צופיפניקים יקרים!

anti flag

New member
צופיפניקים יקרים!

טוב... אז אני מצופי ים.. אם בכלל שמעתם על זה וכבר הרבה זמן אני תוהה לעצמי מה לעזאזל עושים בצופים הרגילים!?!? אנחנו עושים בבדיוק אותו הדבר וגם לנו יש מתודות ובלה בלה.. וגם אנחנו יוצאים לטיולים ולומדים כפיתות רק שאנחנו גם מפליגים חותרים יוצאים על סירות מנוע ולומדים קשרים ועוד.. באותו זמן בדיוק כמוכם ואני לא מבינה מה צופיניק מצוי עושה בפעולה.. אז אולי ברוב טובחם שמישהו יחוס עליי ויסביר לי כבר את הסוגייה המציקה...?

שמחה להסביר...

דבר ראשון - ניראה לי שכולם מכירים את צופי הים, אני לפחות מכירה, ואפילו יש לי את "תג הים" - אההההה!!! כי שנה שעברה היינו ילדים חמודים אז בתור צ´ופר לקחו אותנו במשך איזה 6-7שבתות לשבט של צופי הים ביפו והפלגנו שם, זה ממש ממש ממש שווה!!! ולשאלתך - מה צופיפניק מצוי עושה בפעולה: לדעתי בדיוק מה שאתם... הרי אתם לא רק מפליגים כל הזמן, אתם גם עוברים פעולות בחדרים, ופעולות בזמן ההפלגה (עד כמה שזכור לי), אז חוץ מהקשרים והכפיתות וכל המישחקים הכייפים, אני יכולה להגיד מה יש לנו החמשושים בפעולות (כי משנים קודמות אני לא זוכרת בדיוק), השנה אנחנו קורס, ככה שמלמדים אותנו כל מיני מערכי הדרכה, כל מיני דברים שצריך לדעת כדי ליבנות פעולה ולהעביר אותה נכון. ובכיתה ח´ למשל חורשים רוב השנה על ערכי ומידות הצופה - כי זה דברים שהחניך צריך לדעת ליקראת ההבטחה, ובקיצור זה משתנה משנה לשנה וכל שנה שעוברת זה נהיה רציני וחשוב (ולדעתי מעיין) יותר. אני מקווה שהבנת משהו מכל הבאלגן הזה, נועה. נ.ב אולי תספרי גם את מה יש לכם בפעולות? כי אני עכשיו ממש רוצה לדעת אם זה לא (כימעט) אותו הדבר...

anti flag

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

טוב אז אני באמת שמחה לדעת שאנשים יודעים מזה צופי ים.. ושהייתם שם והכל למרות שצופי ים יפו זה לא בדיוק כמו צופי ים חיפה (שם אני נמצאת) כי לפחות ממה שאני יודעת השבט שלנו הרבה יותר מגובש והאנשים בו ממש אחלה.. אז ככה רוב הפעולה שלנו מורכבת מהםפלגה גאילו אנחנו באים יש מסדר אנחנו מכינים סירות יוצאים להפליג ומחסלים סירות ואחר כך יש שיחות סיכום שכוללות ביןם היתר פעולות ערכיות אך רוב מה שאנחנו לומדים זה ימאות ובים אנחנו בעצם גם לומדים איך להפליג כי בסוף י"ב אנחנו חיוצאים מצופי ים עם רשיון משיט! בימי שישי בעיקר יש לנו יותר את הפעולות של הערכים במסגרת הקורס הדרכה.. אבל אנחנו לא כל הזמן מדברים על דברים ערכיים9 וכאלו ותאמת שזה נשמע לךי דיי משעמם ומאוס לתכון כל הזמן את כל הנושאים האלו.. וכמובן שבחופשים יש לנו קורסים שהם ממש אחלה בבקיץ יש לנו מחנה ימי בקציני ים עכו שבו כמו בטיולי אתגר למיניהם מערבבים0 בין השבטים (של צופי ים) וכל שנה הוא יותר ויותר ארוך (שנה שעברה היו לי 9 ימי קורס השנה 15 וכך הלאה..) וזהו בערך.. כפי שאת מבינה למרות שזה כאילו אותו עיקרון ואנחנו בקשר דיי חזק ועם הצופים והכל ואנחנו יצאים לטיולים המשותפים זה לא בדיוק אותו הדבר...

למעלה