צורם לאוזניים...

דליה ח

New member
צורם לאוזניים...

משהו שלא עוזב אותי מאתמול בערב. אתמול בחדשות אחרי כל הסיפור והתמונות של המשפחה שנרצחה, נשמעה תפילת "אל מלא רחמים". המרכאות כאן הם לגמרי מכוונות. כל הרוע הזה, רצח של שלושה דורות, של תינוקות, ועל מה ? , ובסוף משמיעים את "אל מלא רחמים". מלא ? לו רק היתה טיפה אחת בלבד של רחמים שם, אולי היה נותר מישהו בחיים, אז להגיד מלא ? אני לא התאפקתי בבית, וזעקתי בבכי , אל מלא_______, תחשבו לבד מה עלה לי בראש, אני לא רוצה לפגוע ברגשות של אף אחד.

חיה אש

New member
דליה כל כך צודקת

אם היתה בי ולו קמצוץ אמונה לפני היום הכל פג נקבר ב - 1.8.2008 - ובודאי לא "מלא"

רוצה לספר לך

שבהלוויה של דרור, לא הסכמנו להגיד קדיש. אבא שלו אמר שאין מצב שהוא יהלל וישבח את האל על שנלקח מאיתנו היקר לנו מכל. עד היום גם באזכרות, יש חבר שלו מהצבא מהצוות שלו שהוא בחור דתי שמבקש רשות מאיתנו להגיד קדיש. אנחנו תמיד מסכימים כמובן , אבל, אצלנו אין שום אל. כל הזמן מהדהדות לי המילים של אבא שלי ז"ל שאמר שהוא ראה במו עיניו איך אלוהים נשרף באושוויץ. כנראה שהוא צדק.

חיה אש

New member
קדיש

אצלנו כן אומרים קדיש כי זה חשוב לסובבים אותנו שהיו קרובים לגיא מאוד ואני מכבדת אותם. כן כן מתחשבת...בשבעה של גיא היו המונים ובין היתר הגיע חבר טוב וקרוב של גיא שבשנה האחרונה לפני האסון הוא חזר בתשובה הוא בא וביקש לערוך תפילה עם החברים מהעיר החברים שהוא היה קרוב אליהם מאוד מאוד אנחנו הסכמנו בתנאי שלא יאלצו אף אחד להיות שותפים לכך ובאמת בחלק האחורי של החצר ערכו תפילה מידי ערב ..לא יודעת כירושלמית למדתי לכבד את הסובבים את האנשים שאני אוהבת למרות שלי ולמשפחתי הקרובה (והכוונה להוריי ולאחותי בעיקר) אין שום קשר ולא היה לכל זה ואפילו להיפך אבי היה ממש אנטי ....כן פנה כמו אביך אמנם לא באושוויץ עבר טראומה בצבא ממש ביום כיפור (לא במלחמת יום הכיפורים) ומאז נטש הכל וכך חינך אותנו. ואגב גיא.....לא היה לו קשר לדת בכלל ממש כמו אמא שלו.

גם אני מכבדת את אלה שמגיעים

אבל הכי מכבדת את זכרו של דרור שזו לא היתה דרכו ולא היה קשור לדת בכלל ושמר על חילוניותו מכל משמר. מכיוון שהאזכרה של דרור היא תמיד 4 ימים לפני ראש השנה, אותו בחור חובש כיפה שמבקש להגיד קדיש, מבקש גם לומר פרק תהילים שמתאים לימי הסליחות שלפני החג. אין לי שום בעיה עם זה ומכיוון שאני מכבדת אותו כמו שאני מכבדת כל אדם באשר הוא, אין לי בעיה שיגיד ויקרא פרקים ופסוקים וכל מה שהוא מוצא לנכון.

חיה אש

New member
../images/Emo45.gifאני יודעת שאת מכבדת כל אדם באשר הוא

לא היתה לי לרגע מחשבה שלא כך סתם סיפרתי מה קורה אצלנו..בתהייה קצת על עצמי שאין לי קשר לכך ....ולמה אני מוכנה לזה למשהו שאינו קרוב אלינו.לא יודעת להסביר

אחשל

New member
זה תמיד מזכיר לי את השיר של יהודה עמיחי

"אל מלא רחמים, אלמלא האל מלא רחמים היו הרחמים בעולם ולא רק בו. אני, שקטפתי פרחים בהר והסתכלתי אל כל העמקים, אני, שהבאתי גוויות מן הגבעות, יודע לספר שהעולם ריק מרחמים..." אני אתאיסט, לא מאמין בקיומו של אל, ולכן גם אין לי על מי לכעוס ולטעון כנגדו שאין בו רחמים.

דליה ח

New member
טוב לשמוע/לקרוא ממך, אחשל

לי יש על מי לכעוס, לא על אלוהים אני כועסת, כמוך אין לי אלוהים, אבל אני כועסת ומצטמררת מאלה שמצטטים מילים ומשפטים שקשורים לאמונה שלהם, ומצפים ממני להזדהות ולהתנחם. לראות שישה ארונות , שלושה דורות שברגע אחד נכחדו מהעולם ולשמוע "אל מלא רחמים" ......אותי זה מרתיח, ואני בן אדם רגוע בדרך כלל.

למעלה