צוואר רחם

צוואר רחם

לפני חודש ושבוע אורך היה 47 ממ. ועכשיו יש לי 37 ממ. האם זה התקצרות סבירה? אני בשבוע 20 אז כבר אין אפשרות לתפור לפי מה שהבנתי. מה אפשר לעשות? תודה

harelr6

New member
לגבי כאבי גב

כסובלת כרונית אין הרבה מה לעשות. אני הולכת לדיקור שמקל במעט. בבית הכנסתי 2 כדורי טניס לגרב ואני מסה איתם את הגב כשאני נשענת על הקיר זה בהחלט עוזר. עוד דבר חשוב אלו נעליים טובות ואורטופדיות שמקלות עליי. שיהיה לך בהצלחה, נילי.

mika06

New member
37 מ"מ נחשב לצוואר ארוך. אבל,

התקצרות יכולה לנבוע מגורמים שונים ומה שחשוב זה לעקוב. לפי מה שהרופאים אמרו לי פחות מ- 2 מ"מ זה מתחיל להדאיג... אז את במצב טוב מאוד. בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא שגם בודק אותך. מלבד US ישנה בדיקה וגינלית פשוטה ולא כ"כ נעימה בה הרופא מרגיש ולא רק "רואה" את צוואר הרחם- מידתו, העובי, הקושי והסגירות שלו ובכך משלים את האינפורמציה בשיקלול הממצאים. בקיצור- היבדקי, אבל אל דאגה.

טוש3

New member
דווקא לי הרופאים אמרו שמתחת ל-3 זה

כבר מדאיג, בזמנו כשהתקצר לי ל2.8 כבר הייתי בשמירה מוחלטת + פרסולאט + צלסטון.

אם את חושבת שזה הולך ומתקצר הרבי

לשכב ופחות להתכופף , שכיבה עוזרת מכיוון שצוואר הרחם הוא גמיש, תשכבי ותנוחי, שהייתי מאושפזת ראיתי כמה בנות שצוואר הרחם שלהם התקצר לא עלינו, והורו להן לשכב כדי לשמור על ההריון אני לא יודעת אם זה המקרה שלך אבל ככה הורו להן כל אחד לגופו שיהיה לך המשך הריון קל ובריא

זה אורך מכובד מאוד

צוואר הרחם הוא איבד דינאמי ויתכן בהחלט שכרגע הוא ארוך מעט ותר או קצר מעט יותר. בכל אופן, האורך תקין מאוד בכלל ותקין לשבוע בפרט. אם יש רקע של דנמיקה צווארית מנוחה יכולה בהחלט להועיל (והמהדרין ממליצים לשים כרית מתחת לטוסיק, מכיוון שזה מפחית את הלחץ על הצוואר, אבל אני בכלל לא חושבת שאת בסרט הזה.

תודה לכולכן

היום אני הולכת לרופאה ואני אשמע מה היא אומרת. מקווה שהכל בסדר וההריון ישרוד עד שבוע 38. הכאבי גב נעלמו מאתמול בלילה.

../images/Emo4.gif

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה" שמירת הריון מומלצת,את יכולה לקום לשירותים ולבשל,לא לקיים יחסי מין,לא לעשות ספורט,לא להרים כלום" איך שורדים את זה??? עזרתכם בבקשה, יש לי ילד בן שנתיים וחצי שנולד שבוע 26.

אז תשמרי על ההריון הזה יותר עכשיו

תודה לאל שהילד שלך משבוע 26 שרד עד 120 אמן אבל תנוחי, זה קשה אני יודעת ועל אחת כמה וכמה שיש ילד בבית, אבל תבקשי עזרה מההורים מהבעל ממי שיכול, תנוחי ותשמרי על עצמך זה חשוב חבל אחר כך להצטער על משהו .

אני משתדלת כמה שאפשר

אבל לא יודעת אם אני צריכה לשכב או לשבת. ההורים שלי גרים לידי אז הם עוזרים וגם בת שרות, בעלי נכה אז הוא לא יכול לעזור כ"כ. תודה. צרפתי תמונה של הנס שלנו ששרד שבוע 26,משקל 780 גר' 3 חד' בפגייה וחודש מונשם, היום בריא לגמרי ומתוקוש.

מתוק אמיתי, שווה לנוח בשביל להביא

עוד מתוקי כזה את אמורה לשכב רוב היום פחות לעשות את עבודות הבית פחות לשבת , תשכבי בסלון, תשכבי בחדר, זה בסדר כולם יבינו את המצב באמת תגידי תודה שלא מאשפזים אותך אין כמו להיות בבית!!! תשמרי את בשבוע מוקדם, וכדאי לסחוב כמה שיותר וזה אפשרי אם מקפידים על ההוראות תשתדלי לא לעבוד קשה מידי, לא לשים את הילד על הרגליים להיות במנוחה, זה טוב שהוא בגן עד 4 בטח שאת קמה על הבוקר את דואגת לכל הסידורים, אז תדאגי פחות לסידורי הבית וכו'.. ושהילד יבוא יצטרף אלייך למיטה או לספה אבל את חייבת להיות במנוחה!!!

מתוק מתוק!

אני טחנתי לעצמי בראש שאני עובדת עכשיו כאינקובטור, ולכן שכבתי כמה שאפשר. קמתי רק למקלחת ולשרותים. בימים של יותר צירים אפילו אוכל היה מוגש למיטה, אחרת הייתי יושבת ליד השולחן. לפי מה שהרופאה אמרה לך מותר לך מעט להסתובב, ומבחינה מסויימת זה חשוב לא לשכב כל היום, אם מותר, אז אני חושבת שכדאי שעד ארבע ממש תנוחי ואחר כך תהיי עם האוצר, אבל לא בהרמות על הידיים, אלא במשחק רגוע על השטיח וכו'.

תודה

התקשרתי לאחות והיא אמרה לי לשמור בישיבה,לא להתאמץ/להרים/לסחוב/לשטוף רצפה/כביסה-בעייתי/ספורט. אבל אפשר לשטוף כלים ולבשל ולהשתדל בישיבה. הליכה קצרה(10 דקות) אפשר באיטיות.

עובדים הרבה על הראש

מבינים ששמירה בבית עדיפה (מאוד!!!) על פני שמירה שאשפוז ולכן באמת שומרים ככל האפשר. האם הילד בגן? עד איזה שעה? אם כן, בבוקר ממש תנוחי. פשוט לשכב. זה יאפשר לך מעט יותר תנועתיות אחר הצהרים. בקשי עזרה בהכל ומכל מי שיכול.

הוא בגן עד 4

וההורים עוזרים, אוף,עד כמה צריך לנוח? מותר לנהוג? לשטוף כלים,כביסה? ואני משתדלת לנוח.

טוש3

New member
הייתי בסרט הזה- שמירה מוחלטת ופעוט

בבית- האמת היה מאוד קשה והרבה נקיפות מצפון, פשוט עברנו לגור באותה תקופה אצל הסבים והמשפחה דאגה שלא אשאר לבד לרגע אחד, כלומר כל הזמן היה איתי מישהו שיטפל בילד- היה קשה אבל שווה- עברנו את זה ונולדה תינוקת מקסימה בשבוע 38. (כמובן ברגע שקמתי מהשמירה).

למעלה