אני נמצא בנקודה דומה בחיים.
אלא שאני מבוגר ממך ב-20 שנה בערך..
(אהיה בן 43 בקיץ)
ואני הולך לעשות צעד שאנשים בגילי בד"כ לא עושים...
ביקרתי ביפן בפעם הראשונה ב-2013 כמתנה לעצמי ליומולדת 40. ואחרי 24 שעות שם התאהבתי בה לגמרי. כשחזרתי לארץ, אחרי שבועיים, החלטתי להתחיל ללמוד יפנית ובמקביל לנסות למצוא דרך להגיע ליפן לתקופה ארוכה יותר.
מהר מאוד הבנתי שללא ידיעת השפה היפנית אין פשוט דרך למצוא שם עבודה נורמלית. בערך 98 אחוז מהמשרות שמוצעות לזרים הן בלימוד אנגלית וגם בתחום הזה, ברובן נדרשת ידיעת השפה ברמת שפת אם.
אני לומד יפנית כבר שנתיים וחצי בערך ולפני כ-8 חודשים, בעודי מתכנן את הנסיעה השניה לשם, נקלעתי למשבר בלימודים. הרגשתי שאני תקוע והבנתי שהדרך היחידה בה אצליח ללמוד באמת את השפה זה להגיע ליפן וללמוד שם יפנית.
במהלך הטיול השני שלי שם, באוקטובר האחרון, בדקתי בגוגל את הנושא ונתקלתי בחברה אמריקאית-יפנית שנקראת Go! Go! Nihon שמשמשת כמעין חברת השמה עבור מי שמעוניין ללמוד יפנית ביפן. החברה נולדה כדי למלא חלל שהיה קיים בקשר בין מי שמעוניין ללמוד ביפן לבין בתי הספר ליפנית ביפן שהתקשו לסייע לסטודנטים בכל התהליך.
החברה עובדת מול המון בתי ספר ליפנית בכל רחבי יפן ומסייעת למי שרוצה ללמוד שם עם כל הבירוקרטיה, הליך ההרשמה, בחירת בית הספר המתאים לצרכי התלמיד, מציאת מקום מגורים ואפילו מציאת עבודה במסגרת השעות המותרות בויזת סטודנט.
גיליתי באתר שהם יושבים בטוקיו לא רחוק מהמלון בו הייתי אמור לשהות. כתבתי להם אימייל וביקשתי להיפגש עם נציג שלהם (הם כתבו שהם ישמחו לפגוש כל מי שמעוניין ללמוד). נקבעה פגישה שהייתה מאוד מעניינת ושפכה הרבה אור על התהליך ועל העלויות הצפויות והרבה עניינים נוספים.
כשחזרתי לארץ החלטתי שאני חייב לעצמי לעשות את הצעד הזה ולנסוע ללמוד שם. יצרתי איתם שוב קשר ונרשמתי לבית ספר באוסקה בו אני אמור להתחיל ללמוד באוקטובר הבא.
הליך הוצאת הויזה מתחיל כחצי שנה לפני תחילת הלימודים ואמור לקחת בערך חודשיים עד שלושה.
אשר לתשלום - לחברה הזו אני לא משלם, שילמתי דמי הרשמה לבית הספר באוסקה והחברה מקבלת מבית הספר תשלום תמורת זה שנרשמתי דרך החברה (לכן כתבתי שזו מעין חברת השמה - השמת סטודנטים).
כפי שאמרה אמילי, אכן ניתן בתוך שנתיים ללמוד יפנית מאפס לרמת N2 של JLPT אבל מדובר בלימודים מאוד אינטנסיבים. הבחור שפגשתי בטוקיו אמר לי שמכיוון שאני כבר לומד שנתיים (ועד שאגיע אהיה אחרי שלוש שנות לימוד), אוכל לדעתו בתוך כחצי שנה להגיע לרמת N2 כי שיטת הלימוד אחרת מאשר בארץ.
רמת N2 או N1 הן הרמות הרצויות של יפנית כדי לעבוד שם בעבודות נורמליות.
העלויות הצפויות לחצי שנה לפי מה שהוא אמר, זה כ-32000 ש"ח עבור שכר לימוד + שכר דירה לדירת חדר קטנה (עד 20 מ"ר). 32000 ש"ח זה בערך מיליון ין..
לתקופה של חצי שנה, לדעתי, צריך עוד 15000 ש"ח למחיה מעבר לזה.
מכיוון שאפשר לעבוד בהיקף של כחצי משרה, זה מקל את העול הכלכלי אבל העבודות המוצעות לסטודנטים במסגרת הויזה הן בתחנות דלק, חנויות בסגנון AMPM (קונביני) וכדומה.
זה הלינק לאתר של החברה הזו. אתה מוזמן להתייעץ איתם, הם מאוד נחמדים:
http://www.gogonihon.com/en/learn-japanese-study-in-japan