צו סגירה למנחת רונית.

צו סגירה למנחת רונית.

16.05.06 לחברינו הטייסים היקרים. רובכם כבר שמעתם על הצרה הגדולה אשר נחתה על המנחת שלנו. ובכן זה נכון: המועצה האזורית רוצה לקצץ לנו את הכנפיים,תרתי משמע! צו בית משפט שהגיע בתחילת השבוע הבהיר לנו כי עד להודעה חדשה המנחת סגור לפעילות בכלל ולטיסות בפרט. אנו עובדים בימים האחרונים ימים כלילות על מנת להציל את מפעל חיינו... גופים רבים נרתמים לעזור לנו במלחמה הצודקת הזו אל מול הרשויות,כמו כן שכרנו עורכת דין מהשורה הראשונה המתמחה בתחום זה,ומיותר לציין,כי אנו לא מתכוונים להרים ידיים ולא נשקוט עד שנוכל לחדש ימינו{ושמיינו...}כקדם. אנו רוצים בראש ובראשונה להודות לכם מקרב לב על תמיכתכם ועזרתכם במהלך כל השנים שבהן עשינו לטובתנו ורבות למען הקהילה. מי מכם אשר מעוניין ויכול לתרום עצה ו/או עזרה אחרת בבעיה אשר אנו ניצבים מולה- יבורך. כפי שהזכרנו לעיל - כל הטיסות מושבתות לעת עתה.אנו נמשיך לעדכן אתכם בהתפתחויות אשר בוודאי יקרו בימים הקרובים. אנא היו סבלניים - נקווה לטוב! תודה רבה לכולכם. יוסי וזאביק.

את המגינה הזו ..מוכרחים להמשיך לנגן

כאן נולדנו...לרחף... כאן רכשנו ...את הטיסה.. כאן הגשמנו ....חלום ...להרגיש ציפורים ... ולהסתכל להם בעיניים. צריכים כולנו להניף את ה-נס הרחיפה החופשית והמופלאה ולמסד את את חלום הטיסה בממ"ג באופן מסודר, חוקי, ובטיחותי למענו הטייסים ולטייסים שיבואו בדורות הבאים כפי שהודרכנו ולמדנו לאהוב בבית ובמנחת הזה. אהבת הרחיפה בממ"ג , השוכנת בבית זה, מעניקה לנו רעות טייסים מיוחדת המאפשרת לנו לרחף ביחד בנופיה המקסימים של ארצנו בבחירת נתיבים בטוחים ושמירה מייטבית על שלומנו ובריאותינו במהלך הטיסה. את המנגינה הזו...ואת הרחיפה הזו ...אסור להפסיק לנגן ..מוכרחים להמשיך ולהמשיך ....!!! חיים

מופז2

New member
פולטיקה, שחיתות, או סתם טימטום?

למרות שנות ותק בטיס אינני טייס מצנחים, לפני כשבועיים נלקחתי ע"י חבר טייס גם הוא למנחת המדובר, עמדנו מהצד ונהננו לראות כיצד גוף פרטי מנהל מנחת למופת על פי כללי בטיחות הטיס, הפעילות במקום מנוהלת ע"י קשר קבוע עם כלי הטיס וכפי שהוסבר לי המנחת שמאושר ע"י רשות התעופה, הוא היחידי העונה לדרישות ולתקנות הבטיחות. מאחר ולא נכתב מדוע הרשות המשפטית אסרה על פעילות המקום, נראה לי כי צרות עין, טיפשות וקנאה הם הגורמים לצו. פינת חמד זו המשרתת ציבור רחב של אזרחים משכבות שונות של העם וכפי שהבנתי משתתפת בפעולות וולנטריות שונות, ראויה לציון, להערכה, לפירגון ולעידוד, בכל מקרה לא להתנכלות מצד רשות זו או אחרת. מן הראוי היה שיקום אדם בעל מעוף ומשאבים ויארגן התנגדות אשר תהפוך את הקערה ויאפשר לפינת חמד זו להמשיך להתקיים ולשמש דוגמא לפינות חמד נוספות הארץ.

