צוואר רחם קצר זמנית

TAVO

New member
צוואר רחם קצר זמנית

שלום
בבדיקת האולטרסאונד האחרונה מצאו לי צוואר רחם סמ2.43, הרופא אמר שמתחת ל-2.5 מאשפזים ותופרים אם זה היה הריון יחיד
כיוון שזה תאומים הפעולה לא יעילה
הוא נתן לי מנוחה שבועיים ונרות
אותה תופעה היתה לי בסקירה הראשונה , ושם בסוף הסקירה הצוואר חזר לאורך נורמלי והרופא אמר שכנראה היתה לי התקבצות
לכן גם עכשיו ביקשתי לבצע לי אולטרסאונד חוזר ואכן אורך הצוואר הראה 3 סמ
אני נמצאת רק בשבוע 20 ולא נראה לי הגיוני להיכנס לשמירה רק בגלל דבר כזה

אני אשמח לשיתוף חוויות דומות של בנות שעברו כאלו דברים
האם זה אומר באמת צירים (אני לא מרגישה צירים)
ומה זה אומר על תאריך הלידה, האם אפשר למשוך כך עד הסוף

ספציפית אין לי נסיון בנושא אבל שמעתי כבר על

מישהי שבהריון התאומים שלה כן אשפזו ותפרו לה, אז אולי שווה לבדוק שוב...
בהחלט תכף תשמעי סיפורים של גיבורות שסחבו כך עד הסוף.
ו.... אם מתחילה דינאמיקה צאוורית והרופא ממליץ על יציאה לשמירה הייתי יוצאת. יש בנות שיצאו כבר משבועות הרבה יותר מוקדמים משלך וכל מקרה לגופו.
אז תנוחי הרבה, תשתי מלא מים ותמשיכי לעדכן

TAVO

New member
תודה, עוד שאלות

תודה בנות

עוד שתי שאלות
1. מה בדיוק ההגדרה של דינאמיקה צווארית , ראיתי הרבה הודעות שכתוב שהצוואר התקצר אך לא היתה דינמיקה צווארית
2. מה האורך של הצוואר בהריון תאומים שבו אתן יודעות שתפרו

יש לי תור חוזר לרופא עוד ב-7.1 ואני מניחה שזה מה שיקבע את המשך התהליך

נעם34

New member
אני לא ממש יודעת

אבל לדעתי זה קיצור בלי מחיקה ופתיחה של הצוואר (שאת ממש ממש לא רוצה בשבוע כזה )

גם על השניה אני לא יודעת לענות זו היתה חברה שתפרו לה

בכל מקרה לא הייתי מתחכמת אם הרופא אומר לנוח - תקשיבי לו התחכמות כזו יכולה לעלות לך באיבוד ההריון

אפשר להנות משמירה אם לא לוקחים אותה קשה מידי ואם המטרה שלך ברורה - ידיים מלאות בלי לעבור בפגיה.

mitmit11

New member
את מדברת על סטודנטית 117?

כי אצלה היתה התקצרות משמעותית יותר ובשבוע מוקדם הרבה יותר.

נעם34

New member
מנוחה בהחלט מאריכה את הצוואר

לי אחרי מנוחה של יומיים היתה התארכות חוזרת של ס"מ שלם מה שעזר לי לצאת לשמירה במיידי ומבחינת הרופא עד הסוף כי לא לוקחים סיכונים

לא הגעתי לאורך של תפירה אז אין לי מה לומר

אבל בהחלט תופרים גם בהריון תאומים

שרוצקי

New member
לי הייתה דינמיקה צווארית

+ צירים חזקים שלא הרגשתי.

אצלי זה התחיל בשבוע 32 ומיד יצאתי לשמירה במנוחה מוחלטת (לקום רק לשירותים...) וזה באמת עזר והצירים פסקו.

ממליצה לךל מאוד להק4שיב למה שהרופא אומר לך ולנוח כמה שיותר. הייתי מציעה לך אפילו לנצל ימי מחלה עד התור הבא שלך לרופא.

דינמיקה צווארית זה סיפור לא פשוט ולא הייתי מתעסקת עם זה...זו בהחלט סיבה מספקת לשמירה, אפילו מעכשיו!

