צה"ל שומר עלייך מותק

טל קר

New member
היום שמעתי סיפור ממישהו שאימץ ילד.

הוא סיפר איך הוא הגיע לבית היתומים היו שם כאלפים חמש מאות יתומים. אף אחד מהם לא בכה בקול ולא הרעיש. היה שקט כמו בבית קברות. הילדים למדו שלא ניגשים אליהם אם הם בוכים בלאו הכי. גמלו אותם מחיתולים לא בהדרגה, ולא בהתאם לכל ילד, אלא בבת אחת. 4 פעמים ביום הושיבו אותם על מעין פיילה שמכאיבה לישבן, והם פשוט ישבו שם ודמעות יורדות מעיניהם בשקט עד שיצא להם. הוא סיפר שכשרק הגיע הילד, הוא שם לו טיטולים, וכל פעם שהיה לו קקי והוא בא להחליף לו טיטול, הילד היה בהיסטריה, כי הוא חשב שהוא עומד להעניש אותו על זה שהוא עשה קקי שלא בסיר. הוא סיפר שרחצו את הילד לכבוד העזיבה, ושהמים הפכו להיות חומים מרוב הלכלוך שהוא היה שרוי בו. הוא סיפר איך הילד נכנס להיסטריה כשרק התקרבו אליו, וכשניסו להרים אותו ולחבק אותו כדי להרגיע אותו, זה רק הבהיל אותו יותר. כל כך הרבה ילדים חיים מחכים היום לאימוץ ברחבי העולם. ואין מספיק אנשים שיאמצו אותם.

הפלות

ייתכן שמי שיקרא את זה יחשוב "מה היא ומי היא שתביע דעה". ייתכן שאותו אדם אפילו צודק, כי סך הכל, לא חוויתי הריון, תחת שום נסיבות. יחד עם זה, עם כל הכבוד לרעיון של קיום נשמה והישארות הנפש (שאני אישית מאוד מתחברת אליו), האם לא יותר נכון להפסיק חיים לאור הסיכויים הבלתי אפשריים של ילד כזה לחיים מאושרים, בטוחים ואולי "נורמליים"?? חשבתם על הבחורה שבשבילה זה הריון לא רצוי? זה יכול להזיק גם לה- לדפוק לה את העתיד, ולגרום לה להרגיש כל הזמן שהחמיצה משהו (חשבתם על איך זה יכול להיות, לגדל ילד בגיל צעיר, כלומר, לפני גיל 24???)והתחושה הזאת תעבור עם השנים גם לילד- אם לא מרוצה פירושו ילד לא מרוצה, ומקופח. תחשבו על זה.

מירי,

New member
???? מה שהצגת... ../images/Emo4.gif

חשבתי מה זה ללדת ילד לפני גיל 24 - אם לא בן זוג גם היה לי ילד בגיל כזה , ואני נולדתי כשאימי הייתה בת 18.5 (בהריון מתוכנן) ולטענתה הייתה עושה זאת שוב... לעבור הריון זה לא אומר בהכרח לגדל את הילד - אני מכירה מעט ילדים מאומצים שהם מאוד מאוד מאושרים.. חשבת מה עושה הפלה לאישה? כמי שעברה גרדה (שלא מבחירה להריון לא מתוכנן שנפל) אפילו היום ~8 שנים אחרי ועם שני ילדים זה הישאיר בי פצע! שלא לדבר על הפחד של פגיעה באפשרות להרות באופן טיבעי בהמשך... ועדיין איני יכולה לשפוט אף אישה שעוברת הפלה מבחירה! (ויהיו סיבותיה אשר יהיו...)

augustus

New member
מה הפלה עושה לאישה

תחשבי מה היא עושה לבן אדם שעוד לא נולד.

מירי,

New member
את יודעת?

יש מישהו שיודע? האם הגושים שהיו בגופי כשהעובר נפל היו בן אדם שעוד לא נולד? האם הנקודה הזעירה שנתגלתה בהריון של בני (לא שיערנו שנהיה כל כך מהר בהריון) זו שפעמה ואני נבהלתי וכבר חשבתי שיש לי איזה גוש או... האם זה בן אדם? לא יודעת! אני גם לא יכולה לדעת מה עשוה הפלה לאישה אחרת! אני יוכלה רק לדעת איך הסיטואציה הישפיעה עלי! אני לא יכולה להרגיש במקום מישהו אחר לא אישה אחרת ובטח לא במקום עובר שטרם נולד! (אני לא חושבת שמישהו יכול...)

