צוואה

ארגוט

New member
צוואה

האב נפטר לפני שנים, נותרה האם עם שני ילדים בוגרים,
למען הסדר הטוב מעוניינת לכתוב צוואה מסודרת לעתיד,
כאשר בעקרון כל מה שישאר יתחלק חצי חצי, אך יש מספר נושאים יחודיים לכל ילד,
לא משהו מורכב, כגון תכשיטים סנטימנטליים להשאיר לילד ספציפי,
נכס קטן מסויים לילד אחר, ואת הרוב המוחלט לחלק חצי חצי,
כאשר הנכסים הם בעיקר דירה, רכב ושתי חשבונות בנק עם חסכונות.

1. האם יש צורך בעו"ד לצורך ניסוח הצוואה?
בן משפחה שכולם סומכים עליו, שאינו עו"ד יכול לעשות זאת ולהעביר לשאר לעיון והע(א)רות,
האם יש חובה כלשהי לעשות זאת ע"י בעל מקצוע?

2. האם מישהו יכול לצרף קישור לאתר מומלץ בנושא,
המסביר מה חשוב לכלול, להציג נסח דוגמא להורדה וכו'?

4. מהי הדרך המקובלת לאשרר את תוקף הצוואה בכך שהיא נחתמה בדיעה צלולה?
האם להחתים עו"ד שמאשר זאת? האם עדים ניטראלים? האם להסריט את התהליך? (קצת דרמטי ומיותר)

5. היכן הצוואה צריכה להשמר? האם היא יכולה פשוט לשמור אצלה במגירה/לחלק לילדים עותק חתום שלה,
או שיש צורך בפן הוליוודי הכולל כספת אצל נאמן/עו"ד וכו'?

תודה.

עמיקם10

New member
לא צריך עו"ד.

יש באינטרנט נוסח של צוואה הדדית..בין בני הזוג. רצוי להדפיס.לחתום. לשמור ולתת לאחד הילדים העתק. רצוי חתימה של חברים כעדים. בשביל למנוע חילוקי דעות בין היורשים.
יש בית יש חשבונות יש חובות. יש התחייבויות. אף פעם לא יודעים מה..ואומרים : מה שיכול לקרות - יקרה.

לדעתי, סתם עצות הן לא פתרון.

אני הייתי הולך פעם אחת לעורך דין, משלם לו, שייעץ לי מה צריך לעשות כדי שהצוואה תהיה חוקית.

אותי אישית זה לא מענין כי אין לי מה לחלק, ומה שכבר יש, יש לי ילדים שלא יריבו על השאריות.
הדבר היחידי, והחשוב, שעשינו הוא ללכת לבנק ולחתום על טופס שלא זכור לי שמו, שבו אנחנו מצהירים שברגע שאחד מאיתנו מת, החשבון שייך כולו לשני אוטומטית.
בלי צווי ירושה ובלי שכל מיני בני משפחה יקבלו חלקים כשהם לא עבדו בשביל זה.

י מ י ת 2

New member
חשוב לעשות צואה כדי למנוע חלוקי דעות

בעתיד. היום נראה מצב מסוים, מחר יכולה הסיטואציה להשתנות. אם אין בעיות מיוחדות גם עו"ד לא לוקח המון כסף. אבל אפשר להיכנס לאתר צוואות ולמצוא שם את כל המידע הדרוש. בהצלחה.

עמיקם10

New member
כשסבא שלי נפטר..

הלכנו למשרדו- והוא אמר שאין צוואה הדודה שלי צעקה עליו שהוא שקרן ו...גנב. סיפור אמיתי.

עב

New member
קפצתי לביקור

מתוך ניסיון עגום של השנה האחרונה בה נפרדנו מאנשים אהובים רבים:
א. יש צורך בצוואה.
ב. אין כל צורך בעו"ד. נתקלנו בעו"ד שרשם כזאת צוואה רשלנית... שלא נדע! לפני שאתם הולכים לעו"ד תערכו את רשימת הנכסים. נראה שאין הרבה, רק איזו דירה וחשבון בנק, אולי קרנות וקופות נשכחות שצריך לבדוק מי נהנה בהן, כנ"ל ביטוח חיים ותתפלאו כמה אפשר לריב על תכשיט, תמונה או כל חפץ מתכולת הבית ולמי תהיה זכות לרכוש את החלק של האחר בנכס.
ג. יש מספיק נוסחים באינטרנט. אפשר להוריד נוסח מתאים ולהשתמש בו.
ד. חשוב שהצוואה תהיה בכתב.
ה. חשוב שהצוואה תבטל צוואות קודמות ולא משנה אם לא היו או כן היו.
ו. יש צורך בנוכחות 2 עדים והם יחתמו שהמצווה חתם על הצוואה בנוכחותם. העדים אינם יורשים.
ז. להפקיד את הצוואה אצל רשם הירושות או בית המשפט לענייני משפחה או כל גורם אחר.
ח. שהיורשים ידעו היכן מופקדת הצוואה. ילדינו יודעים יפה מאוד היכן הצוואה שלנו מונחת. חשוב!

יוליקה

Member
מנהל
תודה שקפצת לביקור, מזמן לא שמעתי ממך

חבל שהנסיבות עצובות.

עב

New member
אני מתחילה לחשוב על יציאה לגמלאות

יש עוד זמן ליציאה הזאת אבל צריך להתכונן. בינתיים אני רק מציצה!

למעלה