צואה רירית עם דם

amotzg

New member
צואה רירית עם דם

שלום רב!
ביתי בת שלושה חודשים, סובלת כבר יותר מחודש מצואה רירית, ללא גרגירים בכלל, בצבעים משתנים מצהוב עד חום כהה מאד, לעיתים ירוק, ולעיתים קרובות עם דם. הקקי יוצא מאד מוקצף. יונקת בלבד.
בגיל שישה שבועות הייתה מאושפזת בגלל דלקת בדרכי השתן, טופלה באנטיביוטיקה לוריד שלושה ימים ולאחר מכן באנטיביוטיקה ספציפית בבליעה. הצואה הרירית החלה כשבוע וחצי לאחר סיום האנטיביוטיקה.
בדקנו לאחרונה תרבית צואה, פרזיטים, ובדיקת שתן, הכל היה תקין. רופא הילדים ייעץ לי להפסיק לצרוך מוצרי חלב, וכך אני עושה כבר כמעט חודש, ואין שינוי.
הרופא אמר שאם התינוקת עולה במשקל באופן תקין אין מה לדאוג, ואלו הן היציאות שלה. היא אכן עולה בסדר במשקל, אבל אני לא רגועה - היא אינה נינוחה, בוכה, בעיקר אחרי הנקות, פולטת/מקיאה הרבה, וישנה ממש גרוע (לאחרונה מתעוררת כל חצי שעה לפחות). נראה כי משהו מאד מציק לה.

(לא יודעת אם זה קשור, אבל בהריון היה חשד לאטרזיה של הושט, בגלל קיבה קטנה, אך נשלל לאחר הלידה).

מה זה יכול להיות? מה עלינו לעשות כדי לעזור לה?

תודה רבה!

amotzg

New member
שכחתי לציין -

עושה קקי בין פעם אחת לשלוש, או מקסימום ארבע, פעמים ביממה.

תשובה

אכן טוב שאת מניקה ויתכן שהשינוי נגרם מהאנטיביוטיקה. מעקב אחרי המשקל לגבי ההקאות גשי לרופא יתכן שיש רפלוקס או סיבה אחרת. במידה ודם יתגבר בצואה כמובן לגשת לרופא .

למעלה