צומת דרכים

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
צומת דרכים

שלום לכולם! אני נקלעתי בין החיים שחייתי עד עכשיו לבין דרך החיים של היוגה, אני עדין לא בטוח באיזה דרך אני רוצה לבחור, מצד אחד הדרך של היוגה נראית מספקת ותגרום לי אושר, מצד שני אני מרגיש שזו בריחה , לא מהמציאות, אלא מהצורך שלי להתמודד עם המציאות שהיא לא לטעמי עכשיו , יש הרבה דברים שהייתי רוצה לשנות בה , ולא שאני לא מאמין שאני יכול אלא אני מרגיש שאני הולך נגד הרוח, יכול להיות קארמה רעה מחיים קודמים ומאד מאד מעייפת .. אם אני אבחר ביוגה אני יודע שכל הזמן מה שיטריד אותי , זה שניסיתי לברוח מהגורל שלי , במקום להמשיך ולנסות להתמודד איתו. איך אני יכול להחליט מהי הבחירה הנכונה? + האם היוגה היא הבחירה הנכונה בשבילי אם אני בא מעמדה של חולשה ומסכנות ובורח לתוך העולם של היוגה , ולא מעמדה של "כבר ניסיתי הכל ואני רוצה לטעום טעם גבוה יותר"? זו שאלה מאד מהותית בשבילי , אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ...

יוגי בר

New member
בלבלות ותעתועי הצמתים בדרכים

היי לך אז ככה: 1. סדר אתה לא חייב לשנות את החיים שלך ולעבור רק לדרך החיים של היוגה. החיים הם החיים. ובין אם תעשה יוגה(ונניח לרגע, שאתה מתכוון להאתה'א יוגה-היוגה שעובדת גם עם הגוף הפיסי) או לא. והנה דוגמה: תגיד לי או תנסה להגיד לעצמך: מה יותר טוב שתשב ותעשה מדיטציה בתוך מערה בהימליה אבל נפשך לא תהיה רגועה, או שתשב בלב הכרך הסואן תעשה מדיטציה ונפשך תהיה רגועה? תחשוב על התשובה |תגלה מהר מאוד שאין שום טעם לברוח מהחיים כי התשובה לא נמצאת במקום אחר היא נמצאת אצלך בפנים. שלב את הדברים.ותרוויח. 2. קארמה וגורל. ושוב נעשה סדר. קארמות מחיים קודמים קיימות. או.קי. קארמה טובה או קארמה רעה. רד מזה. מה שאתה "חושב" על רע אצלך יכול להיות טוב מאוד למישהו אחר.זו תמיד מחשבה. אפילו אל תתעסק בה. זה לא העניין.הענין הוא שתמיד אבל תמיד- אתה ורק אתה- מחליט על גורלך. מה שאתה חושב זה מה שאתה. תחליט כאן ועכשיו שאתה רוצה להיות מאושר. זה מה שתהיה. וככה זה עובד. 3. דימוי עצמי והנה ההמשך. החלטת שאתה מוטרד. אתה תהיה מוטרד. החלטת שאתה בא מעמדה של חולשה ובורח לתוך משהו אחר. זה מה שתרגיש. ואז אתה מייד נוכח שהדימוי שאתה יוצר מתממש. וזה אכן עובד. אתה נצמד למחשבה מסויימת "שותל" לך אותה בהכרה והופ היא משתלטת עליך. הפתרון: מחשבה חיובית- דימוי חיובי. ואת זה אפשר ללמוד בהמון טכניקות. נסה אחת או כמה מהן ותראה שהדימוי שלך ישתנה לטובה. 4. סיכום ותסוויץ' לך את זה למוח. 100% מהאושר ו100% מהסבל קיימים רק אצלך. ההחלטה איך תהיה ותרגיש ואיך תחיה היא רק שלך. לא של אף אחד אחר. ואף אחד אחר גם לא יכול לעשות את זה בשבילך. רק אתה. 5. מסקנה אמיתית והנה דוגמה שתוליך אותך להבנה מהירה. במקום ששרר בו חושך מליון שנה- למשל- תבוא ותדליק אור. יהיה אור. מה זה אומר? זהאומר: שחושך זה מצב אשלייתי. אין. אין דבר כזה בנמצא חושך. יש רק היעדר אור. ואותו דבר קורה כרגע אצלך. זכור!! אתה בן אור. תמיד היית בן אןר ותמיד תישאר כזה. סלק את נקודות החושך האשלייתיות שמופיעות מפעם לפעם בחיים שלך ומייד תראה את האור. אתה לא צריך להביא אור מבחוץ. אתה לא צריך לחפש כלום בחוץ. אתה כל הזמן מואר. תמיד היית כזה. בברכה ואהבה יוגי בר

