צוהררים טובים

Dannyk

New member
צוהררים טובים

איזה יום נפלא בחוץ כיף לצאת חוצה ולנשום!!!! ומה איתכם חברה תצאו קצת לנשום את האוויר הקר המתוק...

שלום דני!

אכן יום נהדר היום. כתבו כאן שחרשים חשדנים כלפי שומעים. האם יצא לך פעם לדבר אל בחורה ישראלית שומעת? איך היא הגיבה?

Dannyk

New member
ברחה ממני... סתאאם

כן כמובן יציא לי הרבה לדבר עם בחורות שומעות הן מגיבות טוב מאוד :) הרי אם אני לא מבין משהו אני מבקש מהן להגיד שוב והן אומרות זאת שוב אבל לצאת עם בחורה... ודבר איתה זה סיפור אחר

Dannyk

New member
בקשר ליציאה.. אם אתה רוצה לדעת

רוב הבנות אוהבות לצאת עם אנשים שלפי דעתן נחמדים ומצחקים וחתיכים גם אם יש להם מוגבלות כגון חירשות או נכות כללית אחרת אבל יש בנות שמתביישות לצאת עם "בחור פגום" או להביא אחד כזה למשפחה והמשפחה תגיד מה הבאת בחור "מפגר שכילית" הם חושבים לפעמים שהחרשים מפגרים... בקיצור לשומעים אין מספיק מודעות לנכות שלנו.

טל-יה

New member
עוד פעם דני

תחזור בדברים שאתה כותב ואומר אותם כאן בכללי ביחוד השלוש שורות האחרונות.. והייתי מציעה לך למחוק לגמרי את ההודעה. לא נראה לי שמנהל אמור לדבר ככה שיש קוראים כאן שהם גם שומעים וגם "פגומים ומפגרים שכלית" כמו שאתה הגדרת אותם . זה פעם שניה שאני תופסת אותך מדבר ככה על שומעים וזה ממש ממש לא מוצא חן בעיני
איך מנהל שנתנו לו ליצג פורום שבין היתר גם שומעים צופים בו מעיז לדבר ככה? הא? לא זכור לי שהקרובים אליי והמשפחה הקרובה שלי וגם החברים השומעים שלי נתנו יחס כמו שאתה מתאר

Dannyk

New member
טל-יה

אני רק אומר מה שאני רואה (לא חוויתי את מה שאמרתי) טליה לידיעתך "אני פגום וגם מפגר שכלית" (חירש) לא אמרתי שהחרשים מפגרים או טיפשים אמרתי שיש אנשים שחושבים שאנחנו מפגרים או טיפשים. זה נכון שיש משפחות שחושבות שהן מושלמות מקבלות בהרתעה חרשים או נכים ומפעילים לחץ על הבן זוג\בת זוג שאוהבים אותם להיפרד מהם\הן כי הם מפחדים ששלמות המשפחה ה"מושלמת " תיפגע יתכן והם לא רוצים ילדים בעלי נכות או קרוב משפחה נכה במשפחה שלהם הקרובים אליך מבינים אותך משפחתך הקרובה מבינה אותך וגם החברים שלך למה? כי הם מכירים אותך ואת הבעיה שלך אוהבים את האופי שלך . אולי את חיה בבועה ולא רואה מה שקורה בחוץ? הביני נא אם תלכי למשפחה זרה או לאדם זר בפאב או מועדון שלא מכיר בכלל אותך חשבי מה הרושם הראשוני שלו ממך? היי זו בחורה נכה בטח אין לה חברים אולי אני ינצל אותה "מה שאומר איזה אדם הוא".. אולם יש אנשים זרים נחמדים שכן אכפת להם ממך וידברו איתך חופשי על הא ועל דא. אין לי שום עויינות כלפי השומעים בכלל !!!!!!!!! אני מדבר ומשוחח עם הרבה שומעים ושומעות בזמני הפנוי ואף נפגש איתם בפאב ,מועדון, בבית וכדומה. אין לי שם דעה כלפיהם רק יש לי דעה נגד אנשים חושבים על ה"מוגבלים" כנגע שיש צורך להתרחק וגם על משפחות שמכריחות (לא כל המשפחות) את בניהן ובנותיהן לעזוב את בן\בת זוג החירש למשל.. אני מכבד את הביקורת שלך והפנמתי אותו הטיב.

היי דני

אינך צריך לחזור בך מאף מילה שכתבת. גם אני פגום וגם מפגר שכלית. עוד יותר, אמא שומעת לבת חרשת אמרה לי שחרשים הם מוגבלים. כלומר, מנטלית ולא גופנית. היא טענה שחרשות גורמת למניעת "גירויים" במוח. את זה היא אמרה בזמן שהבת שלה ישבה לידה, ובתה החרשת לא אמרה שום דבר. אני נתקלתי במשפחות שומעות שהתייחסו אלי כאל מצורע והכריחו את בנותיהן להתרחק ממני. לא להתייחס למי שעושה סערה באצבעון.

