צופרים

צופרים../images/Emo124.gif

בסיור שערכנו (אייל יצחקי ואני) הבוקר עם עוזר רמ"ד התרעה בפיקוד העורף - אלון - הובהרו העמדות הבאות: א. בפיקוד העורף לא מוכרת פסיקת בג"צ בנושא צופרים. ב. רמת הרעש מהצופרים נמדדת במרחק 30 מטר והיא מגיעה ל-112 דציבלים ולא 118 כמדווח ע"י עיריית באר שבע (ממנה התחיל כל ה"רעש"). החוק מאפשר עד 115 דציבלים. ג. כיוון הרעש הוא מהצופרים והלאה ולא כלפי מטה, לכיוון הגן. מה עוד שבין הצופרים לגן ישנה תקרה שאף היא מפחיתה רעשים. ד. למעלה מחמישים אחוז מההתקנות בוצעו על גני ילדי ומוסדות חינוך. ה. ניתוק הצופרים לא יאפשר כריזה בשעת ארוע בטחוני בתוככי הישוב ועל כך יצטרכו הישוב ומנהליו לתת את הדין אם, חלילה, תתעורר בעיה בטחונית. למרות האמור לעיל, ולאור החלטת הוועד ביקשתי מאלון לנתק את הצופרים. אלון, אכן עשה כך, וכרגע הצופרים מנותקים. על פי הסיכום עם אלון והאפשרויות השונות בישוב יועתקו הצופרים לגג בית הספר לאחר שיבנה. מיקום זה מתאים יותר הן לגבי גובה הצופרים והן לגבי המרחק מהבתים השכנים. עלות העברת הצופרים תוטל על הישוב.

kobitton

New member
ניתוק הצופרים

לפי הנתונים המצויינים כאן עדיין לא ברור לי מדוע הצופרים נותקו? במיוחד שמצויין כי הצופרים עומדים על פי חוק . משמעות הניתוק או ההחלטה על ניתוק היא משמעות כבדה שבזמן חירום לא יוכלו תושבי היישוב לקבל את המידע הנחוץ והוראות הבטחון . שנית לא מצאתי החלטת וועד בנושא בפרוטוקלים המפורסמים באתר .מקובל עליי הרעיון להעביר את הצופרים לבית הספר והרעיון מבורך (גם שם אני מעריך שיהיו התנגדויות), אבל עד למעבר לא חושב שרצוי לנתק המערכת.

ronpel

New member
יש פרוטוקול 7 באוקטובר

כפי שמושי רשם מדידת הרעש נעשית רק 30 מטר מן הצופר - לצערנו יש מספר לא קטן של בתים שנמצאים הרבה יותר קרוב ויחרגו מן התקן המותר. לגבי מיקום חדש - נעשה דיון מסודר לפני ההחלטה. יתכן וצריך לקרבו לכוון דרום על מנת שיהיה יעיל גם לשלב העתידי של הישוב. רונן

צופר ומערכת כריזה ../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

מה שיש כיום בישוב זאת מערכת כריזה שנועדה לעבוד בשעת חרום בלבד וכעת היא מנותקת. צופר לעומת זאת קיים בקרית ספר ואנו "נהנים" ממנו בכל יום שישי עם כניסת השבת.

overshoot ?

בהתחשב במיקומנו ובשכנינו הפחות ידידותיים זה נראה לי לא נכון להשאיר את הישוב בלי מערכת חרום. על קרית-ספר לא הייתי סומכת גם ביום חול. אולי אפשר לשקול את העניין מחדש ולא לחכות עד לבניית בית הספר?

אברהם ג

New member
נירית, רעיון מצויין !

מכיוון שאין את מוטרדת כלל וכלל מבעיות סביבתיות שהמערכת הזו יוצרת , עד כדי חרשות (ולא הייתי מציע לנסות אותה כשילדי הגן נמצאים, בכדי לבדוק האם אכן "תסמונת ה- 30 מטר הבטוחים", עובדת), ןמצד שני, מה שמטריד אותך בלילות ובימים הינו "שהישוב ישאר בלי מערכת חירום", ואת מגדילה לעשות ואפילו "לא סומכת על קריית ספר", הרי שהפתרון קל פשוט ונראה לעין כל: מדוע שלא תעלי מעל גבי פורום זה או בכל מקום ציבורי אחר, את פרטייך ומקום מגורייך על מנת שמייד תועתק מערכת הצופרים החביבה בסמוך לביתך? כך גם נפתור את בעיית הבטחון המדירה שינה מעינייך וגם את עניין המיקום שהרי הסביבה , כפי שכבר נאמר, לא ממש מטרידה אותך, או לפחות מהווה שיקול זניח , מול "הבטחון".

אברהם, איך לא חשבתי על זה קודם !

