לחצוצרות של הצופרים של האזעקות יש חתך מלבני והם מותקנים כך שהמלבן אנכי. לדעתיי זו חלמאות כי הפיזור של הקול עולה בחציו לשמיים... חצוצרה כזו לדעתי צריכה להיות מותקנת בצורה אופקית לפיזור אפטימלי של הרעש. האם אני צודק?
קול מתפשט בצורה תלת ממדית, במרחק מסוים ממקור הקול, לא ממש משנה אם הצורה המלבנית שלו היא אופקית או אנכית. בכל מקרה, חלק נכבד ממנו יפוזר לא למקום שהוא צריך להתפזר בו. יש טכניקות למיקוד הקול, אבל ברוב סוגי האזעקות, זה פשוט ייקר את המוצר.
אני אחזור על התיאור (למרות שכל אחד יכול לראות את האזעקה הקרובה לביתו): על תורן במקום גבוה, סוללה של חצוצרות שטוחות עם חתך מלבני. המטרה היא לפזר את הקול למרחב שלמטה - ולרוחבו. אבל החצוצרות מותקנות עם המלבן עומד מה שאומר שהקול מפוזר בחציו למעלה. אלוהים פטור לדעתי...
ליד הבית שלי יש תורן עם צופר שה"חצוצרה" שלו היא עגולה. אז כנראה לא כל האזעקות של צה"ל אותו דבר
בכל מקרה, אין אלוהים, והקול ש"עולה השמיימה" היה מבוזבז גם אם ה"חצוצרות" היו בנויות בצורה של כוכבים וורודים. כמו שאין מכונות אידיאליות, גם אין אזעקה אידיאלית. אבל לא ירחק היום בו נסתובב עם שתל USB במוח ומשדר HI-FI, כך שלא נצטרך צופרים, יודיעו לנו על מצב חרום ישירות למוח
בציור המדהים יש את אותה החצוצרה - שהיא תקנית צהלית - והיא מצוירת בשני היטלים מלמעלה: אופקית ואנכית. אתה רוצה לומר לי שהאנשים הקטנים יהנו מפיזור שווה ויעיל של האזעקה העריבה, בשני המצבים גם יחד? תודה.
האנשים הקטנים הללו אינם צריכים להינות מפיזור יעיל ושווה של אזעקה עריבה, הם צריכים רק לשמוע קול צורמני במצב חירום וזה מספיק בכדי ליצור את האפקט הרצוי. לא בכל תהליך הנדסי אתה מחפש את התוצאה האידיאלית, למעשה ברוב תהליכי ההנדסה מחפשים את האופציה שתהיה הזולה ביותר ועדיין תתן את האפקט הרצוי. עכשיו תגיד לי אתה, ביום השואה/זיכרון/חס וחלילה התקפת טילים..... אתה שמעת את האזעקה בביתך/עבודתך? אני מניח שהתשובה היא כן........ וזה מספיק.
א. ממליץ על בדיקת שמיעה. ב. ממליץ לפנות לפיקוד העורף במקום לשאול שאלות בפיזיקה בכדי לפתור את הבעיה
ג. באשר ל"מתבזבז פה" - כן, יש משהו בזה. באשר ל"דובר צה"ל".... ובכן 11 שנים בצה"ל ו-10 שנים כ"מומחה" בפורום "אנשי קבע" כנראה עושים לך את זה. שמחתי לעזור
גם אם קצת קול מתבזבז, פשוט מגבירים את העוצמה שלו. אני חושבת שיותר מתייחסים לכך שהחיווט של הרמקול יהיה קל יותר וכמובן בייצור, פחות מלכמה בזבזני יהיה הוצאת גל הקול מתוכו.
או שמא אתה רוצה שאני אצטט לך הודעות שלך מהעבר בהן התייחסת לבנך בשם החיבה "שבלולון"... כך שמכאן יכולות להיות 2 אפשרויות: 1. הוא הבן שלך ולפיכך אתה שבלול. 2. הוא לא הבן שלך... אני נוטה לחשוב שמדובר באפשרות הראשונה.