צו גיוס ראשון -אספרגר

lonlon56

New member
צו גיוס ראשון -אספרגר

ערב טוב
בני המאובחן כאספרגר קיבל צו ראשון ואנו מתלבטים מאוד .
ע״פ מה שקראתי בפורומים הסיכוי לגיוס רגיל ולתפקיד ההולם את יכולתיו הינן אפסיים.
אנו מתלבטים מאחר והוא בתפקוד גבוה לומד בכיתת נחשון מגמת הנדסת מחשבים
החשש שלנו שיקבל פרופיל 45 ובעקבות כך ישובץ לתפקיד שלא יוכל לבטא את יכולתיו.
פה אנו מתלבטים מה נכון יותר גיוס רגיל או לקבל פטור וכמובן התנדבות
הבנו שתהליך ההתנדבות ארוך מאוד
האם יש תפקידים במסלול של התנדבות שמוצעים לבעלי התסמונת ותואמים את יכולתם
כמו יחידות מחשבים וכו
אודה לעזרתכם
תודה
 

hillator

New member
תגובה

1. ברוכה הבאה
2. עבור התסומת ממה שהבנתי בפורום מקבלים פרופיל 21, הנושא של פרופיל ה45 עלה תוך כדי דיון(אלא אם כן אני טועה).
3. אין תפקידים ספציפים ללוקים בתסומת, נושא המחשבים מסובך מבחינת סיווג(זה מה שהבנתי מקצינת תא מתנדבים)
בברכה
 

abbarulz

New member
תשובה (נערך מתגובה שלי שפורסמה בפורום אחר)

היי אני אספית ואני בתהליך ההתנדבות. התהליך שאני עברתי הוא הגעתי לצו ראשון, חמש דקות לתוך הראיון שלחו אותי הביתה אז שלחו אותי לוועדה רפואית שם הצגו לי 2 אפשרויות, הראשון הוא פרופיל 45, הפרופל הזה מגביל אותך להיות או עתודי/ממר"ם או להיות מש"ק ממטרות. אפשרות שניה זאת התנדבות. חשוב לדעת שהצבא ממש אבל ממש לא רוצה להתעסק עם אוטיסטים (לא משנה אם אתה אוטיסט בתיפקוד גבוהה וגאון במחשבים) עד כמה שהצבא מתגאה בכך שהוא משלב אנשים אם נכויות, הוא מנדב רק אנשים אם נכויות מסויימות ולשאר הוא עושה את המוות. אבל כמו שאמרתי בהתחלה אני מנסה להתנדב כנראה בגלל שאני מזוכיסטית או בגלל שאני פטריוטית או שבגלל לא הבנתי עד כמה הצבא יכול לעשות את המוות (אני בתהליך ההיתנדבות שנה ו9 חודשים ועדיין לא רואה את הסוף).במהלך תהליך ההתנדבות הלכתי מיוזמתי הלכתי ראיון בחיל האוויר וקיבלתי תפקיד מצויין. תפקיד שבו אני יכולה להוכיח את עצמי ולתת מעצמאי הרבה למדינה (כן עד כדי כך טוב). עכשיו חוץ מהבעיות ה"קטנות" האלו צריך לקחת בחשבון עוד כמה שיקולים כמו שכל אספי בא עם יחודיות/"מגבלות" משלו אותם הוא צריך לקחת בחשבון כמו מגבלות מנטליות האם הוא יכול לעשות טירונות רגילה האם הוא יכול להסתדר עם יגדו לו שעה לפני שהוא הולך לסוגר שבת, האם יש לו בעיה בויסות חושי (רגישות לרעשים בינונים עד חזקים או שמרקמים מסוימים גורמים לאי נוחות על גבול הכאב) כל זה ועוד יכול לקרות אם הוא מחליטים להתגייס עם פרופיל 45 ואילו עם מחליטים להתנדב יש גורמים כמו הוא יכול להתמודד עם אורך התהליך עם זה שהוא יצתרך להלחם בברוקרטיה של הצבא כל הזמן או להיות בחשכה חצי מזמן. וכמובן יש אופצייה 3 ללכת לשרות לאומי האופציה הזאות היאהאופצייה המומלצת לפי דעתי לכל אספי שאינו מורעל על הצבא.

מקווה שעזרתי
 
מהניסיון שלי:

אכן יש שתי אופציות : 1. אם הבחור בר גיוס מבחינת תיפקודו אז הוא אוטומטית מקבל פרופיל 45 בגלל האספרגר שלא ניתן הלעלות אותו . בפרופיל כזה האו מוגבל בתפקידים וסביר שלא ייגע לסוג התפקידים שאכן הולמים את כישוריו . בנוסף, פרופיל 45 אומר טירונות כלל צה"לית על כל המשתמע - לעניות דעתי, זה פשוט לא מתאים לאנישם עם אספרגר.
2. שולחים לצבא את כל המסמכים על האבחון של אספרגר. הבחור מקבל פטור רפואי. אז הוא כותב מכתב ומבקש להתנדב ומסביר מדוע זה חשוב לו . במקביל שולחים המלצות ממורים, מאנשי מקצוע וכו'ו שמעידים על יכולותיו ועל כך שהוא יכול לתרום לצה"ל וכו'. מקבלים תאריך לועדה רפואית שם יש ראיון . בסופו של תהליך מודיעים אם התקבל להתנדבות (סביר שכן) ואש צריך לשבץ. כאן יש ייתרון עצום נוסף להתנדבות לעומת גיוס רגיל - כי מחפשים לו תפקיד שאכן תואם את כישוריו! ולא רק זאת אלא משתדלים למצוא לו גם בסיס עם מפקד מבין-עניין או לפחות אחד שמוכן ורוצה לקחת את זה תחת כנפיו. בנסף, הטירונות היא טירונות עם מתנדבים אחרים בעלי פרופיל רפואי נמוך וזו טירונות מקוצרת.
פרטים נוספים : מתנדב פטור מנשיאת נשק , משמירות ומלינה בבסיס, והבדל נוסף מחייל רגיל : מתנדב ממשיך ללכת לרופא משפחה בקופ"ח בקהילה. מלבד זאת הוא חייל ככל חייל אחר.
 
למעלה