שלום מנגינה, את מעלה כמה נושאים

קשים, אולי בלתי אפשריים לדיון, במיוחד עקב היותם תיאורטיים. אבל, מה שמעניין אותי הוא בעיקר, איך כל הנושאים האלה מתחברים לנושא הפורום שלנו. האם יש כאן חיבור לנושא זכות הבחירה החופשית של האשה ולשוויון מעמדה כלפי כל אדם אחר. 1. בענין חוות דעתך: לכל אדמה(אשה) ואדם מותר לחוות ולהביע דעה. אחרת, לאן היינו מגיעים? לשלושת הקופים, נראה לי. 2. את מדברת על "הסיכויים הבלתי אפשריים" של ילד שנוצר מהריון בלתי רצוי. אז נכון, אלה רק סיכויים. אי אפשר לדעת מה באמת יקרה הלאה. גם סיכוייו של ילד שנולד מהריון רצוי, לחיות חיים מאושרים, בטוחים וכו´, אינם ידועים מראש. הם רק מוערכים. כלכך הרבה א/נשים, שנולדו מהריונות רצויים, מסתובבים בעולם הזה עם אומללות בסיסית מקובעת ותחושה של מצוקה והחמצה וכי"ב. מכאן שמידת רציותו של ההריון, אינה יכולה לקבוע איזה פנים יהיו לחייו של הילד. 3. לגבי האשה שיולדת: גיל הוא רק מספר. באותה מידה יכולתי לומר, שאשה שיולדת גיל 40 ומעלה - משהו מאוד טרנדי לאחרונה - דופקת לעצמה ולתינוקה את החיים. אבל מה, אני לא אומרת את זה, כי אינני יודעת. אני רק חושבת, משערת, מאמינה וכד´. 4. בנוסף, את מציעה לנו לחשוב על זה. לי נראה שכל משתתפות הדיון הזה חשבו והרבה על הנושא. לכל אחת דעה משלה, היו כאלה שהתנסו בחוויות והן מספרות מניסיונן. שום דבר כאן לא מבטל דעה הפוכה או ניסיון שונה. 5. והרי החיבור לנושא "זכות הבחירה החופשית" : אשה, ולא משנה גילה, שמוצאת את עצמה בהריון בלתי רצוי, זכאית להחליט עבור עצמה, גופה, חייה ועתידה בהקשר לעתיד הריונה. היא זכאית למלוא העזרה המקצועית וזאת ללא הטיות חברתיות, משפחתיות, דתיות וכי"ב, ולידיעת כל האפשרויות העומדות לפניה. היא זכאית לתמיכה ולגיבוי עם כל החלטה שתחליט. אסור שיהיה מצב בו מישהו - משפחה, מדינה, חברה - מחליטים עבורה ובניגוד מוחלט לרצונה החופשי. במידה והיא נחשבת לקטינה, חשוב לברר, ע"י אנשי מקצוע שזהו תחום התמחותם, לאן היא נוטה להחליט, ולעזור לה להגיע להחלטה שלמה ובחירה מודעת. וכל מה שיבוא אח"כ, אינו בידי אף אחת מאיתנו.

BooBee

New member
אז אולי כדאי להתחיל להזדיין כחוכמה?

