צורב בלינוקס

HaIFe

New member
צורב בלינוקס

התקנתי את cdrecord כמו שצריך ואחרי זה רציתי לצרוב משהו רשמתי את הפקודה cdrecord -data filename והוא כותב לי: את המידע על התוכנה ואז scsidev:´yamaha´ devname:´yamaha´ scsibus:-2 target:-2 lun:-2 cdrecord: no such a file or dicetory. cannot open scsi driver cdrecord: for possible targets try ´cdrecord -scanbus´.make sure you are root בבקשה אני צריך עזרה תודה.

HaIFe

New member
ובכלל יש לי צורב של Creative

creative cd-rw rw8432e והוא נמצא על אפיק IDE אני בטוח ב90 אחוז. מה לעשות?איך לסדר את הבעייה?

ezaton

New member
למה אתה מתעצל לקרוא?

ומצפה שניתן לך את כל התשובות? הנה לינק ובהצלחה. רק לידע כללי, הצורב שלך הוא של creative, אבל תוכנו (כלומר, העין, המנוע, וכן הלאה) של מישהו אחר (קריאטיב לא מיצרים את הבפנוכו, רק את הכיסוי והלוגו על הפלסטיק). שנית, צורבים יעבדו בלינוקס רק אם הם scsi או שבוצעה אמולציה לscsi דרך הגדרות מסויימות. שוב, למה אתה מצפה שנפתור לך את כל הבעיות, בלי שאתה תטרח אפילו לחפש מידע (זה דבר שני שכתוב שם, אולי אפילו ראשון...) Ez

HaIFe

New member
אני מצטער תודה על המדריך

אני פשוט חדש ואני מצטער :)

ezaton

New member
אל תצטער.

מה שאני אומר (או אם נדייק, כותב) לא נכתב מתוך כוונה רעה. אם אתה לא תלמד עבור עצמך, אחרים לא יוכלו להעביר לך את הידע הזה באפקטיביות דומה, ואתה תשאר עם ידע חסר ולוקה. היום אלו בעיות קלות (בעיני המנוסים), אבל מחר תתקל בבעיה שבה כך וכך קורה כאשר אתה עושה כך ואחרת, ובסיטואציה זו וזו, ואף אחד לא יוכל לעזור לך, כי אף אחד לא יכיר את זה, ותגלה, אחרי הרבה תיסכול, ששכחת משהו מסויים, או שקיימת בעיה מסויימת, או שפשוט שגית, וחבל. הזמן שלך שיוקדש ללימוד הדברים הפשוטים (והפחות פשוטים) יוקדש למעשה לעצמך, ולמענך. Ez

HaIFe

New member
אני כל הזמן לומד וקורא כל הזמן

אני קורא את הלינוקס קוקר הזה שביתר נתן לי אני כל הזמן לומד ולומד וזה הרבה ללמוד אבל אני צריך עזרה בדרך

HaIFe

New member
אני באמצע הקריאה וכתוב

שהתוכנה CDRECORD תומכת רק בצורבים האלה של CREATIVE Creative: MK 4211, RW 4224E, מה לעשות? את הצורב קניתי לפני שנתיים מה לעשות?

ezaton

New member
כאמור, קריאטיב לא מיצרים את הרכיבים

ולכן זה כמעט חסר רלוונטיות לגביך. אם לא תנסה, איך תדע? Ez

HaIFe

New member
התחלתי לקרוא למדתי כמה דברים

ונעצרתי אגב זה משהו בהגדרות של הצורב אני חושב מה אתה חושב שהבעייה?

ezaton

New member
שלא הפעלת אמולציית scsi עבור הצורב

זאת כל הבעיה. אבל אני לא אגיד לך איך. Ez

HaIFe

New member
איך מפעילים אני לומד באותו הזמן

כבר עברתי יותר מעמוד כל עמוד זה הר. הבנתי די הרבה על איך הסידי פועל ואיך הצורב פועל אבל עכשיו נכנסים לדברים האמייתים תעזור לי בנתיים בבקשה. איך מפעילים?

HaIFe

New member
נו בבקשה אני באמת קורא תעזור לי גם

באותו זמן

HaIFe

New member
אני כבר נתקל בקשיים אני רוצה

לגמור מדריך מדריך עכשיו אני ימשיך במדריך על ה SHELL והלינוקס כדי שאני יבין שמה דברים יותר טוב במדריך שלך תסביר לי בנתיים מה לעשות בבקשה למה אתה לא מוכן לעזור לי?

ezaton

New member
כי הכל רשום בדיוק באמצע העמוד השני.

