צואת כלבים בפתח ביתי

צואת כלבים בפתח ביתי../images/Emo88.gif

ממי עוד אפשר לבקש את הדבר הבסיסי ביותר? כל בוקר (כמעט), מונחת חבילה יפה של צואת כלבים בפתח ביתי. לא בחרנו לגדל כלב, כי אין באפשרותנו לשמור עליו, אז למה אנחנו צריכים לספוג את הצואה של כלב אחר???? נמאס!!!!!!!!!!!!! הילדים ואנחנו לא צריכים להיכנס הביתה עם ריחות גועליים. מכיוון שלבעל הכלב לא איכפת כל כך ממנו, אז מי אני שיהיה לה איכפת....??? לא אחראית על הכלב!

nirashalev

New member
מסכימה עם כל מילה

אני מתגורר ברחוב אהוד וגינתי בחנייה פתוחה לקהל... כל בוקר צוואת כלבים מקבלת את פניי, איני יכולה לצאת מהרכב ללא כניסה רייחנית... אני גם לא ביקשתי לעצמי כלב , אני יודעת שלו התגוררתי בעיר גדולה הייתה אכיפה. בפעמים המועטות שפגשתי את בעליי הכלבים מטיילים חופשי עם כלביהם ועושים שימוש בגינתי כבית שימוש , גולגלו העיניים ופרצופי תמימות נגלו לעיניי. זה ממש עובר כל גבול, אפילו ביישוב קטן ראוי שתהא התחשבות!!!!

נו, אז למה לא עושים שום דבר????

ואם אנחנו, האזרח הפשוט, ימצא דרך להתמודד עם זה? מישהו יעיז לבוא בטענות? אצלנו זה פשוט עבר את הגבול!!!! ולאף אחד כנראה לא אכפת..

נקודות למחשבה

אני מסכים עם כל מלה שנכתבה לגבי עוגמת הנפש הנובעת מזלזול של בעלי הכלבים בתושבים האחרים בישוב. כוטרינר שמטפל בחלק מהכלבים הללו אני מקפיד להדגיש בפני בעליהם שרצוי לטייל עם רצועה הן מבחינת בריאות הכלב (תאונות, הרעלות, ומחלות אחרות) והן מבחינת התרומה לאופי הכלב (כלב צריך להרגיש שהוא בשליטת בעליו). בערים אחרות באירופה וארה"ב לא ראיתי כלבים מסתובבים ללא רצועה ונוסף על כך בעליהם הקפידו ללכת עם שקיות ניילון ולאסוף את הצואה שלהם. בהולנד למשל בכפר שבו התגוררנו ראיתי איזור מגודר שבו ניתן לשחרר את הכלבים מהרצועה לצורך עשיית צרכים. מה עושים בכל זאת? ניתן אולי לחשוב על גידור איזור שלא נמצא כרגע בשימוש לצורך שחרור הכלבים מהרצועות. אני חייב לציין שני דברים נוספים: 1. אין זה אשמתם של הכלבים בעשיית צרכיהם ברחובותינו . לכן האכיפה צריכה להיות אך ורק לגבי בעלי הכלבים. 2. יש בישוב לא מעט בעלי כלבים שנוהגים לטייל עם כלבם קשור ברצועה על פי החוק וכן ירבו.

לאחר שחשבתי על הנקודות...

הכלבים לא אשמים, הבעלים שלהם חסרי טאקט ואולי אפילו לא מודעים לכך ואילו אני??? למה נזגר עליי לחיות כך? מכיוון שאין אכיפה של העניין הזה, נותר לי להתנהג כעולה על רוחי.... בכדי למנוע הישנות של מקרים כאלו. לא???? ולגבי אלו שהולכים עם כלביהם... יופי. כנראה הם לא השכנים שלי.

frezo1

New member
לא נורא

גם אצלנו יש כלב ספציפי שכמעט כל יום מרים את הרגל ומשתין לנו על הדלת- כנראה לסמן את הטירוטוריה שלו ויש גם חתול עם קולר שכל הזמן מתגנב אלינו הביתה והופך את הפח ושניהם שייכים לשכנים ברחוב ולפעמים אין מה לעשות בע"ח לא עושים בכוונה , יש אפשרות לקנות תרסיס שדוחה כלבים...

../images/Emo46.gifחלוקת תפקידים ושיתוף פעולה../images/Emo107.gif

כדי לטפל בבעייה צריך לבצע אכיפה. על כך אין חולק. לצורך האכיפה נדרשות שתי פעולות: 1. הפעלת לוכדים בכל שעות היממה, ללא כל התראה: מתחילת שנת הכספים התחלנו בהפעלת לוכד פרטי בנוסף להפעלת לחץ על מחלקת התברואה במועצה להפעלת לוכדים מטעמה. הנושא גם תוקצב בהתאם וחלק מבעלי הכלבים כבר הרגישו את הפעילות בכיסם. 2. קנס בגובה שיאפשר הפעלת הלוכדים: מזה כחצי שנה מופעל על משרד הפנים לחץ לאשר תיקון לחוק העזר אשר יעלה את גובה הקנס ל - 650 ש"ח לכל לכידה. בינתיים אושר התיקון לחוק העזר במסגרת מליאת המועצה אולם לא אושר במשרד הפנים. הינכם מוזמנים להציף את המועצה (מזכיר המועצה - מר בני כהן) במכתבים מטעמכם הדורשים שינוי התיקון לחוק העזר ואכיפתו (אודה על העברת העתקי המכתבים אלי למעקב). יתכן שלחץ תושבים יסייע לי במאבקי. בנוסף, ניתן ואף רצוי לצלם כלבים העושים צרכיהם ברחוב או משוטטים ללא קולר, ולהעביר את התמונות אלינו בנוסף למילוי תלונה בכתב אצל רונית. בתלונה יש לציין את שם הבעלים של הכלב. תלונות חוזרות יאפשרו למועצה להחרים את הכלב. ותודה על שיתוף הפעולה. ביחד נצליח למגר את התופעה.

למעלה