הבערות גדולה למרות כל השכלולים הטכנולוגים שהקדמה מאפשרת לנו. ועדיין כל כך הרבה בחורות צעירות מאמינות שאם יעשו סקס בימים הבטוחים, או אם הוא יגמור בחוץ, אז הכל יהיה בסדר, טפו טפו. במקום להתחיל לנסות לטפל בסימפטומים, אולי כדאי לגשת למקור. לי יש ביקורת מאוד מאוד חמורה על האג´נדה הפמיניסטית שלא עוצרת לרגע לדבר על מיניותה של האישה. במקום לטפל בבעיות, אפשר להחכים, ללכת צעד אחורה ולמנוע הישנות של מקרי הריון לא רצוי. חיילות שנכנסות להריון, נערות תיכון שנכנסות להריון, בחורות בנות 25 שנכנסות לפורומים של סקס וממשיכות לשאול שאלות פרמיטיביות כמו "הימים הבטוחים באמת בטוחים?" זה אסון אחד גדול לטעמי. פמיניזם זה נהדר לכשעצמו. אני פמיניסטית. אבל זה לא פוטר אותי מלהדגיש שוב ושוב ושוב בכל פורום, בין אם באינטרנט ובין אם בשיחת בית קפה עם חברות, שהחינוך דפוק מיסודו. שכבר כמה מאות שנים מדכאים נשים באמצעות חינוך לוקה, לא שוויוני וסקסיסטי. והחינוך הדפוק הזה מביא לכל כך הרבה תחלואים ובעיות, בין היתר הריונות לא רצויים, פרסומות מזעזעות במדיה ובורות נפשעת באחוזים רבים באוכלוסיות היותר בוגרות, שאני נוטה לתת יותר קרדיט מאשר באוכלוסיות של צעירים-תיכוניסטים. הגיע הזמן לדבר על מיניותה של האישה בקול רם ונישא. אפשר לוותר על המיתוסים שאם עושים הפלה כשהעובר בין חודש וחצי, אנחנו רוצחים תינוק. עובר זה לא תינוק ותודה על החוקים המאפשרים הפלות. להפיל זה לא אומר שהבעיה לא היתה ולא נבראה. הפלה זה אומר שהבעיה שרירה וקיימת, כי כל עוד ימשיכו לתקצב יותר מחקרים לבריאות הגבר, אנחנו בבעיה חמורה. זה הכל קשור לתקציבים ולחינוך, אבל ראשית חינוך, כי החינוך הוא זה שנותן את התקציבים. אם החינוך יכניס יותר ויותר שוויון, ככה גם תראה בריאות האישה. הכל מתחיל שם.

קמיליה

New member
הריון זו הצרה הכי קטנה

בו-בי יקרה, הריון זו הצרה הכי קטנה שמין לא בטוח טומן בחובו. הסימפטום של "לי זה לא יקרה" מגביר את הסיכון למחלות מין שאין להן תרופה, מהרפס שהוא מאד בלתי נעים ועד לפפילומה שעלולה לגרום לסרטן צואר הרחם ולמוות, ועוד ועוד. הפפילומה, למשל, פוגעת בגברים רק במטע ובצורה חיצונית, ואין להם מוטיבציה לספר לך במקרה שהם נגועים. הבנות לוקות בבורות מסוכנת.

wasaby

New member
בסיכון של חשיפת בורותי

מה זה פפילומה ואיך רואים אותה?

TARAZAN

New member
צריך לקרוא עד הסוף כדי להבין!!!

בבקשה?? זה ההישג הגדול של הפמיניזם המודרני שהוא גורר נשים להתבטא בבוטות לשם הזעזוע וללא כל מסר??? (ודרך הגב זה מאד לא מושך) עצם הרעיון של תנועה פמיניסטית נוגד את הרעיון של שיוויון מיכיוון שהוא גורם לבדלנות. שלא תבינו לא נכון אני בעד שיוויון בין נשים וגברים ובני אדם בכלל אך אין צורך במחאות בוטות וחסרות תקדים או בתנועות בדלניות שנוגדות את מטרתן כיום!!!!! ובקשר לחינוך, מע´ החינוך בארץ בין כה וכה זקוקה לשיפוצים רציניים אך לעניות דעתי לא מדובר בסקסיסטיות כלל וכלל שהרי רוב אנשי ההוראה הם מורות ולא מורים ואם כבר נתקלתי במורות שמפלות לראה בנים בציונים. בבית הספר ניתנות אותן האפשרויות הן לבנים ולבנות כאחד. ובקשר לחינוך מיני הרי זה ברור שצריכים בדחיפות להעלות את רמת המודעות בארץ בכל הקשור למין אך אין צורך להחצין את כל הקשור למין ולנופף בדגל מיניות האשה לכל עבר, הרי אנשים מושכלים יחקרו בעצמם בקשר לנושא שמעניין אותם והיום ניתן למצוא בכל חור עיצות לשיפור חיי המין ולדעתי המטרה בכתבים שכאלה היא לשיפור ביצועי הגבר. בחורה שבן זוגה לא משקיע תסבול ואילו גברים הרבה יותר קל לספק. אז בתכלס כשכותבים על מיניות לגברים זה מיועד בכדי להטיב עם האשה כי לדעתי כל הרעיון במין הוא להשקיע אחד בשני ובתור גבר המטרה שלי במין היא לענג ולרצות את בת הזוג שלי (ולהתקרב אליה). אז לפני שאת יוצאת סטאם בהצהרות בוטות חסרות תכלית תחשבי פעמיים אם הן משרתות איזו מטרה או שאת סטאם רוצה להרגיש פמיניסטית ליברלית אינטלקטואלית מגניבה! :) (בלי מטרה לפגוע)

