צה"ל שומר עלייך מותק

צה"ל שומר עלייך מותק../images/Emo5.gif

ברי קפלן, רופא נשים ולידה, אומר בתוכנית רדיו: "בשנה האחרונה נשלחו לביצוע הפלה 675 חיילות. זה הביא מיידית לשחרורן מהצבא". "השחרור מהצבא קשור להקפדת צה"ל על טוהר המידות.." נשבעת לכן שזה מה שאמר. רשמתי מילה במילה. נו, תגיבו! כמ"כ אמר עוד: "אנחנו (הרופאים) בעד למנוע מראש את ההריון. לא להפסיק. יש סיכון לפגיעה בפוריות. גם לגלולה שאחרי, יש סיכון כזה. אנחנו מעדיפים להימנע מהפסקות הריון וזה כולל את הרופא שהכי רחוק מהדת". אז אם זה כך, למה הצבא, ידו קלה כלכך על הסכין?מצד אחד הפלה מסכנת את הבריאות אבל טוהר המידות חשוב יותר? למה לא מחלקים באפסנאות קונדומים? למה לא עורכים הרצאות לחיילות ולחיילים על הנושא? למה לא מפנים חיילות לרופאות נשים, על מנת להצטייד בגלולות? למה לא קובעים מדיניות, שחיילת הנכנסת להריון, תממן את ההפלה מהמשכורת הצבאית שלה? כשכואב בכיס - נזהרים יותר?

nirdagan

New member
לא באפסנאות אלא במרפאות

לדעתי קונדומים צריכים להיות מחולקים במרפאות הצבאיות או לפחות להימכר בשקמיות. זה לא ציוד ולא לא שייך לאפסנות. נראה אתכם מחליפים קונדומים "בלאי" באפסנאות. ניר

כשאני כתבתי על כך

שלפני למעלה מעשרים שנה רצו לשחרר אותי בעוון הפלה וסרבתי - נאמר לי ע"י גולשות צעירות מאיתנו שזה כבר לא ככה.... צריך לטפל בזה מול הרמטכ"ל העתידי שתומך בהטרדה מינית, כשעומדים לצידו בטקס כלשהו באחדות-עם אמיתית ומכל הלב מתחת לדגל.

amonit

New member
ההבדל היום חנה

שהצבא מאפשר המשך שרות, למרות שהכלל הוא לשחרר, והחיילת נשאלת אם ברצונה להשתחרר ויכולה לבחור.

אני לא יודעת איך זה עכשיו

אבל כשאני הייתי בצבא היו עושים מדי פעם הרצאות חינוך מיני. ועד כמה שאני זוכרת - לא היתה שום בעיה לפנות לרופא נשים ולהצטייד בגלולות ובאמצעי מניעה אחרים. ועד כמה שאני זוכרת, לא היו משחררים חיילות שעשו הפלה אלא אם הן רצו בכך .

wasaby

New member
כשאני הייתי בצבא

היתה הרצאת "חינוך מיני" אחת, בבה"ד 12 בטירונות. יש שם גם מרפאת נשים והם מציאים לחיילות לבוא לבדיקה ולייעוץ. אני לא זוכרת הרבה מההרצאה מעבר לעצה ללכת לשירותים אחרי יחסי מין כי השתן אמור לחטא (אולי למנוע דלקות בדרכי השתן?). ככל הזכור לי קונדומים נמכרים בשקמיות אבל אולי זה נתון ליוזמה אישית של מנהל השקמית.

זה לא הזכרון, זה חוסר השימוש

באופציות ההן באותו זמן. אבל לגבי אמצעי המניעה אני די בטוחה שלא היה שום קושי להשיג אותם במסגרת צבאית.

עדיף היה אכן

לא להדרש לסוגיות הללו כחיילת בצה"ל....לגבי גלולות - לפחות בזמני, מי שרצתה גלולות הלכה לגניקולוג/ית בבית. הצבא לא צייד ולא סיפק.

מירי,

New member
אפילו חינם...

רופא/ת נשים (כמו רופא/ת שיניים אגב) לא חייבים לפנות לזה הצבאי, אלא שאני אחרי שנה שרות (בערך) גיליתי שעם מרשם של רופא צבאי ניתן לפנות לבית מרקחת צבאי ולקבל את הגלולות חינם! (לא כל סוג וכו וכו , אבל זה כמו כל תרופה אחרת...). הצבא משחרר גם מי שנפצע בזמן השרות ומאושפז בשיקום או בבית לאורך זמן... (או שזה כבר שונה...)

כחלחל

New member
הזכות להפלה, ערך פמיניסטי, לא../images/Emo35.gif

עזבו את הצבא, רישמית אפילו קיום יחסי מין בבסיס זו עבירת משמעת (של שני בני הזוג)

tookmy

New member
נו, ואם החיילת קיימה יחסים

בסוף השבוע בבית או בערב בשירותים של הפאב שאליו יצאה?! לא ידעתי שיש קשר בין קיום יחסים בבסיס לבין הריון של חיילת. אני למשל, למרות שלא התנזרתי, לא קיימתי מעולם יחסים בתוך הבסיס.

../images/Emo45.gif

חוץ מזה שהאיסור הגורף וההקפדה הגורפת והענישה המחמירה חלו משום מה על מגורי בנות, לא על מגורי בנים. אפשר לראת את זה לכאן או לכאן, מהבט חיובי או הרבה פחות חיובי

augustus

New member
יש לך רשימה של ערכים פמיניסטיים

שלמדת בעל פה או משהו? אני פמיניסטית ואני מתנגדת להפלות. בעיני הן מעשה ברברי.

למעלה