צופן דה וינצ'י-

FIRE GODDESS

New member
צופן דה וינצ'י-

המידע (לא העלילתי) לגבי הפאגניזם (הצלב שעל הצלעות שלו-לא יודעת איך לתאר את זה- שוות, התפיסה הנשית) באמת נכון? מישהו קרא את הספר?

קראתי

אני כבר לא זוכר את הכל, בעצם, אני כמעט לא זוכר כלום מהפרטים הקטנים. יש שם כמה פרטים נכונים, כמו למשל על הפנטגרם. אני מציע לא להתייחס יותר מדי ברצינות לנתונים מהספר. זה ספר עלילתי גרידא והכי טוב להתייחס אליו ככזה - ולהנות מהקריאה.

ToryMaster

New member
למרות

שאמת היא מה שאתה מאמין בו [בערך, לפעמים
]. אז אם אתה בוחר להאמין לפרשנות שלו את יצירות האמנות, זה דווקא נחמד. אגב, בספר על מאחורי הקלעים מובאים מספר לא קטן של מאמרים שתומכים בטענות של בראון, אם מישהו מתעניין.

סרטים מביאים הרס קטלני

אני בטוחה שלא יהיה חצי ספר בסרט.. ספרים תמיד אדיף .

Bartal j

New member
אהבתי את הספר עצמו אבל אני די בספק

לגבי כמה תיאוריות שלו לגבי הגביע הקדוש וכו' וכן אם איני טועה יש דבר כזה שנקרא פיי יחס הזהב וזה יחס של 1.6 שמסמל שלמות .. שאלתי את המורה שלי למתמטיקה והוא אמר לי שזה נכון וניתן אכן למצוא את זה בטבע גם... *ממשיכה לתהות* אני חושבת שזה ספר מאוד מרתק ומפתיע ואהבתי אותו אבל לגבי אמינותו אני עדיין בספק בכל זאת עם כל הכבוד לבראון הוא לא הסטוריון ובטוח שלא היה הכי אובייקטיבי בכתיבת הספר , ככה שאני נוטה לקבל את הספר כספר פנטזיה חביב ונחמד לקריאה..

גם קצת ניפחו את העניין של

יחס הזהב. הוא קיים, הוא לא תמיד בדיוק אותו מספר (לפעמים רק מספר מקורב) ולא בכל מקום. כמו שכתבת, את מר בראון צריך לקחת בערבון מוגבל.

יחס הזהב הוא נכון בהחלט. המורה שלי

למתימטיקה עשה לנו על זה שיעור מיוחד, והפרופורציות המצויינות בספר הן אמת לאמיתה... אני באמצע הקריאה והספר משעשע, כל האנאגרמות והמידע ההיסטורי..זה מעניין. השאלה הספציפית שלי הייתה האם מה שכתב על הפאגאניזם כגון "sacret feminine" או מה שזה לא היה (מצטערת, עייפה מכדי לבדוק) נכון? וד"א אגב, מנהל פורום גנבת לי ת'שם! טל (FIRE GODDESS לא הניק שלי, השתמשתי בשל קרובת משפחה ששהיתי אצלה)

שוב,

קצת מגזימים עם הפרופוציות האלה. נכון, זה די מדהים שיש פרופורציות קרובות שכאלה, אבל שוב, לא להוציא את את הפרופורציות מפרופורציות
(לקרוא: חתך הזהב של מריו ליביו). 2. שוב, בראון, עם כל הכבוד, הוא לא הסטוריון ואפילו לא ממש חוקר של האמונות הפגניות. נכון, באמונות הפגניות והניאו-פגניות, קיים "הנשי המקודש". קיימות אלות לצד אלים, ואף יש אמונות פגניות מודרניות אשר שמות דגש רב יותר על הצד הנשי של האלוהות. בראון גם כך לא מרחיב בנושא. אני ממליץ לקרוא מאמרים באתר www.witchcraft.co.il בקישור הזה יש מאמר מאיר עיניים בנושא.