BooBee

New member
סליחה רק רגע, אוקיי?../images/Emo124.gif

מחאות בוטות הן אלה שהביאו את הנשים למקום הרבה יותר טוב ממה שהיו בו לפני מאה וחמישים שנה. אני אומר שוב ושוב ואמשיך לומר בכל פורום אפשרי שהגיע הזמן שנשים יתחילו לדבר על המיניות שלהן מעבר למה שגורם להן לאורגזמות. אני מדברת על מיניות. אני מדברת על מה זה להיות אישה עם רגשות מיניים. מה זה אומר, כשאשה לא תשכב עם גבר בדייט הראשון רק כי הפנימו בה שזה לא לעניין, כי יתפשו אותה כשרמוטה או זולה. אני מדברת על מין כאמצעי לבחון מחדש את כל הראייה של נשים את עצמן. אני לא רוצה להרגיש סתם פמיניסטית אינטלקטואלית מגניבה. אני כבר כזו. גם פמיניסטית, גם אינטלקטואלית וגם מגניבה. והפמיניזם שלי משרת אותי נהדר. אני מרוויחה לא רע בכלל, אנשים מקשיבים לי ולא משתיקים אותי בישיבות. כשיש לי זוגיות היא הדדית ושיתופית. אין שום תלות בזוגיות שלי. חינוך מיני מתחיל בגיל רך. מעצבן אותי שכשבכיתה ו´ מסבירים לבנות מה זה וסת, מעיפים את הבנים מהכיתה לשחק כדורגל. גם בנים צריכים לדעת מה זה וסת. בגלל התפישה המעוותת הזו, ממשיכים להתייחס למחזור החודשי כאל משהו נורא ואיום ומתחילים לדבר על נשים כהיסטריות או מופרעות כשהון במחזור. ההסתרה הזו מפריעה לי. אני לא מתכוונת שצריך לנופף בפדים מול פרצופם של גברים, אבל להסביר להם על האנטומיה שלנו צריך להגיע כבר אז ולא שילמדו עליה תוך ניסוי וטעייה בגיל שהם מתחילים להזדיין. כשנשים צריכות להתלחש בינהם כשהן מדברות על המחזור החודשי, זה פסול בעיניי. זה הופך את המחזור שלי לאיזה משהו שאני צריכה להתנצל עליו. לעולם לא! אני לא מדברת על מין כאל סקס, העניין הטכני עצמו, המכני. אני מדברת על מין כקונספט שהגיע הזמן לשבור שם כמה תבניות קוגנטיביות חשוכות. כמו למשל מחזור חודשי, כמו למשל סקס בדייט ראשון, כמו למשל התייחסות לנשים כאל כלי לסיפוק יצרים גבריים, עדיין, למרות כל המחאות בעבר. למרות כל הפמיניזם המבורך, כל ההתעסקות במיניות של האישה עדיין נותר מאחור. כמו טאבו. ביום שהאג´נדה הפמיניסטית תתחיל להטיל ספק בכל האמיתות שקשורות למיניות של הנשים, המצב יתחיל להיות הרבה יותר טוב. שחרור מיני זה לא להתחיל להזדיין עם כל מה שזז. שחרור מיני זה לראות ממה מורכבת המיניות שלי, בראש, לא מה שיש מאחורי הריצ´רץ´. (בלי מטרה לפגוע, כמובן). בובי.

florence

New member
שלום רויטל

את כינויך לא יכולתי להגות מכיוון שהוא כלשעצמו מעורר דימויים ואסוציאציות גסות. תוכן דברייך נכון מאוד, אך לפי דעתי הוא פוגע מאוד נמוך עם שפת ה"רחוב". אני חושבת שניתן להיות בוטה ואפילו חריפה מבלי לתבל את הניסוח במילים הפוגעות מתחת לחגורה. ודרך אגב: אני לא פמיניסיטית אינטלקטואלית מגניבה. אני סתם אדם שלא משתמש בביטויים זולים.

