צורפות ותכשיטנות

sivvann

New member
צורפות ותכשיטנות

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין שני המקצועות האלו, ומה אפשרויות התעסוקה. תודה רבה !!!

גם אני מתעניינת

צורפות, למיטב ידיעתי, זה התעסקות רבת תחומים (עיצוב, תיקון, שיבוץ...) במתכות אצילות ואבני חן. תכשיטנות בטח כוללת גם חרוזים פשוטים... עשיתי קורס קצר בצורפות, די אהבתי. אני מנסה לבדוק שכר במקצוע, ביקוש וכו'. אני לא מוצאת מידע מספק, וממילא נראה לי שכל תחום העיצוב לא זוכה להערכה בארץ, והבנתי שרוב הכסף דווקא מייצוא. קראתי גם באתרים מחו"ל, ועדיין אין מספיק מידע על שכר, אולי מפני ש40% עצמאים (בארה"ב). הלימודים והחומרים לא זולים, לכן אני חוששת להתחיל ללמוד את התחום ברצינות.

sivvann

New member
אני גם שמעתי שעיקר הייצוא הוא לחו"ל

ושבארץ העסק די חלש. אני רוצה לעבוד בתחום, אבל לא בדוכנים ולא במפעל. נראה מה בן חורין יענה לי לגבי אפשרויות תעסוקה. אני חושבת שצורפות זה רק כסף וזהב, אבל אני לא חושבת שתכשיטנות כוללת גם חרוזים פשוטים. בכל אופן, אפשר לדעת איפה עשית את הקורס ? חשבתי לקחת שיעור ניסיון אצל מורה פרטי כדי לראות אם זה באמת מדבר אלי. בכל אופן, אם יהיה לך מידע נוסף בעתיד, אפילו בזמן הלא קרוב, אשמח אם תשלחי לי מסר. תודה !

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תחום לא קל....

בשנות ה-80 עסקי הצורפות והיהלומים פרחו בארץ ולאט לאט השוק התנוון. לא קל להצליח בתחום הזה בארץ לעומת העולם הרחב. בכל זאת, יצירתיות ונחישות יכולה לשנות את התמונה.

למעלה