צורך במציאת משמעות והקשר להכרויות

ניאו30

New member
צורך במציאת משמעות והקשר להכרויות

יש לי ידידה ממש טובה(ידידת נפש),אבל עם בעיה שלפעמים אני מרגיש שאין לי את היכולת לענות או לעזור לה להתמודד איתה.היא אשה באמת נפלאה,במלוא מובן המילה, אבל היא קמה כל יום בתחושה של חוסר יכולת לראות משמעות לחיים שלה,מעין איזה מקום באמצע בין אושר לדכאון,שהיא לא בשני המקומות האלו,אלא במקום של אדישות(במובן של איך היא מרגישה לגביי החיים שלה). אנחנו מדברים על המון דברים אישיים,אז לא נפרט הרבה כי זה דברים "שלה" ולא "שלי",אבל התמונה שעולה אצלי היא שהדבר שהכי קשה לה בחיים שלה היא המחסור בזוגיות כרגע(היא בת 34) והרצון שלה למצוא אהבה הוא ממש חזק.כל כך חזק שלפעמים היא אומרת לי שאולי כדאי לה כבר לעזוב את הנסיונות לחפש חתן ובמקום זה אפילו לחפש סטוץ',רק שיהיה איזה ניצוץ של התחלת רומן, התחלת זיק של תקווה ושל אפשרות לאהבה. אני חושב שזה לא דבר נכון בשבילה,אבל מי אני שאשפוט אותה?ניסיתי גם להגיד לה שלא כדאי לה לתלות את כל תקוותיה ול"שים את כל ביציה" בסל של החתונה/זוגיות,אבל זה באמת דבר חשוב לה מאוד שבלעדיו קשה לה לראות את המשמעות של החיים שלה.גם בעיני זה דבר חשוב ביותר,אבל אני חושב שאחד הדברים הטובים שעשיתי בשנה האחרונה הוא שלא לתלות הכל במציאת אהבה.יש לכם עיצות כיצד לנסות לעזור לה?נגיד,אם היא היתה כותבת את מה שכתבתי עכשיו בפורום-מה הייתם מציעים לה?

נימשון

New member
בדיוק את מה שאתה הצעת לה

לתלות את כל התקוות והציפיה באהבה זו טעות. אף אחד לא רוצה להכנס לזוגיות בה אחד מבני הזוג ישב וחיכה שיגיע בן הזוג ולא מימש וחי את חייו עד אז.

בוקר ../images/Emo42.gif

הפחד הכי גדול הוא הניצוץ של ההתחלה במיוחד שמחכים לו ומצפים לו, מכאן היא תוכל רק לתלות איזו שהיא תיקווה. זאת אומרת שגם סטוץ עלול להביא אותה לאכזבה לא קטנה ברגע שהיא תפתח ציפיה. אולי כדאי שהיא "תשחרר" לאיזו שהיא תקופה ואז תתחיל לחפש שוב, לפעמים מרוב חיפושים אנחנו לא באמת רואים מה יושב לנו מתחת לאף. אולי כדאי שהיא תמלא את היומן שלה בדברים שעושים לה טוב הרי אם יהיה לה טוב היא תקרין את הטוב הזה החוצה ומי יודע כמה דברים טובים יכולים לצמוח מהמקום הזה
מצד שני אולי הבדידות חונקת אותה והיא באמת זקוקה אפילו לאיזה סטוץ כדי לשבור אותה, אבל היא צריכה לקחת בחשבון לא לפתח ציפיות אפילו עם הסטוץ הוא על בסיס רב פעמי ולעיתים מערכות יחסים הכי טובות נרקמות מהסטוצים ההתחלתיים...קשה לאמר לה מה לעשות, ובאיזה מקום יהיה לה נכון יותר. פשוט תהיה שם בשבילה אם היא תישבר, אם היא תיפגע, לא נראה לי שאתה יכול לעשות יותר מזה. יום טוב

ניאו30

New member
אני חושב שאכן אמרת את זה במשפט

"אולי הבדידות חונקת אותה".ובקשר ל"דברים שעושים לה טוב" אן זה מה שאני הצעתי ומציע לה כל יום,זה מה שאני עושה בעצמי,אלא שלי אין את הבעיות העכשוויות שלה שמקשות עליה להתפנות מבחינה רגשית להנאה.היא טרודה מאוד בבעיות שיש לה כרגע שמדחיקות כל סוג של מחשבה אחרת.אף כי אתמול שיצאנו למסיבה היא היתה די משוחררת ואני חושב גם מאוד נהנתה אחרי הרבה זמן של אירועים שזה לא ממש יצא לה.בקשר אליי,אין מה לדאוג-אני בטוח אהיה שם בשבילה,וצודקת שלא יכול לעשות יותר מזה,פשוט לפעמים אתה כל כך רוצה לעזור שאתה שוכח שזה לא החיים שלך...יום נפלא גם לך

חניר35

New member
GO GET A LIFE!תצאי!תהני!תבלי!

מלשבת בבית ולהתבכיין על מר גורלה ממש לא יצא כלום.גם כדי "לחפש סטוץ" יכריח אותה לעשות משהו וזה כבר נהדר.אפשר להכיר אנשים בעוד דרכים ולא רק בפעילויות מונחות מטרה(חתן,חתן,חתן).שתלך לחוגים,לפעילות מהנה והיא תראה שאם היא תחייך הוא כבר יחייך אליה(רק שאולי זה יקח קצת זמן....) בהצלחה לה!

ניאו30

New member
גם אם יש חלק בתשובתך שאני מקבל

הרי שיש צורה ודרך להגיד אותם,וכפי שהגבת אין לי רצון אפילו להתחיל להגיב לך בחזרה.

דרורk

New member
תייעץ לה לעשות חשבון נפש עם עצמה

שתנסה להבין איפה היא טועה בכך שהיא לבד...הכוונה...למה בעצם היא לבד?! אם היא תהייה אמיתית עם עצמה אולי היא תמצא מעט או אפילו הרבה תשובות לשאלות שלה. מה שלא יהיה...אם היא לא תבין את עצמה בנושאה האהבה שלה היא עלולה להיות עוד הרבה זמן לבד. חשבון נפש אמיתי זה התשובה לשאלה שלה.

ניאו30

New member
אני חושב שזו באמת התשובה גם שלי

ניסיתי גם להגיד לה את זה,אבל כנראה שלא הצלחתי משום מה להוציא את המילים האלה בצורה ישירה.יש לי את ההשערות שלי ואני לא ממש יודע האם לשתף אותה במחשבות שלי לגביי העניין.בכל זאת זה מעין התערבות בענין שלא שייך לי.החשבון נפש הוא שלה ולכן זה צריך לבוא ממנה.אני מקווה שתהיה מספיק בוגרת לעשות את אותו חשבון הנפש האישי והאמיתי,בשבילה כמובן!

למעלה