Bartal j

New member
קישורים טובים מאוד ומעניינים..

האתר של כרמית הוא אחד מהאתרים הטובים לדעתי שיש ברשת.. המאמר עצמו מעניין מאוד...

Justin Angel

New member
כל הספר הזה שגוי.

אני אולי לא מבין כלום במתמטיקה, אבל מי שטוען שעורבים יודעים לספור עד ארבע שכל טיפש יודע שהם יודעים לספור רק עד שלוש לא צריך לכתוב ספר במתמטיקה.
(ספר ממש טוב ומצחיק, מסדרת "מתממטיקה לשוחרי ההיסטוריה")

וזו העובדה היחידה

שבגללה אתה פוסל את כל הספר? אני לא יודע מה כל טיפש יודע, אבל מהזכור לי, עורבים יכולים לספור עד 4 ואפילו חמש. וציטוט מהמקור השלישי ("עורבים 3"):
Ravens and Jackdaws have both been trained to count to 5 or 6 and scientists generally agree that Crows, Jackdaws and Ravens learn more, and faster, than mammals of similar weight. Ravens can be taught to speak English words​

Justin Angel

New member
הכל טוב?

אם חשבת שהייתי רציני יש לך בעיות יותר רציניות מאשר עד איזה מספר עורבים יכולים לספור

אתה טוען שכל הספר שגוי

אבל לא ממש מפרט למה, אלא נותן סיבה מגוחכת שאפילו אתה טוען שאתה לא היית רציני. אז יאללה, תסביר למה הספר שגוי. אל תזרוק סתם הצהרות. תגבה אותן.

Justin Angel

New member
אתה צריך חופשה...

בן-אדם, זאת הייתה בדיחה. זה ספר מאוד טוב ואפילו שמתי אייקון "
" שיראה שמדובר בהלצה על חשבון הספר. אני לא פסיכיטר, אבל נראה לי שהגיע הזמן שתצא לחופשה במקום מאוד מרגיע ונטול לחצים. ואם במקום הזה יכולים להיות גם אנשים לבושים בלבן שמביאים לך תרופות - זה גם יעזור
(שמת לב איך כאן יש אייקון צוחק ולמעלה אין?)

Amethyst

New member
לגבי הספר

אמנם לא קראתי אבל שמעתי כל מיני דברים על כך שהספר הוא בעצם עיבוד של ספר ישן יותר שמציג פרטים היסטוריים בנוגע לדברים שצויינו בספר. שמעתי שגם ניסו לתבוע את דן בראון על גניבה ספרותית. אין לי מושג מה נכון או לא.... מה אתה אומר?

Bartal j

New member
גם אני שמעתי משהו כזה שרצו לתבוע

את דן בראון אבל לא נראה לי שיש לזה בסיס אמיתי לדעתי זה סתם שמועות .. עובדה שעוד לא תבעו אותו.. אני חושבת שהבעיה היחידה הגדולה בספר שהוא מתיימר כביכול להיות ספר שנשען על עובדות הסטוריות שבעיקרון אין לזה ממש בסיס וגם העובדה שדן בראון עם כל הכבוד לאיש הוא לא בידיוק הסטוריון במקצועו אלא סופר שכותב ספרי פנטזיה ולכן רמת האמינות של הספר נותרת בספק.. ככה שלדעתי באמת כדאי לקחת את הספר כעירבון מוגבל.. אבל הוא מומלץ מאוד לקריאה.. אני לפחות יכולה לומר אישית שנהניתי ממנו ולא יכולתי להתנתק ממנו עד שלא סיימתי אותו .. אני אוהבת שהעלילה מסתבכת ודן בראון כותב טוב מאוד...

ToryMaster

New member
אח

ברגעים כמו אלו אני כל כך שמחה שאני לא תקועה כמנהלת בפורום הזה [מצד שני, חבל
].

למעלה