צום קל לכל אלה שצמים ביום כיפור...

LordNor

New member
צום קל לכל אלה שצמים ביום כיפור...

כמו שכתוב בעיתון.. מומלץ לשתות הרבה מים במשך היום ולקחת גלולה אחת של אקמול לפני הצום... מומלץ גם שלא לעשות יותר פעילות ספורט...

אני מאחלת לכל אנשי בפורום הזה...

גמר חתימה טובה
!!! צום קל... מעיניים חומות

clairvoyance

New member
צום קל?

כל הכוונה ביום כיפור זה להתענות, לא? :) יש לי שאלה לכל החילוניים, בואו נעשה סקר.. מי צם ומי לא ? לאילו שכן צמים , וחילוניים, למה אתם צמים? יש כאלה שאומרים שזה בריא, יש כאלו שאומרים להרגיש כמו כולם, יש כאלו שאומרים ש"אם כבר לעשות משהו, אז לצום, אולי זה יכפר על שאר המתוות שהם לא מקיימים, ויש כאלו ש....נהנים(?). :) בכל אופן, סתם מעניין אותי.. אגב, אני השנה לא יודעת אם אני צמה או לא.. אבל כשכן צמתי, הסיבות האלו היו עולות לי בראש..

black_magic

New member
אני לא צמה..

כי אני לא מאמינה שצריך לצום סתם כך.. צריך לעשות את זה מכל הלב.. וגם כך אני לא מאמינה בה´ אז שיהיה

LordNor

New member
זה ממש לא מכל הלב... ויש לזה סיבה..

יש לי שאלה אלייך... האם חגגת אי פעם בת מצווה? (אם כן אז זה סימן שיש לך אמונה באלוהים בלב...) יהודים מאמינים באלוהים.... כמו שהנוצרים מאמינים בישו והערבים באללה... אז למה את לא מאמינה?

black_magic

New member
כן חגגתי פעם בת מצווה..

אבל תזכור שהייתי בת 12, בגיל הזה עדיין לא גיבשתי דעה אישית.. וזה שיהודים מאמינים באלוהים, ערבים באללה ונוצרים בישו לא אומר שאני חייבת להאמין באלוהים כי כך אמור להיות..

shandi

New member
אני אתאיסטית...

אז למה לי לצום? אני לא מאמינה באלוהים ובכל החרא הזה, ויותר טוב לי ככה.. אני לא מרגישה שחסר לי..

לסנדי ,כתבתי ל ךמשהו

למה את לא מתייחסת אליי בנימוס לא ידעתי שאת נוצרייה וחוץ מיזה מה שלומך יש נלי שאלה האם שלי שקרנית

לשלי

אני מצטער, כבר קיבלתי את האיי מייל שלך הוואלה לא אמרת לי שוואלה אני באמת מצטער טוב אז אפסיק להטריד כאן ואכבד את רצונך כל מה שביקשת ממני, אעשה בחיוב רק הייתה אי הבנה ואת ראשית למחוק את הודעות מילה שכתבתי לך באמת לא ידעתי ששלחת לי בוואלה כי נזכרתי שיש לך איי מייל לבוואלה סלחי לי את באמת ישרה

המרחפת

New member
דרור

שנדי כתבה שהיא אתאיסטית. אתאיסט הוא אדם שאינו מאמין באל ובקיומו או בעבודת האל. לעומת זאת, נוצרי מאמין בקיומו של האל ובשליחו ישו (בניגוד ליהודי שמאמין כי שליחו של האל הוא משה). נוצרי אינו אתאיסט, אתאיסט אינו נוצרי. ובאשר לשאר הדברים: זה ששנדי עוד לא כתבה לך לא אומר שאינה מנומסת. אנא ממך, כבר הסברנו לך שאיננו מחוברים 24 שעות ביממה, וגם כשאנו מחוברים, ישנו סדר עדיפות. לתגובה בפורום מחכים יום-יומיים, לאימייל מחכים בין יום לשבוע. המרחפת.

black_magic

New member
בראבו עדידס!

הסברת יפה את המושג אתאיסטי.. וראוי לצין שגם אני כזאת..

לירן...

New member
לכולם...

טוב... אני מברך למי שצם שיהיה לו צום קל , וגמר חתימה טובה... ממני לירן...

