זו פרסומת למכונית תוצרת איטליה ולא מן הנמנע שגם הפרסומת תוצרת איטליה. הפרסומת מציגה בוס גרמני כועס וצועק על עובדיו בגלל שהמכונית האיטלקית טובה יותר מהגרמנית. הפרסומת מציגה אותו כסטריאוטיפ של קצין גסטפו/ס.ס לדעתי, מי שאמור להעלב כאן זה הגרמנים. אגב, לפני זמן מה, באחת מתכניות הבידור אצלנו (נדמה לי שזה היה בארץ נהדרת) הוצגה הקנצלרית של גרמניה באופן קצת דומה- כצועקת רק בשל העובדה שהיא מדברת גרמנית.
גם אני חאיתי ובגלל שאני לא אוהב מכוניות איטלקיות לא קשרתי ולא הזנתי לדיבור . לצערי זה מה שקורה ,אנו ניצולי שואה שמים לב לכול הפרטים הלה באירופה כבר לא כול כך מסתכלים לאחור . אחרי 60 שנה אנשים בארצות אירופה כבר נמס להם . למרות הכול אנו חייבים לא להשלים אך מה הכפת להם האירופים זו הריאליטי בכבוד רב סבא אריה
נורא נורא בשביל ניצולי שואה לשמוע צרחות בגרמנית, נורא שלאנשים חשוב יותר להרויח כסף מלהתחשב בזה, ונורא שאנשים מתבצרים בשינאה כוללנית כזאת (כלפי כל אדם גרמני), ונהנים מזה. גם זה סוג של גזענות. וגזענות היא בעיה של הגזען, לא פחות משל מושא שינאתו.
אם כי אני לא זוכרת פרטים מדויקים, במועצת האיחוד האירופאי או משהו דומה העיר נציג איטלקי הערה מאד סרקסטית כלפי הנציג הגרמני, וגם הערה זו היתה קשורה לגרמניה הנאצית. האיש רצה 'לרדת' על הגרמני והחליט שיש לדרוך בדיוק במקום בו נמצאת היבלת הקשה.
א.הדיבור בפרסומת הינו גיבריש המחקה דוברי גרמנית ב.מי שצריך להעלב כאן הם הגרמנים צוחקים עליהם ועל איכות המוצר הלא מוצלחת שלהם ג.לא לכל גיבריש גם בחיקוי של גרמנית צריך להדביק קונוטציה שואתית . ד.בסך הכל פירסומת לא בוטה ללא סמלים אסורים ניראה תמים למדי. וסליחה אם השבתתי למי מיכם את השמחה.
אני חושבת שהפרסומת לא משרתת את המטרה כי מבחינה תרבותית זה לא מתאים לישראל (וגם לא לגרמניה). מה לעשות שגרמנים צורחים מזכירים לנו זמנים אפלים? זה לא יגרום לי לחבב מכוניות איטלקיות.