Haim raveh

New member
השתגעה המועצה - היא נופלת לבור ללא

סגירת המנחת !!! אנשים עם חזון "שמרחקו אולי 5 סנטימטרים לפני אפם " קוראים את התמונה לא נכון . זה בדיוק כמו לקרוא עיתון ממרחק 5 סנטימטר . לא רואים ,הכול מטושטש ובודאי שלא מבינים. "אני מחרתיים ממריא מהכביש שמטיסים בו טיסנים בסמוך לחוות רונית ! " "יומיים אחרי, אני מתכנן להטיס את צוות עובדי "אוטוקור" שהם עובדים שלי , 70 במספר ". " ולשמחתי " לא יהיו בשטח זאביק ויוסי כדי להורות לי היכן לטוס . אז אני ממריא מהשביל או מהשדה הפנוי וטס דרומה "איזה 5 ק"מ " ומטפס כדי לראות קצת נוף ופתאום רואה מטוס "שובר חזק ימינה" ! בטח איזה טייס אידיוט לא יודע מה הוא עושה אני חושב לעצמי . רזציק [חוקר התאונות האוויריות ] מתחיל לחפש אותי ולא יודע הכיצד להתחיל לחפש . דו"ח חקירת התקרית /כמעט תאונה: טייס בלתי מזוהה חדר לשטח האווירי של הרצלייה בדרך נס ובתושיית הטייס נימנע אסון כבד . ובשבוע הבא "אני מתכנן לטוס" באזור השרון טיסה נמוכה כי אני רוצה לראות את החברות שלי ממש ממש מעל ביתם , קצת לעשות רושם עליהם . אההההה איפה החברות שלי גרות ? אחת בבני ציון [ זו הבלונדינית ] . אחת בהרצלייה פיתוח , קלי קלות לאתר את הבית שלה ולעשות קצת "אוונטות" על ראשה. אחת באודים , בפולג , באבן יהודה , בגעש , ביקום ועוד אחת נשואה שאיני רוצה לנקוב את מקום מגוריה. כמוני , בעלי ממ"גים יש באזור המרכז עוד כ- 120 ועוד כ- 150 מזדמנים מידי פעם למרכז מרחבי הארץ ואשר מחפשים לטוס קצת פה באזורנו. כמה טסים הממ"גים בשנה באזור המרכז ? אז אני עושה חשבון ! 120 ממ"גים כפול 150 שעות = 18000 שעות טיסה . 150 ממ"גים מזדמנים כפול 10 שעות לשנה = 1500 שעות טיסה. סה"כ 19500 שעות טיסה !!! רגע , תשע עשרה אלף וחמש מאות שעות טיסה ?????????? רגע , אני שומע וקורא נכון ???????? 19500 שעות טיסה ???????? ומי מתכוון לפקח שלא יהיו "אידיוטים " כמוני "שמבקרים" מעל הבתים בגובה אפס בשבתות בבוקר , בשבת בצהריים וביתר הימים שלא יעשו "בזים" על ראשי המתרחצים בים ???? כנראה אלו שלא רואים סנטימטר לפני אפם חושבים ! חושבים כי השלטונות , קרי ,מנהל התעופה והמשטרה יעצרו מטוסים/ממ"גים באוויר . הם טועים !!! הם אלו שלא רואים לפני אפם, חושבים כי אם