צוות אויר

צוות אויר

אני מאוד (מאוד) רוצה להגיע לקורס טיס. עוד לא עברתי את המבחנים הראשוניים לצוות אויר ואני מפחד ליפול כבר בהם. אולי תוכלו להגיד לי עד כמה הרמה בהם גבוהה? מה הם כוללים ובמה מתמקדים? אני יודע שלא ניתן ללמוד אליהם ואני גם לא מתכוון לנסות, אני פשוט חושש שמרוב לחץ ורצון להצליח - אני לא יצליח, ויעזור לי לדעת לקראת מה אני הולך. גם טיפים יתקבלו בברכה....

ריקו`

New member
מיונים לקורס טיס

הבהרה: אני בעצמי עוד לא הייתי בצו ראשון, אני מגיע לשם בסוף החודש אבל אני גם רוצה להגיע לקורס טיס, וחצי מהחברים שלי עשו את המבחנים האלה מן הסתם תחקרתי אותם :) ממה שהבנתי המבדקים הראשוניים הם לא ממש מבחנים, יותר בדיקות לראות את הכישורים המוטוריים והמכניים שלך ייתנו לך מכונה שמורכבת מבערך 30 חלקים, קפיצים וגלגלי שיניים, יתנו לך כמה דקות להסתכל עליה, ואז יפרקו אותה, או שיבקשו ממך לפרק אותה. אתה כמובן צריך להרכיב אותה, ויש לך בערך 15 דקות לעשות את זה. אם הרכבת אותה נכון היא אמרוה להשמיע קליקים או משהו כזה, לא ממש הבנתי. אל תנסה להסתכל על אחרים, זה רק מלחיץ והבוחנות לוקחות את זה בחשבון. יש גם מבחן קואורדינציה, ובו יש לוח עם עיפרון מקובע מעליו. יש שתי ידיות שאתה צריך לסובב, ולצייר מה שהם יגידו לך, כנראה קו ישר ועיגול בקצה. הטריק הוא שהכיוון שהידית מורכבת בו הוא לא הכיוון שהיא מזיזה אותו, וצריך להתרגל לזה. חוץ מזה יש גם כל מיני שאלונים כלליים כדי לבדוק את החשיבה המרחבית שלך שאלות היגיון... אם מישהו שעבר את המבחנים האלה קורא את זה ורוצה לתקן - מוזמן. זה מה שהבנתי שכל מי שהלך לשם עשה.כמובן שגם מבקשים ממך לחתום על סודיות בין אם עברת ובין אם לא, אבל בד``כ מחזיקים אותך שם קצת זמן עד שיגידו לך אם עברת או לא. בטוח שיש עוד כמה מבחנים שאין לי מושג עליהם. אולי זה לטובה... אל תחשוב איך או אם אתה הולך לעבור את זה. פשוט תנוח טוב לפני זה, תבוא בראש נקי, ואל תהיה לחוץ. בהצלחה! ריקו`

המבחן עם העפרון

תודה על התשובה המפורטת! בקשר למבחן עם העפרון- ידוע לך עד כמה הוא נחשב קשה? האם אתה מכיר כאלה שנפלו בגללו?

מזלט

New member
לא נופלים בגלל דבר אחד

זה שקלול של התוצאות... אלא אם ממש היית דפוק בעיפרון, שזה ממש קל למען האמת, קצת מבלבל אבל קל. עשיתי את הציור (העיגול) ב-1:03 ... ושמעתי גם על כאלה שעשו ב-2 דקות ועברו.

Born to FLY

New member
למזלט

כמה זמן לקח לזימון למבחני צוות אוויר אחרי הצו הראשון להגיע וכמה זמן אחרי זה לקח ליזימון לירפ``א???

מזלט

New member
תשובה

אצלי זה לקח 8-9 חודשים אחרי צו ראשון עד שהגיע הזימון למבדקים, אצל אחרים זה היה אחרי 3-4 חודשים אפילו. זה ממש משתנה, אל תתיאש אם זה מאחר לבוא, לפעמים הם משנים תאריכים וכאלה - בסוף זה תמיד מגיע. את הזימון לירפ``א א` מקבלים ממש בסוף המבדקים, כלומר, אומרים לך אם עברת ואם לא, הזימון נשלח רק כשאתה בן 17.5 ...

Born to FLY

New member
ירפא א

בירפה ב אני פחות או יותר יודע מה עושים אבל אני לא יודע מה עושים בירפא א??? מה זה רק בדיקות רפואיות?? ואיך הבדיקות עיניים ממש קשות???

מזלט

New member
ירפא א

מבחנים של מתמטיקה, פיזיקה, ראייה מרחבית אני כבר לא זוכר!

ריקו`

New member
אף אחד לא נפל בגלל זה

כמו שמזלט אמר, אף אחד לא נופל בגלל העיפרון אם לא עברת את המיונים הראשוניים זה כנראה בגלל שממש לא הצלחת באף מבחן. בכלל. כל החברים שלי שנקראו למיונים הראשוניים עברו אותם חוץ מאחד, וזה בגלל שהוא ממש לא רצה להיות שם. כנראה שהוא הכשיל את עצמו או משהו. תבין, אני יודע שיש פנאטיות שרוצים להיות הכי מוכנים שאפשר, ואז כשמרגישים שכבר מוכנים נפשית, ופיזית, רוצים לעבור שוב כדי לוודא. גם אצלי זה היה ככה עד לפני בערך חודש, ואז התחיל לדעוך קצת. אל תחקור יותר מדי כי אז תהיה יותר מדי לחוץ בזמן הבדיקות. אתה תחשוב על מה אחרים עשו, ואיך. תעשה את זה איך שאתה מרגיש. ריקו`

ההמלצה מתקבלת...

אוקיי, אני חושב שקצת נרגעתי (חשבתי שהרבה יותר נופלים בשלב הזה). אני אשתדל באמת לחשוב על זה כמה שפחות...

Born to FLY

New member
בדיוק כמוך כוכב כחול

כוכב כחול אני בדיוק כמוך יש לי צו ראשן בסוף החודש ואני מת להגיע לקורס טיס. אני מכיר הרבה שהלכו למבדקים האלה ותתפלא כמה מפגרים עוברים אותם הם ממש קלים. ממה שהבנתי שהחלק הראשון הוא מבחן פסיכוטכני די קל. אחרי זה יש שאלות הגיון כאלה די קלות וגם מביאים לך תצ``א(תצלום אוויר) ואתה צריך להגיד באיזה זווית המטוס... אחרי זה יש את מבחן הקורדינציה שהוא על זמן ואתה צריך לעשות אותו די מהר(אמרו לי שזה ממש קל) והחלק האחרון הוא המכונה שצריך לפרק והלרכיב. זה החלק היחדי שהוא קצת קשה אבל אמרו לי שגם את זה צריך לעבור די בקלות אם אתה רוצה יש לי תמונה של המכונה עצמה אני ינסה לסרוק אותה

ריקו`

New member
ולמה יש לך בכלל תמונה של המכונה?

חברים צילמו חוויות מהטיול ללשכת הגיוס השכונתית? :)

Born to FLY

New member
זה די בעיה

כי הסורק לא במחשב שלי אלא במחשב של אח שלי והוא עכשיו די מקולקל אז ייקח כמה ימים אל תדאגו

למעלה