האם ניתן ליידע את שמה של הצורה "מגן דוד". ואם כן, מהי צורת היידוע? האם זו סמיכות? תודה רבה!
נ נוף-צלול Active member 28/2/22 #1 האם ניתן ליידע את שמה של הצורה "מגן דוד". ואם כן, מהי צורת היידוע? האם זו סמיכות? תודה רבה!
trilliane Well-known member מנהל 28/2/22 #2 זאת אכן סמיכות, והסומך הוא שם פרטי, לפיכך אי אפשר להוסיף לו את ה"א הידיעה. צריך למצוא פתרון אחר (למשל "מגן דוד זה"). מה ההקשר?
זאת אכן סמיכות, והסומך הוא שם פרטי, לפיכך אי אפשר להוסיף לו את ה"א הידיעה. צריך למצוא פתרון אחר (למשל "מגן דוד זה"). מה ההקשר?
נ נוף-צלול Active member 28/2/22 #3 נכתב ע"י trilliane: זאת אכן סמיכות, והסומך הוא שם פרטי, לפיכך אי אפשר להוסיף לו את ה"א הידיעה. צריך למצוא פתרון אחר (למשל "מגן דוד זה"). מה ההקשר? לחץ כדי להרחיב... תודה רבה!! מישהו כתב טקסט שבו מופיע התיאור: מגן הדוד הוא סמל שזוהה עם היהדות במשך דורות. איכשהו זה לא נראה לי תקין
נכתב ע"י trilliane: זאת אכן סמיכות, והסומך הוא שם פרטי, לפיכך אי אפשר להוסיף לו את ה"א הידיעה. צריך למצוא פתרון אחר (למשל "מגן דוד זה"). מה ההקשר? לחץ כדי להרחיב... תודה רבה!! מישהו כתב טקסט שבו מופיע התיאור: מגן הדוד הוא סמל שזוהה עם היהדות במשך דורות. איכשהו זה לא נראה לי תקין
trilliane Well-known member מנהל 28/2/22 #4 נכתב ע"י נוף-צלול: תודה רבה!! מישהו כתב טקסט שבו מופיע התיאור: מגן הדוד הוא סמל שזוהה עם היהדות במשך דורות. איכשהו זה לא נראה לי תקין לחץ כדי להרחיב... אכן לא תקין, ולמעשה גם אין פה צורך ביידוע.
נכתב ע"י נוף-צלול: תודה רבה!! מישהו כתב טקסט שבו מופיע התיאור: מגן הדוד הוא סמל שזוהה עם היהדות במשך דורות. איכשהו זה לא נראה לי תקין לחץ כדי להרחיב... אכן לא תקין, ולמעשה גם אין פה צורך ביידוע.