צואה רכה מדי

מירבb

New member
צואה רכה מדי

סליחה מראש על הנושא...
אני סובלת כבר יותר מחודש מצואה רכה מדי, משחתית, וגם כאבים והרגשת שריפה בפי הטבעת לאחר יציאה.
מה זה יכול להיות? האם זה ניתן לפתרון ברפואה הסינית?

אשמח להמלצות
תודה

וחוץ מזה הכל בסדר?

מה היה קודם?
כדאי לך לבדוק מה השתנה בחודש האחרון.
(תזונה/תרופות/תוספים/מתח/אחר)
לפעמים שינוי חיצוני יגרום לשינוי במערכת העיכול, המגיבה גם למצבי מתח ולשינויי מזג האוויר.
קיימות דרכים שונות לעזור למערכת העיכול ולגוף כולו לחזור לאיזון.
וכן, (למרות שאיני מטפלת בר. סינית- אפשר)

מירבb

New member
ככה...

אני לוקחת את התוספים:
* כמוסות ויטמין E
400 יחב"ל עם תערובת טוקופרולים. כמוסה ביום
* ויטה קל + D
שזה 600 מ"ג סידן ו-200 יב"ל ויטמין D3. שתי כמוסות ביום.
* ויטמין B12
1000 מק"ג פעם ביום
* חומצה פולית 400 מק"ג פעם ביום.

יש לי גם כאבי בטן.
באופן כללי אני קצת mess, אולי קצת בסטרס מתהליך IVF שאני עומדת להתחיל בעוד פחות מחודש.

אם ככה אז..

כדאי ללכת למטפל.
גם כדי לעקוב אחר מערכת העיכול וגם כדי לעזור עם המתח לקראת הטיפול.
תבחרי תחום שנוח לך- רפואה סינית, או כל תחום אחר שנרארה לך מתאים (מגע, דיבור) ויכול לעזור לך להיות יותר מאוזנת ורגועה לקראת התהליך.

(אשמח להציע גם את שרותי הקרניוסקרל. מערכת העיכול רגישה מאוד למצב הנפשי ואפשר לעזור)
בהצלחה

0 אור 0

New member
מדוע התוספים ומי רשם אותם?

ככלל אני לא ממליצה לקחת תוספים אלא כאשר יש אינדיקציה ברורה שהם נחוצים,
ובמקרה כזה לא לחסוך את היעוץ האישי של איש מקצוע שראה אותך אישית, את הבדיקות שלך ובחן את מכלול אורח החיים (תזונה, תנועה, שתיה, שינה וכו')
איש מקצוע כזה גם יתאים את משך הלקיחה של התוספים והאיזון ביניהם
ספציפית למה שרשמת, מכיוון שלא התייחסת לא לתזונה ולא לתרופות ולא לסיטואציות בחיים, אז קשה לדעת בודאות. אני לא אתפלא אם למינונים הגבוהים יש השפעה על היציאות.
בכל מקרה, כאבי בטן ויציאות רכות יכולים להצביע על המון דברים, לכן בשלב ראשון לבצע בדיקות שגרתיות אצל רופא המשפחה לשלול גורמים אלו, במקביל אם אין לך מישהו שרשם לך את התוספים ואת יכולה לפנות אליו, אז להפסיק אותם
אני מאד ממליצה להגיע למטפל טוב ברפואה משלימה שמצוי באיזורך, ועד להגעה אליו:
להוריד מהתזונה מזונות מתועשים , מטוגנים ובכלל שמנים מזוקקים
להשתדל לאכול מזון עתיר סיבים ופחות שומני
לנסות לשחזר אם יש משהו שאת אוכלת בחודש האחרון שלא היה בתזונה קודם (אולי איזה פרי או ירק או מוצר אחר שלא טוב לך למערכת האישית). אם כן - להעיף אותו
לקחת פרוביטיקה טובה למשל כשבועיים (כמעט החריג היחידי לי בפסילה של תוספים ללא יעוץ אישי)

מירבb

New member
התוספים:

רופאת משפחה רשמה לי את הסידן + ויטמין D, אבל לא זוכרת אם באותם מינונים, כי קניתי משהו אחר

ויטמין E החלטתי לקחת על דעת עצמי..
ויטמין B12 וחומצה פולית אני לוקחת גם בגלל תכנון הריון וגם בגלל שאני צמחונית ולאחרונה טבעונית

אני אשמח לקבל המלצה על מטפל באזור המרכז

ShiatsuMatan

New member
בראייה הסינית..

הי מירב,
ברפואה הסינית יש ייחוס מאוד חשוב לצורה, לריח ולתכיפות של הצואה.
למשל:
צואה רכה ללא צורה זה בד"כ חוסר צי בטחול.
צואה דביקה זה עודף לחות.
ויש עוד אבחנות ...
ברפואה הסינית יש פיתרון!
יש לתת איבחון מדוייק, לבדוק עוד דברים(כמו לשון, דופק, ממתי זה התחיל, כמה זמן זה נמשך, אופן התזונה ועוד...) ואז לתת אבחנה מדוייקת ולא פה לפי סימפטום בודד.
מצבך יכול להתבטא גם כלשון חיוורת, אנמיה, טיניטוס, בעיות שינה, עירפול ועוד תופעות שונות. לכן לפי כל הסימפטומים שיש לך, ניתן יהיה לתת איבחון טוב.
באופן כללי, לאכול אוכל כתום, יותר ירקות ואוכל לא מטוגן, ופחות סנדויצים וגבינות (אבל זו הנחיה כללית בלבד)
מוזמנת ללכת למטפל בתחום והוא יוכל לעזור לך לך בהנחיות מדוייקות יותר.

מתן אוסטרובסקי
google.com/+ShiatsuMatanOstrovsky
מטפל שיאצו - פרדס חנה

מירבb

New member

יש לי דופק מואץ, קורה בד"כ אחרי ארוחות. יש לי גם טיניטוס באוזן שמאל, לפעמים מציק יותר ולפעמים פחות, אבל תמיד שם :(

למעלה