BlueMind

New member
האמת, תכננתי לצום ביום כיפור.

לאו דווקא מסיבות דתיות כי הרי בשום מקום בתורה לא כתוב שצריך לצום. מה שכן... אני מאמין שצום מאוד בריא לגוף מכיוון שזה נותן לגוף שלך זמן ואנרגיה לנקות את הגוף מכל הרעלים שהצטברו לך במשך כל השנה. אבל לפני שעה קלה קיבלתי פקס מחברים שלי ,בעודם במטוס ,שבו נכתב כי קנו בשבילי שוקולד איכותי בדיוטי פרי ושאני מוזמן לבוא לערב יום כיפור לאכול את השוקולד ולראות ביחד סרטים ב-DVD. אני אולי יכול לוותר על הסרטים אבל לא על שוקולד בלגי ובטח לא של Godiva! צום קל לאלה שבוחרים לצום וגמר חתימה טובה לכולם! נב. אני כן מאמין באלוהים. למה? ככה.

המרחפת

New member
הכוונה היא אכן להתענות....

אך ישנם כאלו שטוענים שככל שהצום יותר קל, כך מועטים החטאים שעשית וכפרתך "עברה" בקלות, וככל שיותר קשה לך, חטאיך כבדים יותר. לא הגיוני לפי דעתי, כיוון שהקושי לצום הוא ביולוגי ונפשי. אני לא צמה. מעולם לא היה לי צורך בזה. ישבתי, חשבתי אילו מקרים רעים היו לי השנה ובמי פגעתי בעקבותיהם וביקשתי סליחה מהאנשים שחשבתי שפגעתי בהם (או שאמרו לי שפגעתי בהם), ולא ראיתי סיבה לעשות יותר מזה, לאחר הבעת חרטה אמיתית (מוביל לעקרון שלי שאני לא (לא!) מאלו שעושים סליחה קולקטיבית בסגנון ההודעות "אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו"). הידעת? ישנם גם כאלו שצמים בשביל האתגר.... המרחפת

hubk !!ֱ

New member
אני כן צם

אני כן צם בגלל שאני מאמין בה´ ואני יהודי כמו שצריך לעשות מישהו אמר שלא כתוב בתורה שלא כתוב שצריך לצום אתם טועים כן כתוב בתורה וגם מנהגים של יהודים , טוב אתם לא חיביים לצום אני כן, כי אני מכבד את זה ואני כן יצום, מי שלא צם אולי ה´ לא סלוח לכם למי שלא צם, ונכון אתם אומרים סליחה לחברים או משפחה או אנשים זה לא עוזר קודם מבקשים סליחות, וגם צם זה כן סלוח לה´ ולחברים , חוץ בזה אתם לא חיביים לצום זה בעיה שלכם לא שלי אז אני מאחל לאנשי בפורום שיהיה לכם צום קל

LordNor

New member
אני רואה שיש ויכוח בשאלה "האם צריך

לצום בכלל???"... ואני רואה שיש מעטים כאן שצמים וכאלה שלא בטוחים אם יצומו... ובטוח שישנם כאן כאלה שלא מבינים את המשמעות יום כיפור ולמה צריך לצום בכלל??... אז אני אסביר בקצרה: יום כיפור הוא הזמן שבו אלוהים פותח את ספר החיים וכותב שם מי ימות ומי יחיה , עם ישראל יכול להביא חרטה על החטאים שהוא צבר במשך השנה... ובכך לזכות מכל החטאים שהוא עשה... כלומר עם ישראל מטהר את עצמו מהחטאים שהוא צבר... ועם ישראל צריך לצום כדי לכפר על כל החטאים שצבר... אפשר גם ללכת לרבנים ולשאול אותם למה באמת צריך לצום... וכל הדברים האלה.... לאלה שרוצים לקבל יותר מידע שלא יהססו ללכת לרבנים ולשאול אותם ולקבל הסבר מלא... הרבנים מקבלים את כולם (כולל החילונים) ועונים על כל!!!! השאלות... גם אני הולך לפעמיים לרב הראשי של חיפה ושואל שאלות לכל מי חוקים וזה... גמר חתימה טובה לכולם...

למעלה