צוואה או עם מי נשאיר את הילדים

anat30g

New member
צוואה או עם מי נשאיר את הילדים

בחיים שלי לא הייתי חושבת שאני צריכה צוואה - עד שאחותי שגרה בארה"ב הגיעה לפסח לארץ עם רשימת נכסים וניגשה לעו"ד להכין אחת כזאת. לדבריה - בארה"ב אם ההורים מתים ללא צוואה המדינה שוכרת עבור הילדים עו"ד ש"מגלח" את הירושה של הילדים עד שהוא מוצא להם אפוטרופוס מתאים, על מנת למנוע מצב כזה היא ובעלה ערכו צוואה. ואז עלתה השאלה - עם מי ישארו הילדים שלה??? כמובן שאני אמרתי שאני רוצה אותם אם ח"ו משהו קורה... ואז חשבתי מה יקרה אם לי ולבעלי יקרה משהו - מה אני אעשה עם הילדים שלי??? בארץ שלנו הסיכוי שמשהו יקרה גדול יותר מבארה"ב. לאחותי יש רק שתי בנות - לי יש 4 ילדים - להוסיף עוד שתים לתוך הלבגן של 4 זה באמת לא נורא... אבל מי יקח אליו 4 ילדים??? חמי וחמותי מבוגרים הם לא יהיו מסוגלים. הורי יחסית צעירים - אבל האם הם יסתדרו עם 4 ילדים? יש לי אחות קטנה רווקה - אולי היא? אולי אחותי בארה"ב ?? ומה עם גיסתי וגיסי - אולי הם...??? בקיצור - השאלה של מי יאהב את הילדים שלי יותר - מי יאהב אותם כמוני עולה ומאוד מטרידה. לאור המצב שלנו בארץ אני חושבת שיש לדון בדברים הללו הקול - ואם יש משפחה מתוסבכת אז גם לרשום את הדברים - ואחרי שאחותי עשתה צוואה אני מתחילה לחשוב שזה לא רעיון כל כך רע. בצוואה של אחותי הרכוש שלהם (דירה וחשבון בנק) מופקד בקרן נאמנות לילדים עד שיהיו בגיל 18, ז"א מי שלוקח את הילדים לא מקבל את הרכוש... ככה היא טוענת שהיא בטוחה שמי שמוכן לקחת אותם עושה זאת מאהבה ולא מתאוות בצע...

ענתי. זה באמת נושא מטריד

ועוכר שלווה. כאופטימית ללא תקנה, וכבת יענה ידועה בציבור, אני נפשית לא יכולה לחשוב על צוואה. גם הבנתי שבארץ שירותי הרווחה וביה"מ יתחשבו ברצון ההורים, אבל זה לא השיקול הקובע. מה שאני יכולה לעשות, זה לקוות שהמשפחות שלנו ישכילו למלא את מקומנו כראוי, בלי לפצל את הילדים, ויתנו להם מה שהם חושבים שאני הייתי נותנת. אני סומכת עליהם שכך יהיה. עוד לא אבדה תקוותנו...למרות הכל

../images/Emo104.gifבדיוק אתמול דיברנו על הנושא הז

ויותר נכון..התווכחנו.. לא הצלחנו להגיע לאחידות בדעותינו.. מצער שעל זה צריך לחשוב.. טלי צודקת- המשפחות שלנו ימלאו את מקומנו!
ואכן לא אבדה תקוותנו!

מלמלה

New member
כבר עלה הנושא כאן

ומיד אחריו פתחתי בדיון בבית למי ילכו הילדות והופתעתי מאוד מתשובת בעלי לא פתחתי בויכוח אלא החלטתי לסגור את הענין ולא לדון בו מה שכן ביקשתי ממנו (ובהזדמנות אחרת) שאם ח"ו יקרה לי משהו שהאשה הבאה שלו תהיה טובה לילדות שיהיה להן תמיד בית נעים וטוב לגדול בו ואכן חשוב לעשות רשימת נכסים ולהפקיד היכן שהוא לא בשביל שזה יגיע לילדים _כך זה לפי חוק במדינתנו לפי מיטב ידיעתי אלא כדי שיהיה מי שידע מה נמצא איפה ולא שהכסף ישאר בבנק באיזה תוכנית סודית......

