צופים? ערכים!?

צופים? ערכים!?

על מה אתם מדברים? איזה ערכים יש כבר בצופים? תנו לי להסביר לכם מספר דברים לגבי התנועה שלכם: דבר ראשון, לכל תנועה שמכבדת את עצמה (מבחינת ערכים) ניצבים מאחוריה שמות של ענקים בדורם, אנשים שעשו את ההיסטוריה של ארצנו(א.ד. גורדון ומימינו זאב ז´בוטינסקי וכמובן הרב קוק). אתם תנועה ללא אתוס כלשהוא, והמייצג הטוב ביותר של הפאתוס בצופים יכול להיות לכל היותר יוגי הדוב?! דבר שני, למעמים נראה שכל מה שמניע את עולמכם היא הסנדה. כמעט כל הודעה שאני קורא פה קשורה בדרך זו או אחרת לסנדות("שלחתי את החניך להביא שמן סנדות"), כל הכבוד. ולסיכום, אתם מצמצמים לעיתים את השקפת עולמכם לגודלו של חלון מחסן הצופיות. הכח להשתנות בידיכם!

מצופלח

New member
טוב. עצבנת...

מתוק שלי, תשמע, ותשמע טוב: יש דרך להעברת דיון\ויכוח. אם תרד קצת בסולם הפורום, תראה שאני כבר התחלתי את הדיון הנ"ל. שרשר לשם, לא הודעה חדשה... אם תקרא טוב יותר, תבין שלתנועה זו יש ערכים, למרות שלדעתי הם סוטרים את עצמם, ולא, לא שכנעו אותי... אגב- שלחתי את החניך להביא שמן סנדות- נכתב ע"י ה מ ש י ח- היא מהנוער העובד והלומד...
אז תבין: אם אתה רוצה לפתוח דיון, תתחיל בלדבר יפה. למרות שאני לא בצופים ואני מתנגד ל"ערכים" שלהם, אני לא מוכן שאדם יזלזל כך בתנועת נוער כלשהי... דיון לא פותחים במן הודעה שמאחוריה מסתתר: "אני מזלזל בכם" אלא בשאלה, בטענה ובבקשה לתגובה רצינית. תודה. אגב, אתה בתנועת נוער? תום, הנוער העובד והלומד

דבר ראשון אני

לא חבר שלך ולא אח שלך אז אל תקרא לי מותק! אני לא יודע מי אתה ומי זה המכנה את עצמו "משיח", ולא מה מי מכם כתב. אני מתייחס פה להודעות שהצופים פה כתבו על ערכים אז אתה בטח אל תטיף לי מוסר על מה ואיך לכתוב, בשביל זה יש מי שמנהל את העסק ולא מלאכת צדיקים נעשית בידי אחרים, ואתה הוא זה שסותר את עצמו ביחסך לצופים, וזוהי לדעתי צדקנות לשמה. דרך אגב, אחד הדברים שמלמדים בבני עקיבא(אם היית טורח לפתוח את הכרטיס האישי שלי היית יודע!) זה לכבד את המבוגרים ממך. ואם זה מעניין אותך אני עוד מעט מסיים את השרות בגולני והולך להדריך בגרעין בקרית ארבע. לזה קוראים ערכים!

manga girl

New member
אלדד מתוך התעניינות קראתי את הכרטיס

האישי שלך והתפלאתי לראות שאתה חבר אך ורק בפורום צופים שבו השארת שתי הודעות שלמות...

manga girl

New member
חשבתי אני לא טפשה אמרתי שהסתכלתי

מתוך התעניינות בלבד! לא הייתה מטרה למה שאמרתי! אה וכמעט שכחתי

מצופלח

New member
טוב, אז ככה מותק שלי:

תשמע. אני לא מכיר אותך, לא אכפת לי ממך בגרוש אבל אני לא חודשב שאתה יכול לדבר ככה. אתה בא, ומתנשא מעל לתנועה שלהם. אני לא חושב שזו הדרך לתרבות הדיון הנכונה. אם אתה רוצה לפתוח דיון על הערכים של הצופים אז תפתח דיון, ולא בדרך מתנשאת ומגעילה כמו: "אז תנו לי להסביר לכם משהו על התנועה שלכם" אתה לא יודע כלום על התנועה שלהם, ואל תתנשא מעליהם. ובמיחד בצורה כ"כ מגעילה וחסרת פשר. תשמע. הצופים. למרות שאני לא חלק מהם, ולא מסכים עם דרך הפעולה שלהם (חלקית) עושים עבודה נפלאה בקהילה. אני לא מוכן לשמוע כאלה דברים. אתה סנוב, ואני לא חושב שיש לך מושג כלשהו על התנועה שלהם. אז אל תתנשא... תודה. תום, הנוער העובד והלומד.

hitchkok

New member
נכון מאוד.

תום צודק. גם אני מהנוער העובד והלומד, וגם אני יורד קצת על הצופים, אבל לא ככה. אם תלך שניה לפורום הנוע"ל, בשרשור האחרון, מישהו מהצופים שאל שאלה על הנוע"ל באופן הרבה יותר נחמד מאיך שאתה שאלת, וענו לו הרבה פחות נחמד מאיך שענו לך. אם אתה באמת רוצה לדעת על הערכים של הצופים תשאל יפה. אני בטוח שמישהו היה עונה לך. אני נכנסתי לפורום הזה כדי לשאול אם יש אמת בשמועה שהצופים חילקו טטריס חינם לכל חניך, אבל לא מדים, ועכשיו אני כל כך מתבייש לשאול את השאלה, בגלל ההודעה שלך, שאני צריך להכניס אותה כהערת שוליים.

למעלה