צום לואנסה

neophile

New member
צום לואנסה

האם אתם מתכוונים לצום ? לדעתי הקונספט של החג בכל העולם הוא זהה , ההבדל הוא בעונה ובהשפעה שלה על האדמה במזרח התיכון...חם חם...(פחות מבאירופה באופן מפתיע) הייתי אומר שחגיגה בזמן הזה יכולה להוביל להרבה אגוטריפים בייחוד במזרח התיכון לאלו שלא מעריכים את עצמם זה זמן לחגיגה בעוד שלאלו שמעריכים את עצמם יותר מדי זה זמן לצום. כך אנחנו עושים שימוש מאגי בtides .

gwizard

New member
לונאסה != 9 באב

למה שאני אצום בחג שמסמל בין השאר שפע ? אם כבר, אז אני אוכל ואתענג כמה שיותר !

ebony

New member
אני איתך בקטע הזה../images/Emo9.gif

למה לצום? אין שום סיבה ....

Animus1539

New member
לפי הרפואה הסינית אסור לצום...

האנרגיה היומיומית של הגוף באה מהאוכל
אין אוכל - אין אנרגיה
אין אנרגיה -אי אפשר לעבוד
אי אפשר לעבוד? - לא יהיה אוכל!!! וחוזר חלילה....

neophile

New member
כשאתה צם

והגוף שלך לא מקבל את האנרגיה הדרושה ממזון, במידה ואתה יודע איך, תוכל על ידי נשימות לקבל את הפראנה ש"מוטענת" בהשפעה הקוסמית של הזמן הזה. במקום להזין את הגוף, אתה שם דגש על הזנת הרוח. בנוסף הייתי ממליץ לקבל מנה הגונה של שמש .

neophile

New member
הקשר הוא לזמן הקוסמי

אם היית מתעמק באסטרולוגיה ואולי גם קצת בקבלה היית מבין את ההשפעה הקוסמית בהתבטאויותיה השונות על פני כדור הארץ עם עונותיו השונות. לא שאני טוען להיות מבין גדול בעניין אבל קצת קשה לפספס שיש לנו 4 עונות שסמל האריה(של הזודיאק) קשור במזרח התיכון עם שיא הקיץ בעוד בקצה השני של העולם הוא מקושר עם החורף במזרח התיכון ישנה השפעה מאוד חזקה של האריה בגלל שהקיץ שלנו מתרחש בתקופה הזאת לכן אולי כדאי לצום

gwizard

New member
כמה התנשאות ממישהו שלא יודע חשבון

א. אתה לא ידע במה אני מתעסק ובאיזו רמה אז אנא אל תצאה בהצהרות "אם היית מתעמק...". ב. עדיין לא הסברת מה הקשר בין מזל אריה, מזרח תיכון וצום בחג פאגאני שמקורו בפסטיבלים הקלטיים בקצה השני של העולם. אתה יודע מה, על אותה האנאלוגיה שאתה נתת אני אתן לך אחת משלי כדי שתבין איך מה שכתבת נשמע לי. השמש זורחת בבוקר ובגלל זה שחר חייב לשתוק. עכשיו, אם היית מתעמק בבולטולוגיה נומרולוגית ואולי גם באיי צ'ינג היית מבין את ההשפעה הקוסמית התבטאויותיה השונות על פני כדור הארץ עם עונותיו השונות ביחס לשמש. לשמש יש הרבה השפעה על הכל ולא כלום, התפרצותיה מחממות ובו זמנית הורגות ולכן שחר חייב לשתוק. יש מבין ?

neophile

New member
הטמפרמנט המקומי

אני יחדד השמש נמצאת במזל אריה , בכל העולם בגלל שזה תלוי בסיבוב של כדור הארץ סביב השמש בעוד עונות השנה תלויות בנטיית ציר כדור הארץ . השתמשתי במונח "צום לואנסה" כי לפי דעתי יש "לחגוג" חג בהתאם לטמפרמנט המקומי באזור מזרח התיכון כנראה שעדיף לצום , אולי כדי לספוג את האנרגיות הרוחניות יותר של האגו הקוסמי (כזכור בזמן העתיק הארץ הזאת היתה יבשה ), בעוד בארצות אירופה הקרירות , גם ההשפעה החומרית יותר רצוייה ולכן חוגגים את החג כפי שחוגגים אותו שם. גם בארץ ישראל היה פעם פאגאניזם , הנקודה היא שלחגוג חג שלא קשור לעונה שאנו חיים בה , זה לא באמת להיות לא פאגאני שלא כמו אילן אני לא מגדיר את עצמי בתור פוליטאיסטי "קשה" , אבל בכל זאת אני מוצא שחגיגה של מועד ללא קשר לטמפרמנט המקומי זאת גישה מנותקת. לדעתי. שחר