yogagirl

New member
שלום מיסטר mwc

לפי איך שאתה מדבר זה נראה כי אתה עובר איזשהו תהליך של שינוי ...כל שינוי שהוא מביא איתו לעיתים פחדים או חששות מ"הלא נודע" אך לפעמים החיים מובילים אותנו למקומות שלעולם לא חשבנו שנגיע אליהם ומפתיעים אותנו בצורה כזו או אחרת ... זה נראה כי אתה דיי מרוצה מהחיים שלך במידה מסויימת ולכן קשה לך להתנתק מהם ומצד שני אתה לא שבע מהם ורוצה משהו "מעבר" ...מה שאני מנסה לומר -שהחיים מורכבים מדיי בשביל - שחור או לבן אתה יכול להמשיך לעשות ולעסוק במה שאתה עושה ועם זאת להתפתח לכיוונים שמעניינים אותך - תחומים שמסייעים לך להתקרב לעצמך - דברים שמעניינים ומעשירים אותך וזה בסדר להשאר בשתי העולמות ...עדיף לטעמי לא להסתכל על זה כעל עולם נפרד - זה יכול להיות משהו משולב או אפילו וריאצייה אישית שלך ל- "מה הם החיים עבורך" ואיך היית רוצה לחיות אותם ....אין חוקים הכל בא מהרגשה ...העולם שלך הוא העלם שאתה קובע לעצמך ! כנראה שהיוגה ודרך החיים שמתלווה אליה עושה לך להרגיש טוב - גורמת לך להרגיש "בבית" ...וזה אחללה! מה שעושה לך טוב - לך לשם ! אין צורך להיות קיצוני לפה או לפה - תסמוך על עצמך -על השיפוט שלך וההיכרות עם עצמך שכשלא יתאים לך מנהג מסויים או דרך חיים מויימת אתה תפנה לבד (ובהדרגה) למקום אחר ...שיעשה לך טוב יותר ...תהיה מחובר לתחושות וההרגשות שלך ומשם - הדרך תהיה הכי ברורה לך - גם אם היא לא אבסולוטית - זה בסדר.... "דרך משולבת "היא הדרך שמשלבת אלמנטים שמתאימים לך ! וכן היא הכי נכונה בשבילך ...גם בן אדם שהוא יוגיסט שנים לא חי "לפי הספר" כל אחד לוקח את מה שמתאים לו ואת מה שהוא מאמין ומתחבר אליו ... ואולי גם משלב אמונות אחרות ....הכל הוא נכון - אבל הכי נכון זה להיות קשוב לעצמך - פחות להגדיר ויותר להרגיש ...משם אי אפשר לטעות מרגיש לך משהו - לך על זה - לא מרגיש לך - תרפה ... פשוט פשוט פשוט ! להסתכל על זה בפשטות קסומה ... רוית טל

mwc

New member
תגובה ליוגי בר

אולי אני צריך לתקן מספר דברים. שאמרתי "להתנתק מהמציאות" אין הכוונה להתמסר ליוגה המיסטית כי היוגה שאני לומד היא בכלל "בהקתי יוגה", שהרי היא מאפשרת לחיות חיים עם רוחניות בתוך העולם החומרי הזה, הכוונה "לברוח" משמע להתייחס ליוגה הזאת בתור תרופה לחיים שאני אוכל לשלוט במחשבות שלי מתוך מצב של אהבה לאל ודרכו אהבה ליקום הזה ואז אין יותר סבל. אבל הבעיה היא שאני לא עושה את זה כי אני אוהב את קרישנה אלא כי אני רוצה להתנתק מהמצבים הלא נוחים שהחיים מציבים לי בגלל שזה מעיק מדי . עצם העובדה שאני מתחיל עם זה מתוך ברירת מחדל, חולשה, גורמת לי לא להרגיש נח עם הצעד הזה. זאת היא הבעיה האמיתית.

יוגי בר

New member
תרגיל מחשבתי: תסתכל על זה כך

היי לך אז ככה: 1. מילים והשפעתן המילה "בעייה" היא בעייתית. מה לעשות. היא מערימה ערימה של בעיות. ואלו יוצרות כל הזמן בעיות נוספות. ככה זה. עכשיו, קח את המילה הזאת ובמקומה שים את המילה פתרון. וישר תתחיל לקבל ערימה של פתרונות. ככה זה. מה זה אומר? זה מבהיר לך את אחד העקרונות של ההכרה. למעשה אין בחיים בעיות אלא שאנחנו בכוח יוצרים משהו וקוראים לו "בעייה". ובעקבות הגדרה זו שוקעים ב"בעייה" ובנסיונות המרובים לצאת ממנה. 2. תסתכל על זה כך תסתכל על המצב שלך על היצירה הזאתכמשוכה עם מקפצה-המשוכה כרגע, ברגע זה, עוצרת אותך מלהתקדם הלאה וברגע שתעבור אותה תזנק הרחק קדימה. לכן, אתה חייב מייד אחרי שזיהית משוכה לשים עליה פתק של פתרון ואז מייד תרגיש איך ההכרה של מייצרת ימבה של פתרונות שועזרים לדלג בקלילות- חבל על הזמן מעל כל משוכה. 2. תרגול מעשי נסה ותרגל את זה כך: כל משוכה שאתה מזהה שים עליה של התוית פתרון ומייד תראה בקצה המשוכה את המקפצה. תרגל את זה כל הזמן ומהר מאוד תגיע למצב שהמשוכה הופכת אוטומטית למקפצה ואתה מזנק קדימה.לאתגר הבא. בקיצור זה עובד יופי. בברכה ואהבה יוגי בר

gaiegos1

New member
ידידי היקר

עזוב אותך מפיטפוטים ופילוסופיות אל תחשוב יותר מידי כי רק תכנס לבלבול ותסבוכות ולא תצליח להנות לא מחייך ולא מהיוגה עליך ללכת עם הלב ולעשות מה שאתה מרגיש שנכון לך לעשות גם אם זה אולי נראה לפעמים לא הגיוני או סותר את דרך חשיבתך. היוגה נועדה לחזק את דרכך ולא לברוח ממנה, היא יכולה להיות כלי בעזרתו תתמודד עם מה שאתה מכנה חולשה ואולי לא. העשיה תנחה אותך לדרך נכונה ולהיפך. עלה והצלח.

למעלה