צוואות ואפוטרופסות

צוואות ואפוטרופסות

רקע: לקרוב שלי יש דודה זקנה וצלולה. היא ערכה צוואה ומינתה אותו למנהל העיזבון.מוטבי הצוואה הן נכדותיה וכנראה שגם הוא. כמו כן יש לו זכות חתימה בחשבונות שלה. והשאלות: 1. אם רוצים לערוך שינוי בסעיף אחד בלבד בצוואה - איך עושים את זה? האם צריך לערוך את כל הצוואה מחדש או שמספיק לערוך דף נפרד ובו לכתוב שבהתייחס לסע´ X אני משנה אותו וכו´.. האם צריך לעשות זאת בפני עו"ד או שרק צריך שני עדים?... 2. כרגע האשה היא כאמור צלולה בנפשה. הדוד שלי תוהה מה יהיה אם היא תצטרך אפוטרופוס בבוא היום בשל אובדן צלילות. איך ממנים אפוטרופוס? מי ממנה אותו? יש לציין שיש לה קרובות משפחה בקרבת דם קרובה יותר (נכדות)שהיא ביחסים טובים איתן. האם יש אפשרות שכבר היום בהיותה במצב טוב היא תקבע מי יהיה האפוטרופוס שלה בבוא היום, אם יהיה צורך? ואם כן איך ניתן לעשות זאת? 3. אפוטרופוס - כאשר ממונה אפוטרופוס האם יש לו סמכויות לגבי גוף האדם שהוא אפוטרופוסו? או בצורה יותר קונקרטית - האם האפוטרופוס הוא זה שמוסמך להסכים או לסרב לביצוע פעולות רפואיות שדורשות הסכמת בן חסותו? כמו כן אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לספר/ים שבהם יש תשובות לשאלות אלו. תודה מראש

תשובות חלקיות ...

לא צריך לעשות צוואה חדשה. מספיק לעשות צוואה נוספת, שמזכירה את הצוואה הקודמת, ואומרת שהיא רוצה להשאיר אותה בתוקף למעט שינוי מסויים ולפרט את השינוי. לא צריך עו"ד (אבל כדאי). מספיקים שני עדים, שאינם מוטבים לפי הצוואה ואינם מעוניינים בעזבונה של המצווה. הקרוב שלך והזוכות האחרות לפי הצוואה, אינם אמורים להיות מעורבים בעריכת הצוואה. ממנים אפוטרופוס על ידי פניה לבית המשפט לענייני משפחה בצירוף אישורים רפואיים. אם מי שרוצים למנות לו אפוטרופוס נמצא בבית חולים, אפשר לפנות לעובדים הסוציאליים בבית החולים כדי שהם יטפלו בכך.

למעלה