צוות אויר

• פותח הנושא avipe
  • פורסם בתאריך

avipe

New member
צוות אויר

קיבלתי שני מכתבים מחיל האויר שבאחד מהם הזמינו אותי לבוא ליוןם סיור בבית ספר לטיסה כי אני מועמד לטייס ובשני אומרים לי שאני מועמד לטייס ואם אני יעבור את המיונים את מיועד לגיבוש של תחילת אפריל. עכשיו השאלה היא א. מה זה היום סיור הזה?מישהו היה בזה? שווה ללכת? ב. איך יכול להיות שאני מועמד לגיבוש של 1.4 כאשר יש לי ירפ``א א רק שבוע הבא ועד שבודקים את זה זה חודש ועד שאני יעשה ירפ``א ב ועד שיבדקו את זה.. השאלה היא האם הם טעו ואין סיכוי שאלך לגיבוש הקרוב אלא אלך בקיץ או שהם שלחו לי את זה כי אני גדול והם כאילו רומזים לי שהם יזרזו לי את התהליכים?

forall

New member
זה מוזר...

לי יש ירפא א בעוד שבועיים, גם אני גדולה, ולא קיבלתי את שני המכתבים המדוברים. במקומך - הייתי הולכת בטוח. מעניין לראות לקראת מה אתה הולך, נכון? בהצלחה במבחנים :cool:

avipe

New member
אני לא יודע

אם שווה ללכת.. כי בסך הכול אני מכיר את חיל האויר והייתי כבר בטייסות ובמטוסים וכאלה(אבא ואחות בחיל האויר) אז השאלה האם זה יותר מזה...אם כן אז נראה לי שאלך..

smdr

New member
באמת מוזר

את המכתב לסיור בבית הספר לטיסה מקבל רק מי שעובר ירפ``א ב ונמצא לפני הגיבוש, ככה שכנראה שהם טעו- אז תנצל את הטיול הזה...

avipe

New member
כולם קיבלו

לא נראה לי שהם טעו כי ביררתי עם מלא חברים וכול מי שעבר מיונים ראשוניים או ירפ``א א קיבל רק איזה שניים הם כאלה שעברו ירפא ב...

Orbi

New member
אני כבר לא ממש זוכר

מתי מקבלים את היום סיור, אבל לך זה צריך להיות נחמד. בכל מיקרה, גם אצלי זה היה בקירבה מאוד גדולה לגיבוש, לפעמים זה יוצא ככה, אל תדאג, ואל תבנה על איחור של הגיבוש..

אני קיבלתי!

טוב אני יודע שזה לא נשמע כ``כ טוב... בכל מקרה קיבלתי זימון לסיור בבסיס חיל האויר ב- 19.3 ...ועוד לא סיימתי את המבדקים הרפואיים של ירפ``א ב (לא היה אופטומטריסט). בזימון לסיור כתוב שאם קיבלת מכתב שהסירו את מועמודך ראה זימון זה כמבוטל. אתה עוד בתהליכים אז אין סיבה שלא תלך. לגבי התשובה לירפ``א א, אני בדקתי בלשכת גיוס וקיבלתי תשובה בערך חודש יותר מאוחר, וכמה ימים אח``כ קיבלתי זימון לירפ``א ב`. אם תעבור, יגידו לך במקום כך שלא תצתרך לחכות הרבה זמן. לגבי הגיבוש אין לי מושג. במקרה שלי אני כנראה אלך לגיבוש של אפריל אלא אם כן אני לא אעבור את הבדיקות עיניים. בכל מקרה בהצלחה! ותזכור שהדרך עוד ארוכה אז אל תתחיל לחלום לי על מטוסי קרב כבר עכשיו. דוד.

avipe

New member
גם אני ב-19

אני אראה אותך שם.... ואל תדאג אני לא חולם שום דבר אני אפילו שוקל לחתום ויתור... אולי אני אלך לטייס רק כדי ליפול משם למשהו טוב....

avipe

New member
ובקשר לראייה

אני יודע שאני לא רואה כול כך טוב (הצלחתי לעבוד עליהם עד היום)אבל אמרו לי שבירפ``א בודקים ממש... אז השאלה שלי האם בכול זאת גם אם יגלו לי משהו בעיניים אני עדיין יכול ללכת לגיבוש..(שמעתי על כזה דבר שמייעדים אותך לנת``מ-ניווט תובלה מסוקים) ?!?!?