מאחלת לך המשך קל ונעים

chicky67

New member
צוואר רחם קצר

היי. אני בשבוע 18 ובשבועיים האחרונים מדדו לי כמה פעמים את צוואר הרחם. פעם בקופת חולים יצא 49 ממ, בחדר מיון (היה לי חיידק בשתן) יצא 31 ממ ובסקירת מערכות מוגדמת במכון א.ס. במלחה יצא לי 28 ממ. החלטתי ללכת לדר. יובל גאילצ'ינסקי, מומחה ברפואת העובר ותאומים בהדסה. הוא בדק לי ואצלו הצוואר היה 31 ממ. הוא הסביר לי שלפעמים לא מודים נכון/מדוייק לכן ההבדלים במדידות. הוא גם הסביר לי שאם צוואר רחם בין 20-25 ממ צריך מנוחה בבית. פחות מ20 צריך בית חולים ואולי גם תפירה. הוא אמר לי שלא נותנים ברך כלל נרות פרוגטרון עם תאומים כי אין הוכחה שזה עוזר. לא רציתי לבלבל אותך עוד יותר אבל דר. גאילצ'ינסקי באמת אחד הרופאים הטובים בארץ בנושא הריון תאומים...שבוע טוב ובשורות טובות!

TAVO

New member
תודה רבה לכל המשיבות המהירות

עכשיו אני מצטערת שלא העלתי את השאלה כבר ביום שלישי שהכל החל
בכל מקרה
הרופא באמת נתן לי את הנרות ואכן הוסיף שאין הוכחות שזה מועיל בתאומים אבל זה גם לא יכול להזיק.

הוא לא אמר שיש לי דינמיקה צווארית , ואני עדין לא הבנתי ממש מה מבדיל בין הדינמיקה הצווארית לצוואר רחם שמתקצב ומתרחב אחרי כמה דקות , האם זה אותו דבר או שיש הבדל

בנות, אתן עושות בשמירה כדי לא לצאת מדעתכן
אני אישה שרגילה שכל העולם על הגב שלה
אין מנוחה עד שהולכים לישון
ולפתע, אסור לי אפילו לקפל כביסה (ניסיתי והצטערתי על זה אחר כך)

yooki80

New member
יש איזה משהו שנקרא

פלנינג ? או פנליניג ?
זה אומר שצוואר הרחם מתקצר ברגע שמופעל עליו לחץ וחוזר למצב נורמטיבי אחרי שהלחץ מפסיק.
לחץ הכוונה ללחץ על הבטן
היה לי את זה בהריון ראשון שבוע 32 הוציאו אותי לשמירה, החזקתי עד 35 וילדתי.
אולי זה זה?

אל תהיי גיבורה תהיי חכמה!!! תנוחי ותשתי הרבה

לקום רק מקלחת ושרותים.. מה שיש לך ב ״תנור״ יקר מידי
ושום דבר מעבודות הבית לא יברחחחח
בהצלחה ענקית

עונה

לגבי קיצור צוואר ודינמיקה צווארית- זה אותו דבר- דינמיקה הכוונה שמשהו בצוואר שלך "זז" כלומר שהוא מתקצר, או נפתח.
בשבועות מוקדמים בעיקר מודדים אורך צוואר בUS ווגינאלי ולא בודקים בדיקה פנימית ולכן בעיקר מדברים על אורך צוואר, ועדיין לא מחיקה ופתיחה.
כמו שכבר אמרו לך- אורך הצוואר תלוי גם במיומנות המודד, לכן יכולים להיות הבדלים במדידה. וכן הצוואר גם יכול להתארך בחזרה.
בעקרון מתחת ל25 זה כבר נקרא מקוצר. מעל זה תקין.
לגבי תפירה- כמו כל דבר במיילדות אין שחור לבן, יש דעות וגישות. יש כאלו שיגידו שלא יעיל לתפור ויש כאלו שיגידו שכן ויתפרו.
לא לשכוח שתפירה עלולה לגרום לזיהום, אז השאלה אם זה באמת נצרך.
אם המליצו לך שמירה- תלכי על זה לחלוטין. ממש לא הייתי מתעסקת עם זה במיוחד לא בשבוע כמו שלך.
אני יצאתי לשמירה בשבוע 20, בגלל צירים מוקדמים, ללא דינמיקה צווארית (כלומר הצוואר שלי לא התקצר בעקבות אותם צירים) ובכל זאת הוציאו לשמירה.
זה לא אומר שמעכשיו את שוכבת 24 שעות ביממה. זה אומר שאת לא הולכת לעבודה. וגם בבית את מורידה הילוך.
במהלך השמירה שלי גיליתי כמה עבודות בית אנחנו עושות בעמידה שבעצם אפשר לעשות בישיבה- קיפול כביסה שהזכרת, חיתוך סלט או הכנת האוכל בישיבה (עד שאת צריכה לשים אותו על הכיריים).
תורידי הילוך- ויהיה בסדר.
אגב ילדתי בשבוע 37+4, בזירוז... ולמרות הצירים בשבוע 20 לא קיבלתי שום טיפול. רק הפסקתי לעבוד אז.

