צומייייייי !

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
צומייייייי !

לכל אחד יש את הקטע של מתי הוא חושב ומהרהר אצל רדסטורם זה באוטובוס אצלי זה במקלחת/שירותים אחרים אולי בשיעור היסטוריה לא חשוב לא זה מה שבאתי לדבר עליו (אם הייתי אמיתי (לא המילה , השם של הטלפת) הייתי קורא מחשבות של אחרים במקום לקרוא ספרים ומקבל את הרעיונות שלהם ואז אחרי סקירת כל מיני רעיונות הייתי משכיל ומדבר על כוס בירה או שוקו עם חבריי לחיים או זרים על תשובות העולם) כל מקרה היה לי אנקס (אנקס זה מילה שפעם מזמן המצאתי לעצמי במקום כל פעם להגיד את ההגדרה : סצנה דמיונית ויזואלית שאני מביים בראשי) של אני הולך בתלבושת נחמדה שאני רוצה ללכת איתה רק כי אני רוצה ללכת איתה ואז דמינתי את עצמי הולך לקנות שווארמה נגיד והמוכר ישאל אותי למה לעזאזל אני לבוש ככה. ובעצם אין שום סיבה לזה , זה לא זקוק להסבר.. זה מהסיבה הפשוטה שבא לי שזה מה שיהיה. אך אין לי אומץ לעשות משהו שכזה לבד גם ככה ודמינתי שאני הולך עם חבר (רדי
) לבושים תלבושות מעולם הארץ התיכונה (שר הטבעות) ונגיד אנחנובאים ככה לביצפר שלו וילדים קטנים ומפגרים יחשבו שאנחנו עושים זאת כדי לקבל תשומת לב עכשיו מגיעה הפואנטה שבשבילה רשמתי את כל הלמעלה ממבו ג´מבו המעשה לא נעשה ע"מ לקבל תשומת לב אלא שתשומת הלב היא הדרך שבא המעשה בעל קיום כלומר זה לא שתשומת לב זקוקה למעשה אלא המעשה זקוק לתשומת לב ואנשים TAKING IT ALL WRONG וחושבים הפוך. טעות שיש לתקן לדעתי. ואז גם זה התקשר לי למחשבה אחרת של אמונה באלוהים שהאמונה באלוהים קיימת כדי שתהיה אמונה כלומר אלוהים קיים כדי לתת לאנשים אמונה ולא שהאמונה קיימת כדי שהיא תהיה קשורה רק לאלוהים כלומר2 - אמונה צריכה להיות קיימת מעצמה, אלוהים הוא רק צריך לשמש כתירוץ במה להאמין זאת אומרת לא להאמין באלוהים עצמו, אלא בכל האוירה של מה שהוא אמור לייצג FIND THE GOOD שכזה. ושוב גם במקרה זה אנשים מתיחסים לזה בכיוון ההפוך גם אנחנו החילונים שלא אוהבים את זה שדתיים זקוקים לדת שלהם ולאלוהים המזויף שלהם וגם דתיים בלי לשים לב (ככה זה נראה לי , חילוני) מתיחסים לאלוהים כמשהו שקיים מעצמו ושהאמונה צריכה לבוא רק אליו במקום שהאמונה תבוא ממנו , בלי שהוא יהיה המרכז של האמונה, אלא הם עצמם יהיו.

scofflaw

New member
אני לא מסכים..

אלוהים בהחלט לא קיים כדי לתת אמונה לאנשים. אני מסכים שזה נותן אמונה ומשהו להחזיק בו לפעמים אבל זה עדיין לא אומר שהוא לא קיים.. אני לא רואה מה לא בסדר בזה, שיש לך במה להאמין, להפך זה טוב. ולמה שהאמונה תבוא מאלוהים? אלוהים נתן לנו בחירה חופשית לעשות כרצוננו ואת החופש אם להאמין בו או לא. ברור שקיים צורך להגיע לאמונה ולא שהיא תגיע מאלוהים. אחרת זה לא אמונה.. מה אמונה פה אם אתה מקבל אותה ממישהו אחר? ודרך אגב, שמתי לב שאלוהים "המזויף" מעסיק אותך די הרבה. מוזר שאתה מתעסק כ"כ הרבה במשהו שבכלל לא קיים..

IC4

New member
זה לא שאתה לא מסכים זה שאתה לא מבין

אני התכוונתי שהאמונה באלוהים לא קשורה או תלויה בכלל בשאלה "האם הוא קיים" אלא רק האמונה ברעיון במה שאלוהים מייצג שאר הדברים הנלווים אל "אלוהים" (בשורות הדת) הם סתם פרזיט רשע ומטומטם זה כמו לבחון כל מיני רעיונות שקשורים בסרט מאטריקס אנחנו לא מנסים לבדוק אם אכן אנחנו חיים במאטריקס של מכונות שמנסות להשתלט על כדור הארץ הרעיונות לא קשורים לאם זה אכן נכון או לא מבין? אל תתייחס לשאלה קיים או לא, רק תנסה ללמוד מזה (אל תתעסק בטפל , אלא בעיקר) אמונה מאלוהים לא כאמונה של תחיה לחיים נצחיים או תשלח לגיהנום או לא יודע מה.... אלא המושג אלוהים נותן לאנשים נחמה. לאנשים אחרים לא כי הם מוצאים אותה בדברים אחרים, כמוני וכמוך. --- וכבר אמרתי בעבר, אני לא מאמין שאלוהים קיים אבל אני עדיין חושב עליו הרבה יותר ממה שאני רוצה. עוד סיבה להאשים ולעשות לינץ´ לדת.

scofflaw

New member
אז מה אתה מנסה להגיד בעצם?

אתה קובע עובדות? אנשים מוצאים נחמה באמונה באלוהים ואנשים אחרים בדברים אחרים? אני חושב שזה דבר ברור שלא צריך בכלל להגיד אותו. השאלה היא מה זה "נחמה באלוהים".

IC4

New member
לא קובע עובדות

אני רק אומר שלא אמורים לחפש עובדה בענין הזה כי הרי מה שברור מאלוי הוא שלא תמצא איכשהו אני מרגיש שאתה מפספס את הנקודה או שלא פספסת פשוט אינך מדבר דווקא עליה

למעלה