צועניה בין ישראלים לפלסטינים

צועניה בין ישראלים לפלסטינים

דונטלה רוברה מבלה באזור 3-4 פעמים בשנה, כחוקרת אמנסטי. אף אחד משני הצדדים לא אוהב אותה, כשהיא מדברת עליו

מוחמד5

New member
ישר כוח

היא עושה עבודת קודש, עבודתה ועבודת הארגון חיונית וחשובה,צר לי על היחס וההתעלמןת של השלטונות ממנה ומתוצאות התחקירים שלה, ועוד יותר צר לי על כך שמנסים לעצור את צעדיה והקשיים שהיא בעצמה חווה. אבל כל הכבוד על הנחישות ועל ההתמדה על אף ולמרות כל הקשיים. היא סכמה את זה יפה :היא יודעת שיש ישראלים שיראו בכך עוד הוכחה לטענה שהעולם שופט את ישראל על פי קנה מידה שונה מזה שבו הוא שופט מדינות אחרות, אך רוברה סבורה שאין סיבה להתלונן על כך. "העניין הזה הוא דו-סטרי", היא אומרת. "פגיעות ישראליות בזכויות אדם של פלשתינאים זוכות לסיקור נרחב יותר מאשר במקומות אחרים, אבל גם פיגועים נגד ישראלים זוכים לסיקור נרחב יותר מפיגועים בעיראק או באפגניסטאן. גלעד שליט, אהוד גולדווסר ואלדד רגב נפלו בשבי וכל העולם שמע את השמות שלהם. אני לא חושבת שזה היה קורה לשלושה חיילים בצבא אחר". לי זה מזכיר את מה שיה לפני המון שנים, שהלכו לבדוק איזור מסוים וחזרו עם דוחות שהכל בסדר , בזמן שהתרחשה שם זוועה עולמית.

בהחלט לא היו שומעים עליהם בכל העולם אם זה

לא היה בישראל. ואני שמח בשבילם על זה, ומקווה שיחזרו בקרוב הביתה. ישראל במרכז העניינים לטוב ולרע, והרע די תלוי בה.

וואי איך אני אוהב את אלה

"רוב הישראלים ימשיכו לראות בו ארגון אנטי ישראלי, אפילו אם הוא יפרסם עוד דו"חות כמו שניים שפורסמו בשנים האחרונות - האחד שגינה את הארגונים הפלשתיניים על השימוש בפיגועי התאבדות, והשני שגינה את החיזבאללה על ההפצצות של ריכוזי אוכלוסייה בצפון ישראל" כאילו הם עושים לנו טובה שהנה תראו מתייחסים אליכם, תודה רבה על הגינוי שלכם..מה היינו עושים בלעדיו
והאמת לא כזה בטוח שהם באים מתחילה בכוונות אנטי ישראליות פשוט התפיסה שלהם מטומטמת כאילו הפלסטינאים זה הילד המפגר ואנחנו הילד הנבון אז בסדר הם מתפוצצים פה באוטובוסים ובמסעדות עושים פיגועי ירי בכוונה להרוג כמה שיותר אזרחים אז מה אם אנחנו נפיל מעלינו את הילד המפגר אחרי שקפץ עלינו באגרופים אנחנו הרעים לא? והם כמו ההורים שנכנסים בדיוק שהילד המפגר על הרצפה ובוכה. או שבעצם הם עושים את זה כי אין בזה עניין..הרי כל דבר על הפיגועים ידוע, אז מה הם כבר יעשו פה..במקום זה ילכו לחפש בנירות דברים שישראל עשתה

mike00

New member
בחייאת דונטלה....

""רוב הישראלים לא קוראים את הדו"חות שלנו, כפי שאינם קוראים את הדו"חות של 'בצלם'", מסבירה רוברה. "את עמדתם נגד אמנסטי הם מבססים על ידיעות קצרות בעיתונים או בטלוויזיה, המתארות במשפט או שניים את תוכנם של דו"חות המשתרעים על 80 או 100 עמודים". ידיעות כאלה, היא אומרת, מעוותות באופן טבעי גם את תוכן הדו"חות וגם את עמדת הארגון. " קודם כל,אין שום סיבה לקרוא דו"חות של אירגון אנטי-ישראלי מובהק.בנוסף אין שום סיבה לייחס לארגון שכזה חשיבות כאשר ברור מאליו שאין לארגון שום השפעה על הנעשה בשטח והוא בעצם גוף אימפוטנט שמנסה להוכיח שיש הצדקה לקיומו של ידי פרסון דו"חות מהסוג הזה.....

mike00

New member
לא מקלל ובטח שלא מברך....

סך הכל טוען שזהו ארגון חסר שיניים....וכאחד כזה אין שום סיבה שיקבל התייחסות ובטח ובטח אהדה מצד ישראל..

צ'מע מייק המטרה של הארגון הזה

היא להאיר הפרות של זכויות אדם בעולם, ולהיאבק נגדן באמצעות לחץ בינ"ל. שיניים בוודאי שאין לו כי אין לו כוח צבאי או כלכלי, אבל כאמור גם אין לו מטרה כזאת. בעזרת לחץ של חברי הארגון (יש להם כמיליון ברחבי העולם אם אני לא טועה9 הם דווקא הצליחו להשגי לא מעט שחרורים של אסירי מצפון.

mike00

New member
ביום שבו ישראל תהנה מאחת ההחלטות/המלצות

שלהם אני אשנה את דעתי...עד אז הארגון נתפס בעיני כארגון שקר שלא מסוגל לבצע בפועל אף אחד מהד"וחות שלו.. אני מבטיח לך שגם ללא הארגון הזה אסירי המצפון שהשתחררו היו משתחררים כתוצאה מלחץ שהיה מופעל מארגון אחר או ממשלות מערביות שונות.... תאכלס,הארגון הזה הוא מיותר..

THE WIZARD 55

New member
אורח לרגע רואה כל פגע?

לא חושבת שבמקרה הזה זה נכון...ביקורים של 3-4 פעמים בשנה בישראל ובעזה לא מביאים להבנת התמונה בשלמותה המצב הוא די מורכב, בשביל שמישהי תגיע ותשמע עדויות מעטות ועל פיהן תחליט מה קורה.

למעלה