TAVO

New member
באמת תודה על התגובות

הפסקתי ללכת לעבודה כבר יום למחרת הבדיקה,
כיוון שיש לי עדיין כמה מחוייבויות לעבודה אני לא יכולה להפסיק לחלוטין את העבודה
ופשוט העברתי את כל העבודה למחשב
ואני יושבת ועובדת מול המחשב
האמת זה עוזר לי לשמור על שפיות.

אני בן אדם שצריך כל הזמן להיות בפעילות, והמנוחה הכפויה הזאת מאוד קשה לי נפשית
מאז תחילת ההריון כל מה שעברתי היה אחד לאחד מה שאמא שלי עברה איתי ועם אחי, אפילו אותם תנוחות עובר, כמובן אותם המינים וכו'
הייתי בטוחה שגנטיקה זה גנטיקה והכל ימשיך להיות זהה

אמי ילדה אותנו בדיוק בתאריך המשוער סוף שבוע 40 במשקלים הזויים של 3600 ו 3400
היא עבדה עד היום האחרון ולא היו לה שום בעיות מיוחדות

ולכן, אני לא יכולה שלא לתהות האם כל הבעיות בימנו לא מתעצמות עקב עודף בדיקות שעושים היום ולא עשו פעם
אולי גם לה היתה התופעה הזו ופשוט לא ידעו לבדוק את זה

מה אתן אומרות?

(בלי קשר, כמובן שאשר במנוחה לפי המלצת הרופא)

tsunade

New member
גם גנטיקה אבל..

יש עוד גורמים שמשפיעים, תזונה, אורח חיים, גיל. והרי גם באותה אישה הריון אחד לא זהה לאחר. נכון שבהרבה מקרים בדיעבד נקטו באמצעים מיותרים אבל לא סתם תמותת תינוקות ויולדות ירדה באופן משמעותי בחמישים שנה האחרונות.

אפי78

New member
חוויות קיצורי הצוואר שלי

בהריון תאומים זהים נצפה צוואר 11-13 עם דינמיקה בסקירה שניה שבוע 23, הכוונה שהצוואר נפתח ונסגר.
נשלחתי למיון שם מדדו 16, 18 וכמו שבנות כתבו זה תלוי במודד כי זה עניין של מילימטרים. אושפזתי ליומיים.
שבוע 25 שוב נצפה 16 עם משפכיות, נראה כמו שהולך להיפתח עוד.
מכאן התחיל הרומן שלי עם בית החולים - נשארתי לאישפוז בשמירה ל5 שבועות.
שבוע 26 נמדד 6 ממ
שבוע 27 נמדד 2 ממ (אפשר לומר שזה כבר "כלום" צוואר.
ממה שנאמר לי לא נותנים פרוגוסטרון בתאומים ולא תופרים בתאומים.
כך שלא היה יותר מידי טיפול מניעתי אלא רק מנוחה וגם עליה הרופאים אמרו לי שלא בהכרח תעזור.
ז"א, הייתי במנוחה ע"מ לא להחמיר את המצב והתפללתי שהגוף שלי לא "יעשה שטויות".
ב"ה אלף פעמים ילדתי בסופו של תהליך בשבוע 33, גם אז זה בגלל שהתחילה פתיחה (ולא הרגשתי צירים, החל משבוע 20 ומשהו היו לי התקשויות לא סדירות מידי פעם וגם בבוקר הלידה אך לא עשיתי מזה עניין... כנראה שבבוקר הלידה אלו היו כבר צירים)

TAVO

New member
וואו איזה סיפור

כל הכבוד לך שהחזקת כל כך יפה
מה עזר לך לעבור את השבועות האלו באישפוז

אפי78

New member
תודה..

באופן מפתיע הימים עוברים איכשהו, בבוקר ביקור רופאים ארוחת בוקר, בצהריים ארוחת צהריים, אחכ שנת צהריים ואז הבן הגדול בא לבקר וארוחת ערב.
ולקרוא ולקרוא ולקרוא.
בשבוע 30 שחררו אותי למנוחה בבית.

mia44

New member
צוואר רחם מקוצר

מאוד מסוכן וכדאיי להימנע מלידה מוקדמת, עלייך ללא ספק להיות במנוחה מוחלטת מתחת ל25 סמ צוואר רחם.

למעלה