צה"ל 2017 - התרגיל הגדול - אוכל סבבה - קפה מחורבן
ושוב הגיע הזמן הזה בשנה בו עולים על מדים וחוזרים לעסוק במה שחשוב באמת.
קיטורים על האוכל זה חלק מפק"ל המילואים אבל הפעם באמת אין על מה.
האוכל מגיע מקייטרינג שנקרא "מאכלי הצפון" והוא פשוט סבבה לגמרי.
האוכל מגיע חם (בעיה קשה ברוב חדרי האוכל הצבאיים) והוא טעים ומגוון.
הוא מתיימר להיות בישול עילי - אלא פשוט אוכל ישראלי מוסדי פשוט וטוב ואת זה הוא עושה מצוין.
בכל ארוחה שתי מנות בשריות לא חייבים לבחור אפשר לקחת משתיהן (לרוב עוף, ובקר) ומנת חלבון צמחוני (שניצל תירס או פשטידה) 4 תוספות פחמימתיות (פסטה,אורז לבן, מג'דרה ותפוחי אדמה) ובערך 10 - 15 סוגי סלטים, שונים ומגוונים (לא כרוב וגזר, גזר וכרוב, כרוב בלי גזר וגזר בלי כרוב)
להבדיל מרוב האוכל המוסדי אשר מכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר כאן יש הרגשה שלמי שמבשל יש יד והוא לא פוחד לתבל ולכן אפשר למצוא מנות עם תיבול אמיתי וטעם של אוכל שמישהו חשב עליו. יש מנות חריפות ומנות עדינות יותר, מנות עם תיבול שמרני יותר וכאלה עם תיבול מפתיע.
לקינוח יש פירות - ולרוב לא צריך יותר.
אבל בלי קיטורים אי אפשר - אז שמישהו יעשה משהו בקשר לקפה בצבא.
אני משרת בצבא ובמילואים כבר 28 שנים - כאשר התגייסתי היה בצבא קפה מחורבן והוא רק הדרדר מאז.
אני מבין שתקציב הבטחון במצוקה (בתרגיל יש ציוד שמתנייע על משאיות שהספיקו לשרת בויאטנם) אבל אם בכל זאת נשאר משהו מכל העמלות לגנור תשקיעו בקפה נורמאלי - יצירות כמו "קפה הנשיא" אינן ראויות לשתיה ואפשר להשקיע בקפה קצת יותר איכותי (אפילו קפה עלית) לאנשים שמצופים להשער ערים ולעבוד משמרות של 18 שעות בדריכות גבוה.
ושוב הגיע הזמן הזה בשנה בו עולים על מדים וחוזרים לעסוק במה שחשוב באמת.
קיטורים על האוכל זה חלק מפק"ל המילואים אבל הפעם באמת אין על מה.
האוכל מגיע מקייטרינג שנקרא "מאכלי הצפון" והוא פשוט סבבה לגמרי.
האוכל מגיע חם (בעיה קשה ברוב חדרי האוכל הצבאיים) והוא טעים ומגוון.
הוא מתיימר להיות בישול עילי - אלא פשוט אוכל ישראלי מוסדי פשוט וטוב ואת זה הוא עושה מצוין.
בכל ארוחה שתי מנות בשריות לא חייבים לבחור אפשר לקחת משתיהן (לרוב עוף, ובקר) ומנת חלבון צמחוני (שניצל תירס או פשטידה) 4 תוספות פחמימתיות (פסטה,אורז לבן, מג'דרה ותפוחי אדמה) ובערך 10 - 15 סוגי סלטים, שונים ומגוונים (לא כרוב וגזר, גזר וכרוב, כרוב בלי גזר וגזר בלי כרוב)
להבדיל מרוב האוכל המוסדי אשר מכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר כאן יש הרגשה שלמי שמבשל יש יד והוא לא פוחד לתבל ולכן אפשר למצוא מנות עם תיבול אמיתי וטעם של אוכל שמישהו חשב עליו. יש מנות חריפות ומנות עדינות יותר, מנות עם תיבול שמרני יותר וכאלה עם תיבול מפתיע.
לקינוח יש פירות - ולרוב לא צריך יותר.
אבל בלי קיטורים אי אפשר - אז שמישהו יעשה משהו בקשר לקפה בצבא.
אני משרת בצבא ובמילואים כבר 28 שנים - כאשר התגייסתי היה בצבא קפה מחורבן והוא רק הדרדר מאז.
אני מבין שתקציב הבטחון במצוקה (בתרגיל יש ציוד שמתנייע על משאיות שהספיקו לשרת בויאטנם) אבל אם בכל זאת נשאר משהו מכל העמלות לגנור תשקיעו בקפה נורמאלי - יצירות כמו "קפה הנשיא" אינן ראויות לשתיה ואפשר להשקיע בקפה קצת יותר איכותי (אפילו קפה עלית) לאנשים שמצופים להשער ערים ולעבוד משמרות של 18 שעות בדריכות גבוה.