יעצרו , או יסגרו את המנחת , באמצעים כאילו חוקיים , אז אני וגם חברי לא נטוס סביבם . הם טועים ! הם טועים ! הם טועים ! .............. התגרשתי מאשתי עזבתי 3 ילדים פעוטים כדי לטוס חופשי . התגרשתי כדי שאשתי לשעבר לא תפריע לי לטוס !!! אתם חושבים שאם לא יהיו מנחתים מסודרים , אני או מורעלי הטיסה האחרים לא נהיה באוויר ? טעות , טעות ,טעות ! אנו נהיה באוויר , כל אחד היכן שיתחשק לו , לא יהיה דין ולא יהיה דיין ! אנו לא צריכים מנחת כדי להמריא ולנחות ! כל שביל עפר קצרצר הוא שדה תעופה עבורנו. אנו צריכים מנחת מסודר עבור החברה והחברותא . כעוס , אנדרלמוסיה , ברדק , רעש , תאונות ומי יודע איך עוד להתבטא . זה מה שיהיה !!! היחידים שמחזיקים את הסדר הקיים היום אלו מפעילי המנחתים !!! תזכרו את מה שאני כותב בשורות אלו . יסגרו המנחתים , הברדק יחגוג ! מפקח תעופה אחד על כל מדינת ישראל שצריך גם לפקח על כל שדות התעופה והמנחתים של המטוסים למיניהם ועל הרישיונות והרשויים וכל זה מדן ועד אילת ? הוא לא יכול וגם לא מפקח עלינו . אין לרשות התעופה תקציבים ואין להם אנשים , איך יפקחו? המועצה תקצה להם כספים ? מי שלא רואה סנטימטר לפני עיניו ואני מתכוון לאלו הפועלים לסגירת המנחתים ואני מבין כי רצונם הוא לטובת התושבים . הוא חוטא ומפספס את מטרתו . את המחלה הזו [הטיסה] אי אפשר לעצור ! אי אפשר לעצור מנהלית ואי אפשר לעצור פיזית ! לא יהיו מנחתים , תהיה טיסה חופשית ! כל אחד לעצמו . ניראה את אלו שמנסים היום לעשות סדר אצלנו דרך בתי המשפט ולא דרך אלו שהיום עושים את הסדר . ניראה את אלו שלא מצליחים היום לראות מעבר לאפם , אלו היו צריכים לראות מעבר לאופק ! ניראה אותם מגובה 500 רגל רצים תחתינו כמו נמלים , מלאי חמה , נרגזים , עושים תנועות מזרחיות כלפינו ולא מצליחים לעצור את הממ"גים . מה יעשו אז ? ישבו בביתם ויגידו " או כמה החיים שלנו היו יפים כאשר הם היו מאורגנים ומאוגדים" . זה יהיה מאוחר מדי ! כי "מיקי בהדרים" "ויוסי וזאביק מרונית " יתפרנסו כדי לחיות ולא "מחלוציות" המפרנסת אותם לתוך חובות הבנקים . הרוצים בסגירת המנחתים ! תתעשתו , תקנו טעותכם ועודדו את אלו העוזרים לכם כיום הם עמיתיכם ולא אויביכם . אז ........ וקל לומר תיזכרו שאני אמרתי בעוד מועד ! חיים רוה

