צ'וריסוס ביתיים?

greyhounddog

New member
צ'וריסוס ביתיים?

היי, מישהו התנסה בהכנת צ'וריסוס ביתיים? שווה את הטירחה? מתכון מומלץ? וגם, מאיפה אפשר לקנות מעיים טבעיים או מלאכותיים לטובת העניין? (עדיף באיזור הצפון)... או לחלופין אם אתם חושבים שזה התעסקות מיותרת (אני עדיין מתלבט), איפה אפשר לקנות צ'וריסוס טריות וכמה שפחות מעובדות? תודה!
 

Maldini Girl

New member
לפני שנה עשיתי קורס להכנת נקנקיות ביתיות

אצל אלן טלמור. הייתה חוויה, אבל התחושה הכללית היא שזה תחביב מאד יקר שדורש הרבה ציוד מקצועי. אם יש לך אותו, אני חושבת שלחלוטין שווה את המאמץ. אם זה להתחיל מאפס ולקנות את הכל- אז לא בטוחה.
ומעיים טבעיים האמת שאין לי מושג איפה אפשר לקנות. אולי אפשר לפנות לאלן טלמור ולקנות ממנו (זה אמנם במרכז) או אולי בקצביות טובות.
 

milch

New member
צ'וריסוס

זה תחביב מאד מתגמל ומהנה. ציוד למילוי נקניקיות הוא לא זול. אני משתמש בהתקן של הקיצ'ן-אייד ורצוי ששני אנשים ישתתפו בהכנה.
מעיים אפשר לקנות אצל "אחים מרסל" בתל-חנן לפי מטר. אלה מעיים מיובאים מהולנד משומרים במלח. מעיים של חזיר/כבש, מה שמגיע...
צ'וריסוס א':
2 ק"ג כתף חזיר טחון גס
1 כוס יין לבן
8 כפיות פפריקה
4 כפיות מלח
5 כפיות שום טרי כתוש
4 כפיות פפריקה חריפה
2 כפיות כמון

צ'וריסוס ב':
2 ק"ג בשר חזיר טחון גס
1 כוס יין אדום קר
8 כפיות פפריקה
1/2 כוס צ'ילי גרוס
1 כפית קינמון
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 כף כמון
2 כפיות אורגנו יבש
1 כף אבקת שום
1 כף מלח

לערבב היטב את החומרים ולמלא במעיים.
 

TCHM

New member
יופי של מתכונים


 

milch

New member
תודה

אבי, תוכל לשלוח לי את כתובת אתר המתכונים שלך במידה והוא עלה כבר.
תודה - אלכס
 
למעלה