צום קל

צום קל

היה היה גזע אחד, על כוכב אחד, די משגשג; גזע של בוני מצבות בהתאמה אישית. לא היו אומנים גדולים כמוהם בעיצוב וסיתות מצבות בכל אותה מערכת שמש. אנשים קטנים ומאמינים היו, וקרובים מאוד אל הדת. הדבר היה הכרחי, כמובן, מכורח המקצוע המכובד, ולכן כלל אין זה פלא שהיו אומני מצבות כה גדולים. במשך אלפי שנים קיימו את הפולחנים העתיקים והמסורת, כיאה לצדיקים גדולים. למעשה, סבור אני כי מעולם לא קרה מקרה בו השתמט מישהו מהם מחובתו כלפי האל. שנה אחת, החליט הכהן הגדול על חג חדש וגדול לקראת קבורתו המתקרבת של אחד ממנהיגי הסביבה הגדולים, אדם מרשים בהחלט, כ-30 מטרים אורכו. חג שנועד לטהר את העם לקראת הקבורה הגדולה. הוקמה ועדה סודית שהורכבה מהחכמים שבכוהנים כדי להחליט על הטקס המטהר שיהיה ייחודי לחג חשוב זה. חשבו וחשבו, הצליבו רגליהם, וחשבו שוב, ולבסוף הגיעו לפתרון המושלם - יום בו יפסיק כל אחד, למשך אותו יום, להשתמש בחורים הממקומים בפלג גופו העליון לנשימה. שמועות זדוניות מסויימות הופצו כי הדבר נועד, למעשה, למנוע מהאנשים לחוש בריח הגוויה הנורא. אף אחד לא האמין בכך, כמובן, אך השמועה הייתה פופולארית על אף מכשול קטן זה. הגיע היום הגדול וכל אנשי הכוכב הקטן החלו מתאספים, כל אחד בטוח בתפקידו ומכיר את החלק המדויק במצבה עליו יעבוד. התארגנות מושלמת יחסית ליצורים שגובהם אינו עולה על 10 ס``מ. כרוב האומנים, לא היו הם יצורים מבריקים מבחינה לוגית, כך שהעובדה כי הם עומדים לעצור את נשימתם ל-21.012 שעות לא הפריעה להם כלל. ואכן, יום הצום התקיים בהצלחה. אף אחד לא השתמט מחובתו כלפי האל.

e-shfiyut

New member
זה כן

עישון זה כן דבר רע.... אין בזה שום דבר טוב.... אולי תוכל לעזור לי להבין...!!!??? לירן

אין אמת בפירסום מוטעה

שמועות (זדוניות?) נוספות החלו לפרוץ, אני רואה. עראפת? עישון? מה קרה לאנשים? נכון ש``ספרות`` (אם אכן אפשר לכנות את ההודעה הזו ספרותית, ואני בספק) אפשר לפרש במגוון דרכים, חלקן שונות מאלה של המחבר (moi), אבל נראה לי שפואנטה פשוטה קצת קשה לפקשש. אני מופתע מהאדישות כלפי סיפורו של עם שלם שפשוט הרג את עצמו מתוך אמונה עוורת.

למעלה