אני לא יודע אם תצליח לעבוד עליהם

לפי מה ששמעתי הם יעשו בדיקה פולשנית ממש, הם מחדירים חומר מרחיב עישונים שיגרום לך להיות עיוור לכמה זמן אחר כך. חוץ מזה, אני כן רואה טוב (טפו טפו טפו) ואני בעצמי מודאג אם אני אעבור, אז אם אתה יודע שאתה לא רואה כ``כ טוב... בכל מקרה, תבוא ב-19 נראה אותך כבר. דוד.

guyt7

New member
אם יש בעייה בעיניים

אני יודע שמקלים לטייס עד מס` 2 במשקפיים. אני יש לי 1.5 בכל עין ויש לי תאריך ירפ``א א`. החרא הוא שלמי שיש משקפיים לא יוכל להיות טייס קרב. הוא יוכל להיות רק מסוקים. מקווה שעזרתי.

אני לא יודע מה אתכם...

...אבל אני ממש לא מבין מה רע במסק``רים! לדעתי טייס מסוק זה אפילו יותר יוקרתי מטייס מטוס, כי תחשבו על זה - ברור שהוא מסתכן יותר- טס בגובה נמוך, המבנה שלו הוא כזה שבמקרה של תקלה אין אפשרות לנחיתת אונס. אני גם לא חושב שיש בו כיסא מפלט, -לאן הכיסא ייפלט?! למעלה? ישר אל הלהבים של המדחף? אני חושב שעדיף להתרסק על הקרקע מאשר להפוך לקציצה... למסוקי קרב יש גם ייעוד הרבה יותר תוקפני ואינטנסיבי - לוחמה בשטחים, ירי פגזים והמנעות מפגיעה באזרחים (כן זה קשה אבל הכרחי במדינה נאורה כמו ישראל). ובכל מקרה, כשאתם חושבים שלטייסים של מטוסי קרב יש יותר יוקרה, תזכרו איפה אתם ואיפה כל צוות האויר, אפילו טייסי תובלה, ותחשבו אם בכלל יש פה מקום למיונים. דוד.

Paranoid

New member
הנה תשובות

יום הסיור נועד להרעיל אותך קצת ולהראות לך מה הולך בקורס - מעט מאוד ידע על הגיבוש עצמו מוצג שם - תשקול אתה אם ללכת או לא - אני לא הלכתי - אבל מי שהלך אמר שאפשר גם בלי - אבל שווה - מה אכתפ לך ? יום טיול זה יכול להיות - לי היה את ירפ``א ב שבוע וחצי אחרי ירפ``א א והגיבוש עצמו 4 ימים אחרי ירפ``א ב - הכל בבת אחת

Paranoid

New member
כאן כותב לך ולאחרים תשובות

אני ממש לא מעוניין לא בשירות על או מתחת למיים , או באוויר - רק על האדמה כך חתמתי ויתור גם על טייס וגם על חובלים - אבל כמובן - לא לפני שבאתי והייתי בגיבוש

אתה יכול להגיד לי משהו?

איך היה הגיבוש לחיל האויר? קשה\קל? פיזי\מנטאלי? מי ראית שעבר ומי לא, והאם יש לך תיאוריה למה? מה צריך לזכור ולשנן במהלך הגיבוש? -אתה יודע למה אני מתכוון, טיפים ועצות, אני לא אבקש חס וחלילה לתאר את הגיבוש עצמו כי זה אסור אם אני לא טועה... דוד.

guyt7

New member
בהצלחה...

קודם כל בהצלחה בירפ``א א`. גם לי יש אבל הוא באפריל. יש לי שאלה התאריך של ירפ``א א` שקיבלת הוא לפני הזימון לבית ספר לטיסה או אחרי?

pppp

New member
יש סיכוי

לפי מה שהבנתי כל העניין בירפא הוא בלאגן אחד גדול אז לפעמים יש סיכוי ליפול טוב ולפעמים זה לרע. בכל מקרה תבוא לסיור אמרו לי שזה מעניין מאוד וחוץ מזה גם אני הולכת אז שלא יהיה לי משעמם..

למעלה