינת הפלסטינים?

ההצלחה הישראלית הזאת, שלא מרבים לדבר עליה, לא בימי שגרה ולא בתקופת מלחמה, גורמת לכך שרוב הציבור הישראלי כלל לא מודע לעניין. נדמה לו שבאמת שקט מבחינה בטחונית, אולם זה שקט מדומה שנובע כאמור מהצלחתנו לעצור את הפיגועים. מבחינת הערבים/פלסטינים אין כמעט יום בו הם לא מנסים להוציא פיגוע.

כל הנ"ל כאמור נכון (גם) שלא לתקופת מלחמה, קרי ימי שגרה שקטים ורגועים בתחושתנו במה שמכונה 'מרכז הארץ'.

למעלה