אברהם,אין לי מושג מי אתה ולמרות זאת, אתה מתיימר לדעת מה מטריד אותי לא רק בימים אלא גם בלילות (!) ואתה יודע גם שאני לא ישנה בלילה - זה כבר ממש מדאיג אותי. "הבטחון" - אכן המרכאות והציניות במקומן. בעיה טריויאלית לחלוטין .אתה צודק, אין סיבה שהיא תטריד אותי.סליחה. מדוע שלא תעלה מעל גבי פורום זה או בכל מקום ציבורי אחר, את פרטיך ומקום מגוריך כדי שנדע איפה ניתן לזכות בתובנות נעלות ,פתרונות קלים ורעיונות מופלאים כפי שהעלית בתגובתך העניינית.

אברהם ג

New member
נירית, שמח שאת מסכימה איתי בנושא !

מזה שנים,ליבי מתמלא ברון ותרועות גיל לנוכח כתיבה עניינית ומקורית ללא פשרות, כפי שבאה לידי ביטוי במלוא עוזה, בתגובתך.

ronpel

New member
נירית ואברהם

לאור רמת הכתיבה אין ברירה אלא לגייס אתכם לצוות עלון הישוב שמוקם בימים אלה. אנא פנו לארז סרי ותעזרו להוציא זאת לאור. תודה רונן

אין לי כוונה

להמשיך את ההתנצחות המטופשת הזו אם מישהו שבזמן שהוא משחרר בפורום אגרסיות מילוליות ומכסח אותי אישית ,לא מסוגל אפילו לחתום בשמו ולהזדהות . אבל בטח זה מתוך דאגה לסביבה.

אברהם ג

New member
חתימתי מתנוססת בראש כל הודעה,

כפי שניתן לראות בבירור וכנ"ל גם זהותי גלויה לכל. צר לי שאת לוקחת זאת אשית, הרי אני מסכים איתך ורק מחזק את ידייך, כפי שעולה מהודעותי הקודמות. אני שוב נאלץ להסכים איתך, בוודאי שאין כאן התנצחות מצידי וזה דווקא מתוך דאגה כנה לעמדת המגננה שמשום מה את מכונסת בה . לא לשכוח,הכל ברוח טובה
!

kobitton

New member
רונן אין החלטה בפרוטוקול לניתוק

היי רונן שוב קראתי וקראתי ואני לא רואה שיש החלטה כזו אלא רק החלטה לבדיקה. להלן ציטוט הפרוטוקול הוועד דן בנושא והחליט לבדוק את נחיצותו של צופר בישוב ואת האפשרות להסירו כליל או באופן זמני עקב אי השימוש בו. בנוסף תבדק השאלה האם צופר זה משמש גם ככריזה למצבי חרום או רק כצופר. יבדקו ההשלכות ותבדק האפשרות להסירו מהגן ולהעבירו למבנה העתידי שישמש את המשמר האזרחי (עלויות התקנת בסיס, חיבור חשמל וחיבור קו טלפון).

ronpel

New member
זה בדיוק מה שנעשה

כפי שכתוב בדקנו את האפשרות לנתקו באופן זמני לאור זאת שלא יופעל בשל הנזק הצפוי לילדים ולשכנים. הבדיקה הייתה במטרה לנתק ולא כדי לדון מחדש. מושי בדק עם פיקוד העורף ואכן ניתן היה לנתק באופן זמני וכך בוצע. הדיון כרגע צריך להיות על מיקום חדש מתאים . ביי רונן

kobitton

New member
בוא נקרא לכלה בשמה

רונן יש הבדל בין החלטת ועד לבדיקה לבין החלטה לניתוק (ואת זה לא ראיתי עד עכשיו). אני מצפה לשמוע מהועד החלטת ועד חד משמעית שגם לוקחת על עצמה אחריות שאומרת שהוחלט לנתק הצופרים בגלל נזק צפוי לילדים ושכנים ואני מקווה שברור לוועד היישוב כי בזמן חירום כל המשפחות ביישוב (ולא רק מסביב לגן)יהיו בסכנה בגלל שלא תהיה דרך להודיע להם על מצב חירום שאין זה המקום לפרט. אני מכבד כל החלטת ועד שנשקלו בה כל הצדדים גם אם היא אינה לרוחי.

ronpel

New member
קובי - זה בדיוק מה שהוועד החליט

אולי זה לא מספיק מובן מן הפרוטוקול - אבל זו הייתה ההחלטה - לנתק עד למציאת פתרון אחר- לא מנסים להסתיר פה כלום. יש דרכים נוספות להודיע לתושבים על ארועים בטחוניים שאתה בוודאי מכיר. הפתרון לנושא הוא מאד פשוט צריך להעביר את המערכת למיקום אחר במהירות האפשרית כדי שתחזור לשמש אותנו בחרום . נשמח לקבל הצעות כדי למנוע חזרה על טעויות. ביי רונן

למעלה