צוואה לחולה אלצהיימר

diddo123

New member
צוואה לחולה אלצהיימר

שלום אדם חולה אלצהיימר בראשית המחלה (התגלתה לפני מספר חודשים והוא לוקח אקסילון) . לפני מספר שנים, כשהיה בריא, עשה צוואה הדדית עם אישתו שכל רכושו עובר אליה ולמעשה מנשל את הילדים. הדבר הסתבר כרמיה. בזמן האחרון הוא נזכר שהוא חתם על מסמך כלשהו אצל עורך דין ולא זוכר את תוכנו. עורך הדין שביצע את הצוואה הוא אח של אישתו וכשהלכנו לעורך דין לראות על מה חתם הסתבר שזו צוואה. האדם מתנגד לתוכנה של צוואה זו. על פי דבריו כיום, נעשתה הצוואה ברמיה קרי חתם על מסמך שלא ראה מה כתוב בו. (כחלק מנסיון לנשל את הילדים ולזכות את האם בכל הרכוש). שאלותי הם: אם יעשה צוואה על פי רצונו כעת, שמורישה את רכושו גם לילדים מה הסיכוי שערעור עליה יתקבל? האם יש תקדימים בעבר לקבלתה של צוואה חדשה זו? במידה והראשונה תקפה, מה הסיכוי לזכות בערעור על הצוואה הראשונה שמנשלת את הילדים? האם בית משפט יקבל ערעור על צוואה הראשונה בגין שאח של האישה עשה אותה ? האם ניתן להוכיח (הקלטה של האדם עם רצונו) את רצונו בתוכן צוואה שלא מנשל את הילדים?

פנטזי1

New member
רק עו"ד שמומחה בבנושא יכול לתת עצות

תנסי לפנות לעו"ד וולפמן שהוא חבר בעמותה

ronnyw

New member
אתה חייב עורך דין.

חוץ מזה, מי יודע שהוא חולה אלצהיימר? אם הוא ילך היום לעורך דין כשלהו ויכתוב צוואה חדשה כרצונו, האם ניתן לטעון שאינה חוקית (כלומר - יש תעודה שמעידה שאינו כשיר? עורך דין שאינו יודע על המחלה, יבחין שיש לו בעיה?) בכל מקרה - כדאי לטפל בזה הכי מוקדם שאפשר, כשהוא עוד יודע לבטא את רצונו. אם הוא חי עם אותה אישה (שאני מבינה שהיא אשתו, אך לא אם ילדיו) כנראה שהשפעתה השלילית עליו תמשיך להתקיים. ושוב - העזר בעורך דין מומחה.

diddo123

New member
חייב עורך דין

הלכתי לעורך דין, שאני לא יודע עד כמה הוא ממש מנוסה בצוואות ואלצהיימר, אך אמר לי שאם האדם על כדורים לשיפור הזיכרון אז צוואה שתעשה לא תקפה. אבל בשביל כך יצטרכו לערער עליה, ואני לא יודע במקרה זה, מה סיכוי הצלחת הערעור על צוואה מסוג זה.

פנטזי1

New member
תכנס לארכיון של הפורום בעמוד3

יש שם התכתבות איתו בנושא צואות ואפוטרופסות.

ronnyw

New member
אם העו"ד הוא אח של המוטבת,

נדמה לי שהוא אינו יכול לערוך צוואה כזו. אולי כשר, אבל בטח מסריח... ושוב המסקנה - פנו לעו"ד מטעמכם, והיום !!

zs1957

New member
לפנות לנוטריון שיבדוק את כשירות

הצוואה.נראה לי שהאשה רוצה לנשל את הילדים מהצוואה. עו"ד טוב יתן מענה לשאלותיך. אם יוכת שאביכם חתם על צוואה שאינו מבין את תוכנה הצוואה לא תקפה וביתהמשפט יבטלה. תעשו את זה כמה שיותר מהר. זהבה שחם

למעלה