רמי בר1

New member
חיים אל תתרגש.ברור לך שבקאי זה

לא אופניים.אם המדינה תרצה לסגור את הבקאי היא תמצא דרך,זו לא בעיה. לדעתי הבעיה במינחת רונית זו הקרקע.המנחת יושב על קרקע עם פוטנציאל נדלני אדיר[עתידי]ואני לא מאמין שמישהו נתן אישור למה שהוקם שם. המועצה יודעת שיותר קל להתמודד עם המינחת שהוא עדין קטן,וצעיר,בעוד כמה שנים זה יהיה קשה בהרבה. אגב,למי שייכת הקרקע?

dpeye

New member
הקרקע חקלאית פרטית

הבעיה היא שחיתות בצמרת,כאשר במועצה המדוברת קיבלו אז שתקו אבל היום רוצים להראות שהם "ישרים"אזי סוגרים עסקים ולא רק המינחת אלא ראו מספר מסעדות פנטסטיות ועסקים שנתנו מחיה לעשרות עובדים נמצאים באותו מצב, וכל זה על מנת כביכול להראות שהם אנשים ישרים במועצה!!!!! בנוסף לעין צרה וטיפשות מעניין מאד כיצד לפני שנים קיבל בעל הבית של "חוות רונית"אולם האירועים שיושב על קרקע חקלאית בדומה לאמור למינחת אישורים אם בכלל, הרי זו שחיתות לשמה. מנסים להרוס אנשים ובעלי עסקים ולהוביל עשרות אנשים לבקש נדבות מהמדינה ולהיות מחוסרי עבודה. בושה ליושבים למעלה המחליטים על גזירות וחותכים בבשר החי. נעזור ונקים צעקה ביחד על מנת למנוע את הדברים הללו.שלום לכולכם ונקוה שנצליח במערכה.

micha24

New member
הצילו מנחת רונית

קריאה נואשת להצלת המנחת הגיע לאוזני אתמול 16 לחודש.נכון שאני רחוק פיזית אבל אם זאת קרוב רגשית.מפעל חיים כה יפה וחיובי נסגר למה?. כמה חבל שיוסי וזאביק הם רק בעלי מקצוע מעולים אבל כנראה פוליטיקאים לא כל כך מוצלחים.כמה חבל שמיידע על הדרישה לסגירה לא הובאה לידיעת כולם במועד המוקדם ביותר ואז יתכן שהכל היה אחרת!!! מיכה.

dpeye

New member
תגובה מגוחכת

כיצד אתהחושב שמגיע מצב כזה, בהתראה או בהפתעה, את העזרה שצריך ביקשנו אבל עד עכשיו לא קיבלנו ממך או מקורביך תגובה, אולי תפעיל את הפוליטיקאים הנוגעים ונוכל לטוס בשקט ובכבוד.

רמי בר1

New member
מאחל לכם הצלחה במאבק.האם יש

אפשרות לנחות במקום כמנחת חד פעמי או חרשו את השדה?

Haim raveh

New member
לרמי ולחברים יש לדעתי אפשרות....

אם מפעילי המנחת אינם מפעילים אותו ויש לנו רשות מבעל הקרקע אנו יכולים, רשאים וגם ננחת בו. יש הרבה יותר מידי שבילים ואנו ננחת בהם !!! כל זאת כמובן , הנחיתות וההמראות במסגרת החוק !!! השדה ראוי למנחת חד פעמי עבורך רמי , עבורי , עבור 150 האז"מים שנזמינם לאירוע "חד פעמי" השבוע !! שכחתי "להזמינכם" אך בשבוע הבא יש לי "יום הולדת" ואני "מזמין" אותכם חברי הטייסים מהאולטרהלייט וגם אותכם 250 טייסי הממ"גים . ובשבועות "אנו אוכלים גבינות" בשדות !!! כניראה שניבחר ב "שדה אקרעי" אי שם בשרון . 150 אז"מים 250 ממ"גים 30 ממ"רים "אחלה של ארוע" בתוכנית היום : אכילת גבינות וטיסות כל היום . הוראות : 1 לא לטוס מעל הישובים. 2 תיאום הטיסות בקשר בין הטייסים. להזכירכם , אסור לטוס מעל הישובים , "מותר לטוס על גבול הישובים" !!! במקרה והישוב צר וארוך יש לחצותו לרוחבו ולא מעל הבתים .!!! שעות הפעילות מ- 06:00 ועד 19:00 . בהצלחה, בבטיחות ובהנאה לכל החברים , חברי המועצה ותושבי ישובי הסביבה. חיים רוה

חיים הבעיה זה..