אולי לאחרים יתחשק. אני מפסיק. בהצלחה. Ez

HaIFe

New member
אבל אני לא מבין שם כלום בעמוד השני!

רק את ההתחלה את 2.1 אני לא מבין בכלל כתובים שמה פקודות שאני לא מבין וכלום אני לא מבין שמה לכן התחלתי לקרוא מדריך אחר שמסביר על הפקודות האלה בבקשה אולי תעזור לי ?

HaIFe

New member
נו למה אף אחד לא מוכן לעזור לי

נמאס לי מזה אני מנסה כל פעם לקרוא ולקרוא ואף אחד לא מאמין לי אלעד אתה לא מאמין לי שניסיתי אני לא מבין שם חצי מהדברים. אני כל הזמן לומד עכשיו אני לומד על הSHELL ועל מערכת הקבצים דברים בסיסים בשבילי כדי שאחרי זה אני יבין דברים כאלה את זה אני לא מבין ואני צריך דחוף את הצורב באמת שדחוף אחרת לא הייתי לוחץ כל כך בעניין הזה והייתי מחכה עד שאני יצליח להבין מה כתוב שם למה אף אחד לא רוצה לעזור לי?

ezaton

New member
צר לי, אך לא.

תלמד מה הפקודות עושות, אחרת תגרום לעצמך נזקים. אתה מנסה לטפל ברמה מעבר למה שאתה יודע, על בסיס ניחושים וסיוע מבחוץ. לא בריא. תלמד את הבסיס, ואחרי-כן תטפל בעניין הזה. Ez

HaIFe

New member
נו אני לומד את הבסיס עכשיו

אבל אני צריך את הצורב דחוף לעכשיו אני לא יספיק ללמוד תוך יום למה אתה כזה רשע אלי? בבקשה אני מתחנן אני רק רוצה לסדר לי את הצורב כדי לצרוב משהו דחוף זה ממש דחוף ואז אני לא ישאל יותר דברים בנושאים כאלה אני יושב כל הלילה וחורש על לינוקס ולומד בבקשה תגיד לי מה לעשות?

ezaton

New member
זה מורכב מדי בשבילך

אבל זה הולך ככה: קודם כל, מה ההתקן (היכן הצורב מחובר - PM? PS? וכן הלאה. אם הוא לא dev/hdb/ , תצטרך להחליף כל מקום שבו כתוב הצירוף הזה במה שהוא כן) הגדר בקובץ etc/lilo.conf/ (הוסף בתחתית ה section שעוסק בקרנל שלך) "append="hdb=ide-scsi בסיום הרץ sbin/lilo/ שלב ב´ בקובץ etc/modules.conf/ הוסף options ide-cd ignore=hdb # tell the ide-cd module to ignore hdb alias scd0 sr_mod # load sr_mod upon access of scd0 #pre-install ide-scsi modprobe imm # uncomment for some ZIP drives only pre-install sg modprobe ide-scsi # load ide-scsi before sg pre-install sr_mod modprobe ide-scsi # load ide-scsi before sr_mod pre-install ide-scsi modprobe ide-cd # load ide-cd before ide-scsi שמור אותו. הרץ גם cd /dev && rm cdrom && ln -s scd0 cdrom כעיקרון, אחרי הפעלה מחדש, הצורב שלך יוכר כהתקן scsi, ותוכל להמשיך הלאה (תוכנות גראפיות יוכלו לעבוד איתו). שתי אזהרות: 1) אתה חייב להריץ את כל מה שציינתי כאן כ root. אם לא, כלום לא יקרה. אתה עובד כ root, וזה סופר מסוכן. 2) אתה לא מבין מה שאתה הולך לעשות. אתה עלול לגרום לעצמך נזק רב, ולגרום לכך שהמערכת שלך לא תעלה בכלל (או לא תעלה כמו שצריך, או שכונני הדיסקים שלך יהיו לא נגישים). שים לב. אל תבוא בטענות, לא אלי ולא אל אף אחד אחר אח"כ. !!!ראה הוזהרת!!! Ez

HaIFe

New member
רגע שנייה אני לא יודע אם הוא

PM? PS מה זה אומר איך אני בודק אם הוא dev/hdb איך אני יגיד לך מהו?

למעלה