צו מניעה נגד הרשם הוצל"פ

zammy

New member
צו מניעה נגד הרשם הוצל"פ

הרשם מסרב להכיר בתצהיר ועד בית מול עורך דין ודורש שאפנה לערכאה מתאימה בעניין הגורם המוסמך לפעול בתיק לבקשת צו פינוי בשם הזוכה ומגביל אותי בזמן 14 יום לעשות כן.
הבקשה מטרתה לבקש צו פינוי לאחר פסק דין של המפקח לדייר שפלש לרכוש המשותף.
הזוכה היא הנציגות ואני מייצגה וכך הצהירו חברי הנציגות מול עורך דין והרשם -בשלו.
האם עלי לפנות למפקח על רישום המקרקעין לבקשו להוציא צו שיורה לרשם להכיר בתצהיר ובנציגות כזוכה ואותי כמיצגה?
למחוזי?
הרי הנציגות היא אישיות משפטית לכל דבר.
אם היה עורך דין מייצג הנציגות אני בטוח שהרשם לא היה מבקש לבדוק מי הגורם המוסמך בתיק להיות הזוכה.

zammy

New member
מדבור בהליך שנראה פשוט ע"י ועד בית

הנציגות תבעה על ידי אחד מחברי הוועד אצל המפקחת, התקבל פסק דין לפינוי פולש מרכוש משותף. הפולש לא פינה.
הוגשה בקשה פשוטה לרשם לצו עשה וצו פינוי.
הרשם ביקש הוכחות , נערך דיון והתקבלו סיכומים.
אחרי הסיכומים ולפני שהרשם החליט פנה עו"ד החייב וטען כי מאחר והועד התחלף בינתיים אין "זוכה" וביקש לסגור את הבקשה.
מכאן החלו חילופי ב'קשות כאשר הרשם מסרב להכיר בתצהיר כל חברי הוועד, מול עורך דין, המצהיר כי הוא הזוכה וכי המייצג הוא בא כוחו.
כתגובה הרשם קבע "...המייצג יפנה לערכאה מתאימה בעניין הגורם המוסמך לטפל בשם הזוכה בכל הקשור בתיק דנן"
והקציב לכך 14 יום וכעת יש שביתה בבתי משפט. אולם הבנתי כי ניתן בלקש צו מניעה דחוף בעניינים אזרחיים.
השאלה היא אם לפנות למפקחת , למחוזי, לשלום? ובכלל איך יכול להיות שרשם לא מכיר בנציגות חוקית?
מדובר בוועד בית בבניין שאם יתחיל לבקש הוצאות משפטיות מהדיירים ולפנות לעורך דין הדיירים לא יתנו את הכסף מסיבות שונות ומשונות בעיקר פחד מבתי משפט ומנתבעים אלימים ולכן אחד מהנציגים מתנדב לייצג, כאשר העניין נראה פשוט כמו שהלך חלק אצל המפקחת.

על פניו נראה שאין ברירה

ויש לקחת עו"ד. תאורטית אתה יכול לבקש הבהרה מהמפקחת שאתה רשאי לייצג את הועד בלשכת ההוצל"פ כמו שייצגת לפניה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אפשר הסבר ?

ועד הבית פנה לבית המשפט
מעלה הפוסט חבר בועד הבית - כלומר הוא לא מיצג אחרים אלא את עצמו.
מה פסול בזה (למעט סיכון שלוקח על עצמו במודע מאחר ואינו מקצוען) שאדם מייצג עצמו בבית המשפט הרי בסביבות מחצית מהמשפטים בערכאות שונות לפחות אחד הצדדים לא משתמש בשרותי עורך דין..

למעלה