המבנים שבנו בחוות רונית, המסעדה, האנגרים, הסניף של אומני הורייזר ולא השטח!. אם הייתם מביאים את הבקאים על העגלות, טסים ואחר כך לוקחים אותם הביתה לא הייתה בעיה. הסיבה העיקרית שהוציאו צו פינוי זה בגלל שבניתם מבנים לא חוקיים בשטח חקלאי. אתם יכולים לפרק את כל המבנים, להשכיר האנגר או לול באחד מן המושבים באזור ושם תוכלו לאחסן את הכלים ולא תהייה שום בעיה לטוס מן הקרקע של חוות רונית. אודי הטייס.

dpeye

New member
טייס של מה?

אודי "הטייס". אתה מתחבא מאחורי שם שאינו מוכר בפורום אז תתחפף. אתה מדבר בשנאה וברוגז כי כנראה גורשתה בבושת פנים כי כנראה אתה פורע חוק ולא רצוי במקומות שמכבדים את החוק, אגב כל מבנה במינחת הוא ארעי בלבד ולא נבנו כל מבנים קבועים מה גם שאין לך כל עניין בנושאים עליהם כתבת, שוב כי אינך שייך לישרים, אז אני מציע לך לצאת מהארון וגם להתיישר ואולי יום אחד יקבלו אותך בכבוד. אם אתה טס אז טוס בביטחה ורצוי שתשמור על החוק ואני מקוה שאתה גם מחזיק ברשיון כדין .

הבעיה היא ללא ספק לא זאת ....

צריך לראות את הדברים בעיניי הסוגר. הבעיה היא שהם היחידים שנמצאים ומוגדרים כמנחת מורשה גדול ומסודר,ואותם אפשר לראות מכל נקודת מבט שרוצים . במילים אחרות הם מתחת לפנס של אותו שוטר מתוסכל שרוצה להראות את נחת זרועו החלשה כלפיי אכיפת החוק , ולכן זו הנקוה הקרובה והנראת לעיין . זו דעתי כמובן !

Haim raveh

New member
אודי הטייס

אני מקוה שלרגע לא חשבתה שאנני רואה את כל התמונה. אני בהחלט בעד ולצד החוקים . המועצה יכולה לתת אישורים זמניים או לא ! היא יכולה להיות בעד או נגד ! היא יכולה "לסבול אותנו" או "מאיתנו" ! חיים רוה

וכדאיי שיהיה שדה מאוווווד עקראי ...

חיים אני איתך ,וליבי אם יוסי וזאביק , אבל הרשויות הם בלתי נסבלות ואני מרגיש את זה כמעט כל פרוייקט , מה שבטוח זה שאת המנגינה הזו אי אפשר להפסיק , בדרך קבוע או בדרכים " בין רגע " . תגיד יום ושעה ואני מתיצב , גם לכם : יוסי וזאביק , תגידו מה חסר ואני ישתדל למצוא את הדרך שאני יכול לתרום . חיזקו ואימצו כי עוד לא אמרנו נואש !! נמרוד

סגירת מנחת רונית טפשות או רשעות ?