מירי,

New member
לא צוואה - ובכל זאת...

בעבר דנתי על כך עם אבא שלהם... והסיכום היה שהוריו ייקחו את ילדי אם ח"ח ייקרה לשנינו משהו בו זמנית , היום זה די ברור שאמא שלי תעשה את זה כי היא גרה מאוד קרוב (3 דק´ הליכה) וכבר עכשיו מאוד מעורבת בחיים שלהם... (ברמה של כל יום לפחות שעה). תיראי לי מאוד ברור שאם חו"ח ייקרה לאחי משהו ויהיו לו ילדים הרי שלי לא תהיה שום סיבה לא לקחת אלי את ילדיו- אז בעצם למה שבני משפחה אחרים לא יירגישו כך? לגבי הרכוש והכספים- אני קצת לא מסכמה עם אחותך לגדל 2 ילדים ויותר זה עולה כסף , עם כל האהבה , זה אומר לחלק את מה שיש לי עם עוד 2 ילדים , לוותר על חלקים בבטחון העתידי של ילדי בשביל הרווחה של אותם ילדים- זה לא שאני לא אעשה זאת גם בתנאים הללו... אבל אני לא אגביל את הכספים של ילדי במקרה של אסון שלנו - אולי זה כי אין לנו כל כך הרבה ומה שיש מוגדש לעתיד ילדי... אני יודעת בוודאות שמי שלא ייקח את ילדי לא יעשה זאת עבור בצע כסף! (אפילו אם יהיו לי מליונים) ואת יודעת מה , תמורת אהבה לילדי אם יהיו בלעדינו אני מוכנה שייקחו כל כסף ורכוש שיש!

רותי ע

New member
לנו ממש אין בעיה בנושא

ולא צריכים צוואה. כי זה ברור מה יהיה אם... לעידן יש אמא שניה שגרה צמוד אלינו ומגדלת אותו מגיל 0. הרבה פעמים הוא מתבלבל וקורא לה "אמא" במקום "סבתא". ואם יקרה לנו משהו הרכוש שלנו הולך באופן אוטומטי לעידן ועל אמא שלי אני יכולה לסמוך בנושאי כספים לפחות כמו שעל עצמי. פעם דיברתי איתה על הנושא בעקבות דיון שהיה כאן בפורום והיא ממש התפלאה שאני שואלת אותה, הרי זה כל כך ברור... ושהדיון הזה ישאר אקדמי לכולנו...

צחוק צחוק אבל מעצם היותי בבית

אז היום בדיוק אחרי התוכנית בוקר טוב ישראל היה פרק בסדרה שלושים ומשהו. הגברים שם כמעט התרסקו במטוס והופ ובעלה החליטו לעשות צוואה על כל הרכוש והילדים שלהם. הם עד סוף הפרק התלבטו עם מי להשאיר את התינוקת. ההתלבטות היתה ממש קשה כל פעם שעלה להם שם בראש של חבר או קרוב משפחה נראה סצנה בה כל אחד רואה את הדברים הקשים ביותר. גארי למשל ילמד את הילדה לזרוק פצצות. אלן החברה העו"ד - תלביש את הילדה כמוה ותלמד אותה להיות סנובית, האחות הצלמת תלמד את הילדה בפרק בהלכות החיים, הסבים זקנים ומבוגרים מדי משני הצדדים. בקיצור הדילמה היתה ממש קשה. אפילו זוג החברים הכי טוב שלהם שהגבר עובד עם הבעל נפסל. לא ראיתי את הסוף אני לא יודעת אם מי הוחלט להשאיר את הילדה ולכן לא יכולה לענות יותר. אבל גם אני כמוך מתלבטת היום בשאלה הזו וגם אצלי זה לא פשוט עם 3 ילדים. בכל מקרה חיבוק גדול ומקווה שתמצאי תשובה.

