הלוואי ויהיו לפחות כמה תגובות...
ברור שאלה נושאים רגישים ומורכבים אבל אני לא רואה רע בלשתף במקצתם כאן בפורום,אם רוצים כמובן,ראיתי שבפורומים אחרים שרשורים דמוי זה תפחו למימדים גדולים אז אולי גם פה נזכה לשיתוף יחסי לפחות,ואם אני זוכרת נכון על אף גילי המופלג(
) בשנים הקודמות היו גם כאן אי אלו תגובות,אבל שוב-לא חייבים אם לא רוצים. אני לא בטוחה באופן אישי שצריכים יום מסויים בשנה לחשבון נפש,בדיוק כמו שלדעתי ימי האהבה הם לא בהכרח חיוניים(הם נחמדים אבל על מהותם החיונית ניתן להתווכח),אולי זה קשור לעובדה שאני לא אוהבת תבניות בסגנון-ביום זה כולם עושים כך וכך/בשעה זו כולם מתקבצים וכו',אולי זה קשור לעוד הרבה דברים אחרים אבל אני תוהה במהות היום הזה יותר מתמיד בשנים האחרונות,אני לא מדברת על הבחינה הדתית על אף שאני מכירה כמה חבר'ה שמוגדרים גם בפי עצמם כדתיים ושומרי מצוות אך ההתנהגות שלהם במהלך כול השנה פשוט מחליאה-הם מוציאים שם רע לאנשים,מנצלים,מקללים ועוד ועוד(בדיוק כמו חילונים לצורך ההשוואה ולפני שיתקנו אותי ויגידו שגם אצל החילוניים זה נפוץ-נכון,הכול תלוי בבנאדם עצמו)אבל הם יצומו ביום כיפור ובשנייה שיגמר יחזרו למעשיהם הלא נעימים ואפילו לא יטרחו להתנצל אז מה הטעם?לדעתי הרעיון המרכזי אמור להיות חטאים בין אדם אחד לאחר ואם במציאות החטאים חוזרים על עצמם ואין אפילו רצון ללמוד ולשנות...ברור שיש לא מעט חברי פורום ואנשים בכלל שיחלקו על דעתי וזה לגיטימי אולם יקח המון זמן לשכנע אותי שהמטרה היא לגמרי שונה. לי דווקא אין בעיה לשתף,בדרך כלל אני מעדיפה להתנצל ישירות כשאני מרגישה צורך ולא לחכות ליום כיפור,כול התנצלות כנה גוררת בחובה תהליך של הפנמה,קבלה והבנה של "הינה טעיתי ולמדתי לעתיד,לכן אתנצל" מבחינתי,אני נגד להתנצל כשאני לא מרגישה שזה באמת מעומק הלב,לכן קשה לי כרגע למצוא על מה עליי להתנצל,אבל אני אמצא בימים הקרובים ואשמח לשתף. יכול בהחלט להיות שאנשים נפגעו ממני בגלל שאני נוטה לעיתים קרובות להגיד את מה שאני חושבת עם טאקט כמעט אפסי(הבעיה שזה לא באמת חוסר טאקט כי ברוב המקרים אני מודעת למה שאני אומרת ומעדיפה להגיד את זה ישירות ולא למרוח במשחקי נימוס עם אמירות שאני לא באמת מתכוונת אליהן ולכן מיותר להגיד אותן),נדמה לי שהמשפחה שלי סובלת ממני הכי הרבה במהלך השנה ואני חושבת שלמרות הכול מגיעה להם התנצלות גם כשלפעמים אני בהחלט חושבת שאם היו מנסים יותר להבין אותי לעומק הסבל היה נראה אחרת יחסית... על מה צריכים להתנצל בפניי?לא יודעת כרגע,אני בטוחה שכמו שלי יש על מה להתנצל ככה גם לאחרים יש סיבות להתנצל בפניי,גם סיבות לצד הזה אמצא בהמשך...סביר שגם כאן המשפחה לוקחת תפקיד מרכזי כי בדרך כלל נפגעים מהאנשים שהכי קרובים לנו...אני אמצא עוד בהמשך...