המשרד הביטחון צריך לשלם כמו כולם?
או במילים אחרות: המשרד שהקים את גל"צ - כיחידה נפרדת - כחלק מצה"ל, עדיין נוטל אחריות לכל הקשרים של היחידה, כך קונסטיטוציונית. כשפ שיחידת היבוא/יצוא של משרד הביטחון - פעילה ומשרתת גם משטרה וגם צה"ל ושירות בתי הסוהר, והיא אמורה להניח למשרד הביטחון לקבוע את "תעריפיה" ומחירי השירות שלה לצה"ל ולמשטרה, כך נוקטת צמרת משרד הביטחון, בעניין מו"מ התגמולים. בהבדל קטן אחד- אקו"ם אינה מפעל ביטחוני - ולא בבעלות המדינה,אלא גוף פרטי. שבמו"מ - נותן מצידו, את שירות התמחירא וקביעתו - לאומנים שמפרסמים ומושמעים ברדחו של גלגלצ וגלץ. זה דומה גם לכך- שחברת "אבנר לביטוח" נכנסת לבתי המשפט ומייצגת חברות ביטוח אחרות, כאשר נפגעי תאונות דרכים שנפגעו קשה והיו מאושפזים תקופה ארוכה בבי"ח ועברו טיפולים שמחירם "מעל לסכום מוגדר", זה טבעי שכאשר "אבנ לביטוח" מופיעה במקום ב"שמלת הנתבעת" עם "מסכת התובעת על פניה". כך ההגיון המשפטי בישראל. זה דומה גם לכך - שאישה שעוד טרם התגרשה וכבר התלוננה במשטרה על אלימות בעלה- תובעת הוצאתו מהבית על שום כך בבימ,ש לענייני משפחה, תוך כריכת חיוב במזונות הילדים. ואחרי שזכתה בהחלטה בבימ"ש - די לה להיכנס במשרדי הביטוח הלאומי - ולהגיש עותק הפסק דין - והביטוח הלאומי ישלם לה את הכסף הנקוב בצו.כך הופכת אישה נשואה בטרם גט - למקבלת סכום קצוב ומוגדר חודשי מביטוח לאומי- הגובה זאת פלוס עמלת שכ"ט עו"ד - מהבעל. אך אם יבוא הבעל ויטען כחוק - כי כל עוד אין הראים לו את ילדו/תו , אינו חייב במזונות הילד כלל(כך שפת החוק), מהר מאוד ימצא את ביטוח לאומי תובע אותו וגם מפעיל הוצל"פ ומחייבו גם בעלות ההוצאות - כי לפתע מתברר לו לבעל כי בישראל - אין חוק המחייב את ביטוח לאומי שלא לשלם לאישה דמי מזונות הילד/ה אם אינה מקיימת הקשר בין הילד/ה והאב. הוא חייב "כי אשתו העבירה הצו "כמו צ´ק סחיר" לבעלות ביטוח לאומי. אם כל אלו,כפי שאני טוען - מיקשה אחת ויש לראותם מאותה נקודת מבט ולנהוג בשווה כלפיהם, כ"שיטה להעברת אחריות"- היה המחוקק מגיב מיד בחוק זהה לזה המכיר בו בסוכן הביטוח בכל טעות שהטעה לקוח(בין בתום לב ובין ביודעין)כמחייבת את חברת הביטוח לפצות את הנפגע, וכנציג של חברת הביטוח וכעובד שלה לכל דבר. רוצים משרד הביטחון ליהנות מאי תשלום/עד תשלום חלקי של התמלוגים המקובלים על יצירות אומני ישראל ? הרי החוק כיום - מתיר להם זאת. אם זה הוגן, ריאלי או צריך להיות קים, אתם שואלים? אין היום חוק נגד הדבר. אך לדעתי האישית - זה אולי כשר, אבל מסריח. ובוודאי - גם מסרטן עד מות. כשהמדינה היא שזקוקה להקטין תקציב של יחידה ממשלתית(תחנת רדיו צבאית או שתיים)היא מוותרת על "צרכי האזרחים שמייצרים אומנות" לטובת "אזרחים שצריכים אומנות". זה לא הגון ש- המדינה תצטרך "לבחור במי מאזרחיה היא מעדיפה לבחור" - במקום שאזרחיה יבחרו -בה. doבי פעם חשבתי שאשה בגיל 80 שנפגעת בתאונת דרכים ומאושפזת כשנה וחצי כולל בית אבות, היא פגועה קשה, אך לאחר שנפגעתי בתאונת דרכים בעצמי, עם אבי ז"ל ועברתי כ 900 ימי אשפוז ועוד צפויים לי - התפלאתי כיצד צריך אני לעבור כ 10 רופאים בועדות רפואייות ולהתדיין מעל 8 שנים בבימ"ש "כדי שיחליטו כמה נכה אני?" התפלאתי במיוחד על הקלות הבלתי נסבלת שאני כרבים מאזרחי ישראל -מקבל זאת כדבר מצוי ורגיל. כיום אני מתפלא על כך - שהתרגלתי להרגל מכוער זה.