gwizard

New member
עשית סלט, כרגיל

את החלק האסטרונומי הבנתי, אך לא הבנתי איך הסקת משמש במזל אריה את הטמפרמנט בכל מזרח התיכון ואיך זה בדיוק קשור לצום ולחג לונאסה. אני חושב שאתה פשוט לא מבין מה זה לונאסה, מה מקורותיו ומה המיתוס שלו ובגלל זה אתה מנסה למצוא לך שיטות לחגוג אותו. שוב, לונאסה הוא חג קלטי במקור ואומץ ע"י הוויקה כיום. יש לו מסגרת מסודרת, מיתוס מסודר, צורת חגיגה מסודרת וסימליות מוגדרת. אין לי כוח לפרט לך את המיתוסים ואת המשמעויות שאני מכיר. את אלו, אם באמת תרצה ללמוד, תצטרך למצוא ולקרוא בעצמך. הרי לא באמת חסרים מקורות למישהו דובר אנגלית. אתה רוצה לצום ? בבקשה. אבל זה לא חגיגת לונאסה, אלא פשוט צום שאין לו שום קשר לחג. נ.ב. - נקודה למחשבה ! צום מוגדר כסבל כי אתה מונע מעצמך אוכל. סבל דתי לא מקובל בוויקה ובכלל מנוגד לרוח הפאגאניזם. סבל דתי קיים, למיטב ידיעתי, רק בדתות הספר המונוטאיסטיות.

neophile

New member
האמונות שלנו שונות.

אני רואה את עצמי בתור סינקרטיסטי-פאגאני כלומר, אין לי בעיה לשלב מוטיבים שמוגדרים מונוטאיסטים ופאגאנים האמונה שלי היא מעבר לגבולות המלאכותיים שנקבעו על ידי בני אדם. אם כבר הגישה שלך יש בה מן הניגוד לרוח הפאגאניזם המתחדש , אתה "תקוע" בתבניות מונוטאיסטיות , אתה רואה ניגוד בין מונוטאיזם ופאגאניזם ניגוד שהמונוטאיסטים תומכים בו ומזינים אותו . אתה מבין מה אני אומר?

Wing Chan

New member
תן לי להבין שנייה

מצד אחד אתה בא ואומר "ניגוד שהמונוטאיסטים תומכים בו" ומצד שני אתה מקשר בלי יותר מדי בעיה (דפוס חוזר פה בפורום בנושאים שונים ולא רק בזה, ולא רק אתה, העיניין של השילובים האלה) בין גישה פגאנית-פולתאיסטית לבין מונוטאיזם? אחח שחר, שחר...בחיי שאני בחיים לא אבין אותך...

neophile

New member
לפי דעתי המאמינים הקדומים של זאוס

היו מאוד "מונוטאיסטים" בגישה שלהם. מונוטאיזם אומר פחות על הדת מבחינת הכוחות ויותר על צורת השליטה . אם תחקור את הדת היהודית ובייחוד את תורת הסוד היהודית , תוכל למצוא הקבלות אינספור עם מסורות "הכנסה בסוד" מכל האזור (מאירופה עד פרס) . האם זאת השפעת היהדות על ההלניזם ? או השפעת ההלניזם על היהדות? אין לכך תשובה ברורה. אני נוטה להאמין שכל הדתות נוצרו מאותה מסורת של "הכנסה בסוד" עם וריאציות בהתאם לטמפרמנט המקומי וכמובן הגורם החשוב מכל - כאוס
"הכנסה בסוד" - ההכרות עם הרבדים הבלתי נראים של המציאות שמוגבלת על ידי חושינו .