צלף

New member
שידוכים מעורבים - תשובות לכולם

לדני: יש בחורות ויש בחורות, אני חושש שלא הזדמן לך להכיר בחורות שכן יודעות להבחין באדם שמאחורי המכשיר שמיעה, קח את טליה כדוגמא... לאוקספורד: אינני צריך ללמד אותך דבר, אני זוכר שאתה בעצמך סיפרת על מערכת יחסים עם שומעים שיצרת... לטליה: לא כולם ולא כל המשפחות כמוך, ישנם אנשים ומשפחות שמראש לא למדו שמוגבלות היא באברים ולא בנפש. באופן כללי: הבעיה שלנו כקבוצה עם השומעים היא בכך שלכל קבוצת רוב יש תפיסה של היא עצמה המושלמת ועל קבוצות המיעוט האחרות להסתגל אליה, ובמקרה שלנו כאשר השומעים נפגשים בחירש(ים) הם מצפים באופן תת הכרתי שחיבת להיות (לחירש) את היכולת להסתדר כמו כל שומע, אחרת זה לא תקין . מפגש מוצלח בין שני הצדדים (במיוחד בשידוכים) הוא בכך שהצד השומע מודע ומאפשר לחירש להיות שונה ואילו החירש צריך להראות שהוא אינו נופל משומעים במלחמת החיים. היות ואנחנו חיים בחברה לא מתוקנת, אנחנו צריכים להכיר שישנם שומעים ומשפחות פרימטיביות מבחינה תרבותית, שלא יסכימו מראש לקשר עם שונים או חריגים כלשהם, ואז אין ברירה אלא לאבחן אותם ולהתרחק מהם... אבל מאידך הרוב הגדול של השומעים מסכים באופן בסיסי (כחלק מהתפיסה התרבותית העולמית) שצריך שיהיה שוויון גם לשונים/חריגים/חרשים, אבל כאשר זה מגיע לשאלה פרקטית כמו שידוכין, צפות כל השאלות המעשיות, כמו היכולת הכלכלית של הצד החירש + היכולת לחיות חיי משפחה (וכל השמועות שנשמעו פה ושם על התפקוד והמהות של החרשות לא מוסיפות לעניין) בנסיבות אלו על הצד החירש חובת ההוכחה אם הצד השומע טוען שהינך פגום ומפגר שכלי, התרחק ממנו כמו מאש (או קח את התעודה האקדמאית מהאוניברסיטה ותוריד לו כבומבה על הראש), אבל אם יש לו נכונות לברר שאלות אפילו מציקות לך אישית, הצד החירש חייב בתשובה

הנושא המרכזי

הוא מידת הסבלנות שיש לשומע אל החרש, ללא קשר לתעודות אקדמאיות.

Magius

New member
אני ממש לא מבין את זה....

מידת הסבלנות שיש לשומע אל החרש? וכי למה צריך יותר סבלנות לחרש??? במה הוא שונה? אמנם קיימת בעיית תקשורת אבל זה לא ממש נשמע לי נכון. זה כמו שנניח שאתה גר בארה"ב ופוגש בחור/ה מאוסטרליה, להבין אותם זה קטסטרופה... ואז מה? גם פה מידת הסבלנות קשורה? לא נראה לי... הבעיה כאן היא יותר קשורה בפתיחות של אנשים מאשר סבלנות... דעתי... :)

צלף

New member
../images/Emo124.gif ואגלה לכם סוד

לרוב השומעים אין תעודות אקדמאיות... לפי הסקרים שקראתי רק לשליש עד לרבע מהאכלוסיה יש תעודות אקדמאיות. וכמו שהעיר Magius הקשר תלוי במידת הפתיחות של השומעים לחרשים. אבל זה גם תלוי במידת הפתיחות של החרשים כלפי השומעים

Magius

New member
חובת ההוכחה?

מדוע, אם בכלל אדם חייב להוכיח משהו למישהו? זה משנה משהו? אדם הוא אדם באשר הוא אדם... החברה אטומה וזה לא ממש משנה למה ולמי, להכל. אנשים הנרתעים מלקויי שמיעה הם אותם האנשים שישפטו אותך ע"פ המראה החיצוני וע"פ מה יש לך בארנק (וכמה....) ולגבי נושא הקשר (לקויי שמיעה/שומע) אינני רואה שום בעיה כל עוד מדובר באנשים נאורים... אוהב את כולכם

צלף

New member
רובינזון קרוזו לא חייב להוכיח דבר

אבל אם אנחנו רוצים להשתלב ולחיות במסגרת החברה השומעת (אפילו שלפעמים חלקה אטומה), אנחנו צריכים להיות קשובים לתדמית שלנו בעבר ובהווה שמפריעה לשילוב הזה. ואין אנשים נאורים 100%: אפילו איש שחושב את עצמו לנאור יש לו בתת ההכרה הסתייגות, ואנחנו צריכים להיות מודעים לכך ולתת תשובות טובות לשאלות התת הכרתיות... דוגמא טובה זה הקביעה של דני מיכאלי שעדין מעצבנת שנתיים אחרי שנאמרה גולשים מסוימים: חרשים לא צריכים הנחה בארנונה מאחוריה עומד החשש שבקשת הנחות תצביע על מסכנות , והפיתרון הוא בלהכיר שאנחנו נכים ולא קבוצה שונה מהנכים, ואז אפשר לדון אם יש הצדקה לבקשת הנחה...

אגדת רובינזון קרוזו

והמציאות לפי Magius: החברה אטומה וזה לא ממש משנה למה ולמי, להכל. אנשים הנרתעים מלקויי שמיעה הם אותם האנשים שישפטו אותך ע"פ המראה החיצוני וע"פ מה יש לך בארנק (וכמה....) וכפי שכתבתי ל-Dannyk: כל העניין מסתיים בידידות (או כפי שהוא עצמו כתב, לפעמים גם זה לא). כשיהיה לי פנאי, אכתוב כאן על אגדה שהיתה אתמול בערוץ 4.

למעלה