BooBee

New member
על זה בדיוק אני מדברת

דבר ראשון, הכינוי שלי לא גס בכלל. יש לו סיפור מופלא ומקסים מאחוריו. דבר שני, למה ביטוי זול? כתבתי את המילה להזדיין? זה מה שעוצר אותך? במקום להתייחס לתוכן את מתייחסת לסגנון וזה כל הקטע לדעתי. את נופלת באותו מקום שנשים אחרות נופלות בכל מה שקשור למיניות ולסקס. שלהגיד זיון זה פויה. מהר לנקות את הפה עם מים וסבון. על איזו נקודה רגישה לחצת כאן, פלורנס?

florence

New member
לי אישית קשה להתייחס לתוכן

ברצינות כאשר הוא מתובל בסגנון בוטה שכזה. כאן זה לא פורום "סקס", הדיבורים הם אינטלקטואליים בעיקרם, ויש נסיון להעביר רעיון אינטלקטולי-תפיסתי, ולחדד את התפיסות. המילים הבוטות, באופן ישיר מריצות אצלי אסוציאציות ותמונות שונות ואני בטוחה גם שאצל אנשים אחרים, וכך נושא הדיון מוסת מכוונתו העיקרית. ומדרך החינוך שאני נזונתי ממנה, גם בחורים לא מדברים בשפה הזו. לא היתה לי כוונה ללחוץ לך או לאדם אחר על נקודה רגישה. פשוט, הבעתי את תחושתי האישית לנוכח הניסוח שלך - לי היה לא נעים לקרוא את דבריך, כאשר הם באים בהקשר של "חומר למחשבה", ראיתי את הביטויים - ובאופן אוטומטי נחסמה לי החשיבה

BooBee

New member
אני מסכימה לחלוטין עם האמירה שלך

ורוצה להתייחס למשפט שכתבת: "ומדרך החינוך שאני נזונתי ממנה". על אותה דרך חינוך אני מדברת כאן. על הדחיקה של הנשים מהשיחה על מין ומיניות. ואני חושבת שאותה דרך חינוך שניזונת ממנה מריצה לך אסוציאציות ותמונות שונות. במקום לכבס מילים ולהיות אינטלקטואליות, אפשר לשבור כאן איזו פרדיגמה. אותה פרדיגמה מותירה אותך במקום לא נוח כשאני אומרת זיון. זה כל העניין. הכוונה העקרית שלי, היא שאפשר להפסיק להרגיש זולות כשאנחנו מדברות על מין ומיניות. השאלה היא איפה בדיוק מתחילים להוציא את הכוונות האלה לפועל. גם לי יש דילמות עצומות עם עצמי, בסביבה הקרובה אליי, כשאני בוחרת לדבר על מין ומיניות עם החברות או הבנזוג שלי. לא תמיד אנחנו מרגישות בנוח לשוחח על אוננות למשל. למה זה? מעבר לזה שזה עניין אישי ופרטי שאני יכולה בהחלט לכבד את הרצון של אנשים לא להכניס אף אחד לתוך חדר המיטות שלו. אבל קשר השתיקה הוא לא בא מתוך מקום של צנעת הפרט, הוא בא מתוך בושה. זה ההבדל "הקטן". נשים מחונכות להתבייש כשהן מדברות על מין ומיניות. אני מאמינה שברגע שהשיחה על מין ומיניות תצא סוף סוף מהארון ותתחיל להיות חלק בלתי נפרד מהאג´נדה הפמיניסטית, רק אז נשים יוכלו להשתחרר מכבליהם הפטריאכלים של המחשבות שלהן. רויטל.

florence

New member
רויטל, הוצאת את דברי מהקשרם...

