צומת לב

אורטל177

New member
צומת לב

יש לי בת בת- 13. אני עובדת הרבה וחוזרת הביתה בשעות הערב בין 19:00-21:00. הבת שלי ילדה טובה ותלמידה טובה. לפני יומיים היא אמרה לי :"נראה לי שאני צריכה לעשות בעיות כדי שתתייחסי אלי". אנא עזרי לי, אני חייבת לעבוד אורטל

אורטל היקרה

הייתי ממליצה לך לקרוא מה שהגב' עינת כתבה לי כאשר שאלתי בנודע לביתי בת ה15... כדאי לך לקחת "פסקי זמן" ולשבת איתה אולי על כוס קפה במקום נייטרלי או לפעמים פשוט לשחק איזשהו משחק אהוב על שתיכן יחד- זה לא אומר שזהו משחק ילדותי!!!! בני נוער הם קשים, אבל תזכרי את התקופה שהם היו תינוקות

"זמן אימא"

שלום רב אורטל, אני מצטרפת לתגובתה של נעם ומשיכה את הקו שלה. מה בעצם אומרת לך בתך? אני אוהבת אותך, זקוקה לך, ורוצה להיות איתך יותר. אני מציעה לך לנסות למצוא זמן אחת לשבוע באופן קבוע, ולהציע לבת שלך מפגש שבועי איתך. זה יהיה זמן שלך ושלה בו תוכלו להיות יחד, לדבר, לעשות הליכה משותפת, לבשל יחד, לשמוע מוסיקה וכל עניין אחר שיתאים לשתיכן. אני מאמינה שהצעה זו תתקבל בברכה על ידי בתך. היא תבין שגם את מעוניינת להיות איתה, שאכפת לך מרגשותיה, שהיא חשובה לך ואת תשמחי להתארגן ולמצוא לכן "זמן טוב" יחד. הבת תזכה בתחושת שייכות, בהתייחסות אישית, ערכה יעלה בעיניה מאחר והיא תבין שיש לה מקום וערך אצלך. וכך תתפנה לעיסוקיה, תמשיך לתפקד כבת וכתלמידה טובה ולא תהיה עסוקה בעצמה ובחיפוש אחרייך. את תהיי לה באופן שוטף, מיוזמתך, יהיה זמן קבוע שלו היא תוכל לצפות בביטחון ובשלווה. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית מטעם מכון אדלר.

למעלה