gwizard

New member
במילים אחרות

אתה לוקח מה שבא לך, מערבב יחד וקורא לזה "סינקרטיסטי-פאגאני". כמו שאמרתי קודם, עשית סלט. לא מפריע לי שאתה יוצר לעצמך מערכת אמונות ביזארית ולא בהכרח מתאימה - זו הבעיה שלך ולא מקומי להתערב בחייך. מה שמפריע לי שאתה זורק הצהרות בפומבי בלי לתת הסבר מפורט וגורם לזה להראות כאילו זה הכי נכון והדעה היחידה שיש. כאשר באמת מדובר בדעות או העדפות אישיות אני לא אומר כלום, אך כאשר מדובר בעיוות מסוכן של מסורת מוגדרת - אז אני לא אעזוב את זה בשקט, אתה יכול להיות לסמוך על זה. פעם הבאה שאתה כותב משהו, אנא תחשוב פעמיים כי אני אהיה פה כדי לתקן אותך.

neophile

New member
קח אחריות על עצמך

"מה שמפריע לי שאתה זורק הצהרות בפומבי בלי לתת הסבר מפורט וגורם לזה להראות כאילו זה הכי נכון והדעה היחידה שיש" קח אחריות על עצמך, יש בהודעות שלי מספיק ביזאריות כדי לשלול את הרושם שאני מנסה להראות "כאילו זה הכי נכון והדעה היחידה שיש" אולי דווקא בגלל שאתה כן מרגיש כך...שקלת שאולי יש בהם מן האמת? לדעתי אתה משתמש ב"גורם לזה להראות כאילו זה הכי נכון והדעה היחידה שיש" כדי לכסות על כך שאתה כן מוצא אמת בביזאריות אך מתקשה להתמודד איתה ולכן אתה נותן לאישיות שלך להשתלט עליך. אני רואה את כל הנושא של החגים והמועדים מנקודת ראותו של הנשר בשמיים , אני רואה את ההשפעה הקוסמית נוחתת על האדמה ומשתנה בהתאם ליחס של החיים על פני האדמה. במקומות מסויימים יש השפעה קוסמית מסויימת חזקה יותר ומכך החיים על פני האדמה יישאו את החותם של אותה השפעה בייתר שאת . ההשפעה הקוסמית משתנה בהתאם ליחס של החיים על פני האדמה, כלומר , שקיימת זכות בחירה איך להתמודד עם ההשפעה. הדת היא הדרך שלנו להתמודד עם ההשפעות האלו אולי בנקודה רחוקה בעתיד נוכל להבין זאת בצורה "מדעית" אך זה לא אומר שהמשחק יגמר , זה אומר שהמשחק יעלה לרמה חדשה לחלוטין.

Animus1539

New member
צריך להסביר למה השרשור נמחק?

לא, נכון? שוב, בלי העלבות אישיות, בלי עלילות שווא ובטח שבלי איומים לאלימות מכל סוג שהוא !!!

Dia Leoghann

New member
צום ולונאסה

אני מוכרח לציין שגם אני לא הבנתי למה לצום בלונאסה. נכון שהחגיגה הקלטית הזו אינה מתאימה לארץ כנען והאקלים השורר פה, אבל למה בחרת דווקא בצום? אם התכוונת לצום בתור מנהג אבל, אז אבל על מותם של אלי הגשם או הצמחיה היה כבר ביום אמצע הקיץ (הקינות על התמוז ועל בעל). אם התכוונת לצום ככלי להיטהרות, אז אולי אפשר לחשוב על זה בכיוון שכזה - הטהרות והכנה שלנו למולד הלבנה בראש השנה (א' תשרי). א' תשרי מסמל את נצחון בעל על ים ואת נצחון ענת על מות. ואולי בכלל התכוונת לצום ככלי למשהו אחר לגמרי... אלון, צום כלל וכלל אינו מנוגד לרוח הפגאניות, והוא קיים בדתות קדומות בעיקר ככלי להיטהרות והתקרבות לאל (ראה למשל צום דנאל בתחילת האגדה הכנענית על אקהת)

neophile

New member
זה דיי פשוט

,החג שגם לואנסה הוא וריאציה שלו , הוא חג של אש ושל שמש אם יש בטבע שלך הרבה אש , הרבה אגו, כדאי לצום כדי למתן את ההשפעות החזקות.

למעלה