צ'וקים אלקטרוניים (לפלואורסנטים)

Ohad18

New member
צ'וקים אלקטרוניים (לפלואורסנטים)

האם יש הבדל בצריכת החשמל של הצ'וקים האלקטרוניים לחשמליים
(למיטב ידעתי הדלקה של פלואורסנט צורכת לא מעט חשמל) ומה המחיר הממוצע לגוף עם צ'וק רגיל ולגוף עם צ'וק אלקטרוני

Ohad18

New member
ועוד משהו

הכוונה לגוף פשוט ביותר - רק לדעת את ההבדלים בין המחירים של הצ'וקים

tevagil

New member
משנקים

המשנקים האלקטרונים יותר יעילים מבחינת צריכת חשמל מהמגנטיים. הדלקת מנורת פלורוסנט אינה צורכת בכלל יותר חשמל מאשר בפעולה. תפקיד המשנק לווסת את הזרם למנורה ולכן הוא לא יכול לתת יותר זרם בהתחלה מאשר בהמשך, משנק 2-40 ואט עולה בערך 10 ש"ח ומשנק אלקטרוני מתחיל מ 70 ש"ח. היתרון של משנק אלקטרוני בכך שהמנורה לא מנצנצת 100 פעם בשניה אלא האור אחיד כל השמן ולכן האיכות של האור יותר גבוהה.

Ohad18

New member
אהמממ...

למיטב ידיעתי הפלוארסנט צורכת יותר בזמן ההדלקהה - יכול להיות שזה מהסטרטר עד שהוא מתנתק ולא מהצ'וק... תודה רבה

הצריכה בזמן ההדלקה גבוהה

כי הזרם עובר דרך חוטי הלהט שבשני קצות המנורה. מדובר על שניות ספורות כך שההשפעה על צריכת הזרם בפעולה ממושכת של הנורה זניחה.

tevagil

New member
דיוק

צריכת הזרם עולה רק ב 20 אחוז בערך בזמן שהסטרטר מקצר(שניה בערך) , ואינה קיימת במשנקים אלקטרונים.

tevagil

New member
דיוק

צריכת הזרם עולה רק ב 20 אחוז בערך בזמן שהסטרטר מקצר(שניה בערך) , ואינה קיימת במשנקים אלקטרונים.

Ohad18

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo26.gif דימרים, הלוגן ומה שבינהם

לפני מספר ימים חיברתי במקום המפסק לאור באמבטיה דימר, כאשר מכוונים את רמת האור לרמת אור נמוכה - השנאי עושה זמזומים. ככשאלתי פה בפורום, ענו לי שיש לשים מתחת לשנאי חומר רך, וכך הרעש יקטן (הנה התגובה). מבדיקה קטנה שערכתי - תפסתי את השנאי באויר והפעלתי את המנורה על רמת אור נמוכה - והשנאי זמזם כרגיל - לכן לא נראה לי שהפתרון הנ"ל יפתור את הבעיה. אשמח לשמוע הצעות אחרות לפתרון. מישהו גם הציע להחליף בשנאי לינארי שלא מרעיש, אם מישהו יודע מה מחירו של שנאי כזה אשמח לשמוע. (השנאי מספק מתח של 12V לשתי נורות שהספקן של כל אחת מהנורות הוא 50W) תודה

דימר ושנאי לא הולכים ביחד

שנאי מצפה לסינוס בעוד הדימר קוצץ את צורת הגל ולא מוציא סינוס. התוצאות של חיבור דימר לשנאי יכולות להיות זמזום או שריפת הדימר.

כן

יש טריק אחר שאפשר לעשות. אם יש לך שתי מנורות ביציאה מהשנאי אז תכין מתג שימתג אותן בין חיבור במקביל לחיבור בטור. בחיבור במקביל תקבל עוצמה מלאה ובחיבור בטור 1/4 עוצמה.

shabam

New member
יש דימרים שיעבדו עם שנאי

הם יותר נדירים, וכמובן הרבה יותר יקרים. הם עובדים בעיקרון קצת שונה מהפשוטים, בקרת PWM . אני השגתי מניסקו - אבל בהזמנה מיוחדת בחנות החשמל שלי.

Ohad18

New member
אתה יכול לפרט יותר על הדימרים האלו?

איך קוראים לדגם של הדימרים הללו
מה טווח המחירים, איפה ניתן להשיג אותם
מה זה בקרת PWM
תודה

למעלה