צר לי לאכזב אתכם.

החוק בישראל לא מאפשר להורים להחליט לאן ילכו הילדים. לצוואה כזו אין תוקף חוקי. מה שכן, בית המשפט אשר ידון בשאלת האפוטרופסות לאחר מות ההורים, יתכן ויקח בשיקוליו את הצוואה, אך אין הוא חייב. נדמה לי שראיתי פורום מומחה בתפוז העוסק בדיני משפחה וירושה. אפשר לברר פרטים יותר מדוייקים שם.

ציפי ג

New member
חתולה, את צודקת ../images/Emo104.gif

לבקשת ההורים יש רק תפקיד מכוון, שלא תפקיד מחייב. אני חיוויתי את דעתי בנושא כך : משפחה שחוששים שיהיו בה מריבות, הצוואה לא תעזור, ומשפחה שלא חוששים על כזה דבר, בה אולי יש מקום לעשות צוואה. עוד לא החלטתי אם המשפחות שלנו הן כאלה שלא תרבנה או כאלה שתרבנה. בכל מקרה אני לא רוצה שילדי יגדלו לא אצל הורי ולא אצל חמי ומותי, כי הם מבוגרים. אם כבר אצל אחי הצעיר, אבל למה בחור רק נישא בן 22 צריך על הראש שלו חמישה פראים. אז נשארנו ככה, בלי כלום. שלא לדבר על זה שיובל היסטרי מעצם המחשבה..

ציפי, ממש הפתעת אותי ../images/Emo104.gif

לא היה לי שמץ של מושג. משום מה היה לי ברור שאם יש צוואה - ככה זה יהיה. תמיד לומדים...

אמיר.

New member
באמת בעיה מפחידה...

אח של ידיד שלי נרצח עם אשתו לפני ארבע שנים... הסבים מגדלים את הילדים... לא פשוט בכלל. באמת חשבתי על כך.. הבעיה שלי היא שאני ממש ממש ממש לא מעונין שמי מהאחים והאחיות שלי או של רעיתי יגדל את ילדי.. דרכם כה שונה משלי... אז מה ? לעבור לבני דודים ???? אריכות ימים לכולם !! יום עצמאות שמח !!!

שאלה קשה ומטרידה

שלא חשבתי עליה עד עכשיו. אם חס וחלילה חס וחלילה יקרה משהו גם לי וגם לבעלי, אני חוששת שיהיה ממש משפט שלמה בין המשפחות על תומר, ואני מקווה שההורים שלי לא יוותרו מטוב ליבם (כדי שהילד לא יהיה בין הפטיש לסדן), כי ביננו, אני בשום פנים ואופן לא הייתי רוצה שהבן שלי יגדל אצל הורי בעלי, הם צעקנים וגרוטסקים, ולא הייתי רוצה שהבן שלי יגדל בסביבה כזו (ואין לי מושג איך יצא לי כזה בעל מקסים מהבית הזה
), ביחוד לאור ההתחשבנויות שהיו כשתומר נולד (למה היא מחזיקה אותו 15 דקות ואני רק 10? למה הם רואים אותו 3 פעמים בשבוע ואני רק פעם אחת? וכל מיני דברים אידיוטיים שכאלה) האמת היא שגם עם הורי לא הייתי רוצה שיגדל - כי אני יודעת על איזו סחורה מדובר.... הכי הייתי רוצה שהוא יגדל עם אחותי, אבל אם חס וחלילה טפו טפו יהיה מצב כזה, נראה לי שיהיה מאבק איתנים בין שתי משפחות הטיטאנים. ובכל אופן, כבר אמרתי לבעלי שאם יקרה לי משהו, שימצא לו אישה שתהיה אמא טובה לתומר, ותאהב אותו כמו שהיא תאהב את ילדיה שלה. בעלי קצת נלחץ מזה, ומיד אמר שחוץ ממני לא תהיה לו לעולם אישה אחרת. ואני אמרתי לו: yeah, right אז הוא נעלב....

למעלה