ציינתי שמדרך החינוך שאני נזונתי ממנה *גם בחורים* אינם אמורים להתנסח בשפה בוטה. הכוונה היא שבסביבתי אף אחד לא מתנסח בשפה הזו נשים וגם גברים. תיאורים בוטים וגרפיים לא משרתים לפי דעתי שום מטרה חוץ מליצור פרובוקציה. הם יכולים להיות נחמדים אם מבטאים אותם בפרטיות ובהקשר הנכון, אך לא בהקשר של תכנים רציניים. ממה שאני הבנתי האג´נדה הפמיניסטית אמורה לעסוק בשוויון בין המינים. העניין לא כרוך בכך שנתחיל להתבטא בגסות וכך להשתוות בעניין זה למין הנגדי. מה דעתך שהם יאמצו את הצניעות שלנו? מה טוב בלהתבטא בגסות? לא הייתי רוצה לאמץ את התכונה הזו. זו, דרך אגב, עוד סטיגמה לגבי נשים. שהן אינן פתוחות לגבי מיניות. זה לא נכון. יש פשוט מקום וזמן מתאימים לכך - בפרטיות ולא בפרהסיה, זו דעתי.

BooBee

New member
האם דיבורים על מין ומיניות נתפשים

כבוטים לדעתך? האם שימוש במילה זיון בוטה בעינייך? אג´נדה פמיניסטית אמורה לשרת קבלת הזדמנות שווה לנשים, כי הן שוות ערך לגברים. ככה אני רואה את זה, חד וחלק. יש הבדל משמעותי בין גס לבוטה. זה שתי רמות שונות של דיבור, כמו שאני רואה את זה. אני עדיין חושבת שיש יותר מידי נשים שאינן פתוחות למיניות. ההשפלה של נשים הן עקב מינן, לא? אי אפשר להפריד. מין-נקבה. מכך משתמע שאני יכולה ללדת. מכאן נובע שזה תפקידי המסורתי. להגשים את הנשיות שלי באמצעות לידות. זה לא יאמן כמה נשים אני פוגשת שיש להן בעיות בתפקוד המיני כי ככה חונכו. הבורות מדהימה ושוב אני אחזור להודעה הראשונה שלי ואאשים שוב את החינוך בכלל ואת החינוך המיני בפרט. ביום שנשים "גילו" את הדגדגן שלהן ואת היכולת שלהן להפיק עונג מהמיניות שלהן הפכו אותן לאיזה משהו מופקר וזול, כאילו "לא התכנסנו כאן בשביל ש*אתן* תהנו, בנות. יאללה תרגיעו ותביאו לנו משהו קר לשתות". אני מקצינה בכוונה, כמובן שבציניות. אבל מתוך כל הספרים שקראתי שעסוק בפמיניזם וב"מלחמת המינים" זה הדבר שאני רואה בו כאשם. הדיכוי הוא במשכורות, בתפקידים, בקידומים וכו´, אבל הדיכוי הזה התחיל איפשהו, לא? ולדעתי הוא התחיל בתפקיד האשה ללדת ובהתעסקות של המיניות שלה. כמו לומר את לא צריכה להנות, יש לך דגדגן, נכון, אבל יש לך גם רחם, תחילי ללדת, בובה. אני מתנצלת על הבוטות, אבל אני רואה קשר מאוד ישיר בין המיניות של האשה לדיכוי שלה. ופורנוגרפיה היא היא הדוגמא האולטימטיבית להוכיח שבאמצעותה ממשיכים לדכא נשים בשיטטיות באמצעות מין. ובאמצעות סרטי פורנו ממשיכים להנציח את התפישה שנשים הן בשביל מין.

אולי את רוצה שיחלקו באפסנאות

אולי לחלק באפסנאות ויברטורים???? ומה יש לך נגד הרופאים הם בסהכ מביאים את דעתם המקצועית שהפלות מזיקות לאישה וכן גם קצת מוסר לא יזיק בצהל ולמרות שנוח לך להאמין שלא הפלה היא רצח במלא מובן המילה

1. למי את/ה עונה? 2. לפי התוכן המאד

מבולבל של הודעתך זו, ובמידה שענית להודעה החדשה שבפתח השירשור הזה - לא הבנת דבר וחצי דבר. אז אם את/ה נכנס/ת לכאן בפעם הראשונה, ומיד מוצא/ת לנכון להשאיר תגובה מאד לא מנומסת, מאד לא תרבותית ומאד לא נכונה התייחסותית, אולי תרצי/צה לקרוא שוב, לחשוב שוב ואז להוציא תגובה בסגנון תרבותי יותר. בניהול הפורום הזה, אחד הדברים החשובים לנו מאד הוא, התייחסות א/נושית גם כשאנחנו בעילום שם.

למעלה