צופים יקרים...

The last 1

New member
צופים יקרים...

(ההודעה הועתקה מפורום גאווה, הכותב הוא הטרמפיסט מנהל הפורום) שימו לב לסיפור הבא: לפני כמה שנים קבע בית המשפט הפדרלי העליון של ארה"ב שלצופים מותר לפטר מדריכים עקב היותם הומוסקסואלים. אחת הדרכים היחידות שמצאו ארגוני זכויות האדם בארה"ב לנסות ולהתמודד עם זה היא לשכנע מועצות של בתי ספר למנוע פעילות של הצופים בשטח ביה"ס (מאחר והצופים מפיצים את הרעיון שהומוסקסואליות היא דבר אסור). והנה, אתמול הוגשה עתירה לביהמ"ש העליון ע"י יוג´ין דלגאדיו - בשם ארגון הפעולה השמרני כנגד המועצה החינוכית של חבל מונטגומרי - על אפליה (!) של הצופים ביחס לתנועות נוער אחרות, זאת משום שהמועצה החינוכית לא התירה את פעילות הצופים בבתי הספר של החבל בחינם. מעוניין לקבל תגובות...

loli pop

New member
אולי בארה"ב...

אצלנו יש מלא הומאים בשבט... <ניצן>

0% angel

New member
נכון.....

אל תגזימי ניצן.... אבל היה לנו מרכז בוגר הומו... (כן זה שאמרתי לו בהבטחה שהוא דומה לגרינצ´) כל השאר נראה לי סתם חרמנים שבנות לא רוצות אותם אז הם מתחרמנים אחד עם השני (חיחיחי) חיזקו ואימצי -דניאל-

תשמע, האמריקקים נוטים להרוס כל דבר

יפה... תאמין לי שאני יודע טוב מאוד שזה לא קל להיות הומוסקסואל בעולם הזה, אבל התנועה היא שוויונית, היה לנו בשבט מדריך הומו, כולם ידעו שהוא הומו, (בהתחלה חשבנו שהוא מסתיר את זה מראש השבט, עד שראינו אותם יוצאים בקניון), אבל לאף אחד זה לא הפריע (במקרים הכי חמורים היו כמה בנים שלא רצו להתקלח איתו), וזהו. ארצותבריתים הם לא דוגמא. חוצמזה הסיפור קצת אחרת, המשפט נפסק בגלל מקרה ספציפי שמראה על אפליה, ובגלל החוק הזה, שנכתב בגלל מקרה ספציפי (וסנטור הומופוב, אני משער לעצמי), כל התנועה קיבלה את ה"פריווילגיה" הזאת. עכשיו, ה הם יכולים לעשות, לעטור נגד החוק הזה? לא, שישאר והם לא יישמו אותו... אבל עצם הקיום שלו פוגע במועצות המקומיות. מה שיוצר את המצב הזה: הצופים לא מרוצים מהחוק כי הוא פוגע בהם ההומוסקסואלים לא מרוצים מהחוק כי הוא פוגע בהם הצופים לא מיישמים את החוק הזה במטרה שלא לעצבן את המועצות האזוריות המועצות האזוריות פוגעת בצופים בגלל החוק הזה למרות שהצופים לא יכולים לשנות אותו לדעתי צריך לירות באנשים פרינציפליסטיים, אפילו אם זה אומר שיירו גם בי.

nIcKiTa

New member
לי היה מדריך הומו

ולא העיפו אותו... זה לא שחסרים כאלה
לימור אל תגלי
חן

The last 1

New member
קודם כל...

באמת שמחתי לקרוא את התגובות שלכם, ובכלל כל הכבוד על ההתיחסות... האמת, להגיד לך משהו, עד שבוע שעבר הייתה לי חברה, נפרדתי ממנה ביום ראשון, רוצה לדעת למה? בגלל שגיליתי שאני מאוהב באיזשהו בן... מצאתי את עצמי קצת מבולבל (זה קורה לפעמים), אז ניצלתי את הפורום שמה כדי לשאול שאלה כלשהי. חוצמזה "מה אתה מסתכל במדור הומואים?" זה דבר ממש מפגר לכתוב... נ.ב הבן שאני מאוהב בו (ד"א גם הוא אוהב אותי) מדריך בצופים! אולי הוא המדריך שלך אפילו... חיים טובים לכם! בהצלחה בשבת בפעולות...

כמה נקודות על העניין -

-דבר ראשון מזל טוב על הגילוי, כמו שאומרים, טוב מאוחר מאשר אף פעם. - לא נראה לי שיש לתנועת הצופים בארץ עמדה רישמית בקשר למדריכים הומואים. אני דווקא מאמין שלמדריך, במיוחד בשכבות הנמוכות כדאי לשמור כמה שיותר בסוד את העניין שהוא הומו. כי אפילו שמן הסתם המרכזים יהיו די ליברלים בענין (בסך הכל, גם המדריכים, הם בסך הכל ילדים בני 15), אבל אם העניין יגיע אל ההורים יכולה להתרחש מאחורי הגב של המדריך התאגדות של הורים שיבואו למרכז ויגידו משהו בסגנון "או שאנחנו לא שולחים את הילדים שלנו או שאתה מחליף מדריך". איך שהמצב לא יגמר, זה לא יהיה טוב. - אם הוא מדריך בנים (איזה קבוצה הוא מדריך, דרך אגב?), יכולים להיווצר מצבים די מביכים בשביל החניכים במשחקים שונים, וכמובן, במקלחות. - תנועת הצופים בארצות הברית שונה בהרבה (כמו שגם דומה) מהתנועה בישראל. אפילו שהצופים בארצות הברית מקבלים סיבסוד ענקי (מדובר במילארדים) מהממשל, התנועה שם לא כפופה לשום גורם רשמי כמו בארץ, שהצופים הם כמעט תנועה בת של משרד החינוך, בארצות הברית התנועה יכולה לחוקק מה שמתחשק לה. גם כן ארצות הברית היא מדינה כל כך ענקית, שלכפות חוקים אחידים לכל קבוצה וקבוצה כמעט בילתי אפשרי, ככה שבצפון יש מדינות שמקבלות הומואים ובדרום יש שלא. - בארצות הברית המדריכים הם אנשים מבוגרים שמתנדבים להפעיל את הקבוצות בצופים, לא כמו בארץ שזה עובד על בסיס נוער מדריך נוער. בארצות הברית ההורים לא רוצים מדריך הומו, ויש מתנדב אחר. בארץ יש בכל שבט יש שיבוצים "שרירותים" ואין להורים הרבה מילה בעניין. גם שבארץ המדריכים עדיין נחשבים חניכים, לכן כמו שבארצות הברית לא יסלקו מהקבוצה חניך הומו, לא יכולים להעיף מדריך, כי הוא עדיין, חניך בתנועה. - חשבת פעם על הצטרפות לצופים?

The last 1

New member
ש-לום

זה לא נראה לי ממש גילוי, אני יודע שאני גם נורא נמשך לבנות, סך הכל היו לי שתי חברות ממש מדהימות בחצי שנה האחרונה... גם יכול להיות שזה חולף. אני לא יודע איזה שבט הוא מדריך, ואתה די צודק במה שאתה אומר... להצטרף לצופים? יפתיע אותך אם אני אגיד לך שעד לפני חצי שנה הדרכתי בבני עקיבא? :) להתראות

למעלה