צום הכיפורים

ענתי44

New member
צום הכיפורים

ראשית שנה טובה לכולם.
אני נוהגת לצום כל שנה. גם מאז חליתי בסוכרת. אני אומנם חילונית אבל הצום חשוב לי. גם אחרי ניתוח צמתי וגם העובדה שאני מטפלת באמא שלי שהיא סיעודית לא גרמה לי להפסיק לצום. אשתקד קיבלתי טיפול אנטיביוטי חמור והרופאים אסרו עלי לצום או להפסיק את הטיפול. אז לקחתי את האנטיביוטיקה עם משהו קל. ולמרות שכל רב היה אומר לי שטוב עשיתי לא הרגשתי שלמה. בדרך כלל, ולאחר שהתייעצתי בזמנו עם הרופא לסוכרת, אני צמה צום מלא ולא נוטלת כדורים. למעט אטרוקסין ללא מים. אבל השנה הועברתי לאינסולים לטווח ארוך. האם אוכל להמשיך לצום ולא להזריק בכיפורים. מאחר והרופא סוכרת עבר למחוז אחר ויש רק רופאה אחת המתנה לרופא היא יותר מ- 4 חודשים. לכן אני שואלת אתכם. האם אתם צמים, ואם כן איך אתם נוהגים בקשר לזריקות האינסולין?

תומרונתם

New member
מנהל
האם את לוקחת רק אינסולין ארוך?

אם כן, את יכולה לקחת כמות מועטה יותר (משהו כמו חצי או 3/4 מהמינון הרגיל) ולמדוד הרבה במהלך היום. אם הסוכר יורד מתחת ל-70 את חייבת לאכול משהו קטן (10-15 גרם פחמימות זמינות). קחי בחשבון שיכול להיות שהיום הזה יוציא אותך קצת מהאיזון שלך, ויקי לך כמה ימים לחזור לעצמך.
כדאי גם שהארוחה המפסקת לא תהיה עמוסת פחמימות אלא יותר חלבונים כדי לגרום לתחושת השובע.

שלא יישמע ממה שכתבתי שאני ממליצה לצום, לדעתי האישית עדיף להימנע מזה (אבל זה לא מה ששאלת...)

ענתי44

New member
תודה

וברור לי שזו לא המלצה שלך לצום אלא רק עיצה מניסיון מה לעשות

לחולי סוכרת יש פטור מכל צום של יותר מ-5 שעות.

לפטור מישנה תוקף עם הסוכרתי מזריק אינסולין.
ברור לי שאת תצומי, כי אחרת לא תרגישי שלמה.
אי אפשר לדעת מה יהיה מצבך אחרי הצום? כמו כן
כמה זמן יקח לך להתאזן בחזרה. בטוח שבכל מקרה
זה לא מוסיף בריאות, אבל אם את מרגישה צורך לכפר
על עוונותיך, אז אין ברירה. תשתדלי לא לבצע בשנה
החדשה עוונות, על מנת שביום כיפור הבא תהיה פטורה.

ענתי44

New member
הני יקר

ראשית, אני לא חשה שאני חוטאת. ברור שככל בני האדם גם לי טעויות. שרובן אני לא ממתינה עד כיפור למחילה ומבקשת בזמן המקרה. ואפילו חושבת שלעומת אנשים רבים, אני נקייה מחטאים. ובכל זאת חשוב לי מאוד לצום.
אני מזריקה גם לבמיר וגם ויקטוזה. השנה, הוחלט שלפני הליך רפואי מסויים אצום 3 ימים, רק מים. לפני הגעתי ליייעוץ אצל רופא הסוכרת. זה היה כמה שבועות אחרי שהתחלטתי. הוא הורה לי להפסיק את הויסקוזה ולהזריק פחות מחצי יחידות אינסולין.
אני מודעת שלוקח זמן להתאזן אחרי. וגם לא טיפשה. מתחילה צום אבל שאם ארגיש רע אני אפסיק את הצום.
מאחלת לכולנו גמר חתימה טובה ושנה נפלאה

IrisPeleg

New member
אז יש לך הנחיות רופא איך לצום

אם את רוצה לצום יש לך הנחיות רופא איך לצום.
יש לך אפילו ניסיון בזה. איך היה באותם ימים? איך היו הערכים? בסה"כ
יום כיפור לא ארוך כל כך והלבלב שלך עובד ומגבה את האינסולין.

ענתי44

New member
ועדיין קיבלתי טיפ נפלא

לאכול בארוחה המפסקת חלבונים ופחות פחמימות.
עד להליך הרפואי הערכים ירדו לנורמה אבל אחרי זה השתולל לי ולקח לי כמה ימים להתאזן. נראה לי שאחת ההבטחות השנה שאני לוקחת על עצמי אחריות ומתחילה לטפל בעצמי. כי מאוד יפה שאני מתאפקת ולא נוגעת ברוב מה שאסור אבל זה שאני מדלגת על ארוחות ולא אוכלת שעות, מדלגת על זריקות ממש לא לעניין. אכן יום כיפור לא ארוך ולא פעם במילא אני שוקעת בארוחה ומגלה שעבר כמה שעות ולא אכלתי כלום.
תודה לכל העונים.

IrisPeleg

New member
נהדר. בהצלחה

גם אני למדתי שארוחה מפסקת של חלבונים ושומנים זה הדבר הנכון. מושך את תחושת השובע.

למעלה