שלום לידידי ועמיתי הטייסים והצופים בנו מהקרקע ! התחביב החדש שנחשפנו אליו, אימצנו אותו והשקענו בו את אהבתינו , את מרצינו, את שעות הפנאי שלנו , עם חבורה מופלאה של אנשים ...נסגר לפתע ! בהוראת צוו-שופט ... !! נו באמת : הרי הדבר משול לרעיון שסגרו לנו הטייסים את מבנה השרותים בשטח ... מה נתאפק !?!?... נעשה זאת ליד כל עץ ושיח רענן (ובלבד שתהיה רוח גב כי אחרת...) . דווקא מועדון דביר שמצא לנכון להקפיד ולמסד את הטיסות בבקאי באזור המרכז, הצליח ובגדול להוציא אותנו "הטייסים" ובני משפחותינו אל הטבע והנוף , תוך הקפדה על הנהלים וחוקי התעופה ולאפשר לצופים מהקרקע להנות מהמראות ומהצבעים של המצנחים ולחלק מהם אף להגשים חלום ולטוס! מועצה יקרה ! גם לי האזרח העירוני "מפריע" רעש הטרקטור החורש את השדות בשבתות ובלילות ! אבל ...אני מקבל זאת באהבה ובהבנה כי .... זה טוב לחלאות ! גם לי האזרח העירוני "מפריע" ריח העשן היוצא מערמות הגזם שנשרף בשדות ! אבל .....אני מקבל זאת בהבנה כי ...... זה טוב לחקלאות ! מועדוןדביר חרט על דגלו את המודעות והעזרה לזולת. האם המועצה האזורית ארגנה שעות אושר וכיף לילדים מוכי גורל או ..דוקא אנחנו הטייסים מצאנו זמן וכסף לגרום לילדים אלו דקות של אושר ? !. יכול להיות ואני מקבל את הטענה שיש מי שמפר את החוק..! וטס מעל אזור מיושב ! נו ...! ואם חבר מועצה אחד מועל בכספי הקיבוץ מכניסים את כולם לכלא ! ואם חבר קיבוץ/מושב אחד אונס אז כולם עומדים למשפט ? עונש קיבוצי אפילו הצבא החליט שהוא איננו קביל ! אז למה כולנו צריכים להיות אשמים הרי כיבדנו את החוק ! טיפחנו אותו ! שיפרנו את הבטיחות במנחת ! אז מה צרות עין היא זו שמניעה את הגלגל קדימה ..... להזכירכם גלגל הוא עגול ....פעם למעלה ופעם למטה ! אני מניח, מאמין ומקווה שנמצא מהר את הפתרון שיאפשר לשני הצדדים לחיות בשלום ובהבנה זה לצד זה, כי הרי קרבות ומאבקים זה חלק בלתי נפרד מאתנו והרפתקנות היא זו שהובילה אותנו לטיסה ומי יודע היא תוביל אותנו גם למאבק ! אנחנו לא נפסיק לטוס ! כדאי ועדיף שנמשיך ונעשה זאת במסגרת הטובה והמאורגנת של "דביר" !

johash3

New member
זעקת הקוזאק שנגזל?

על שטח חקלאי נבנו מבנים ללא רשיון בניה והוקם עסק ללא רשיון. אם זה קורה בנגב, ועוברי העבירה הם בדויים אז ברור שצריך לפעול נגד. הרי ידוע לכולם שכל מה שנבנה במקום, נבנה ללא רישיון גם אם זה היה נחמד מאד וריכז סביבו מספר לא מבוטל של אנשים סימפטיים (ומספר כן מבוטל של כאלו שהם פחות סימפטיים). אחרי כל הטרוניות לגבי אי השלטת חוק וסדר, ואחרי מספר שנים שמפעילי המנחת קיבלו התרעות, לא צריך להיות מופתעים כלל, שיש מי שמנסה לאכוף חוק זה או אחר כשברור שתמיד יהיה מישהוא שלא יהיה מרוצה כל כך.

אולי קצת "להבדיל" אבל

אני לא ממש בטוח שלאחים רייט היו הרשיונות המתאימים לבנות מטוסים ולהמריא מהשטח שבו המריאו. אז נכון, חלף זמן מאז והעולם השתנה אבל, חלוצי התעופה של היום (וכן, יוסי וזאביק ממנחת רונית הם חלוצים בתחומם), במיוחד בישראל, צריכים להתמודד עם הציניות וחוסר הפרגון מצד מהשלטונות וזאת כי אין בזה כסף עבורם (עבור השלטונות). אין לי ספק שאם איזה יזם נדל"ן, מצוייד בסוללת עורכי דין, היה מחליט להחליף את הירוק בבטון, צעד שגורר מיליוני ש"ח דמי השבחה, הוא מייד היה מקבל את כל האישורים להרים שם מפלצות בטון. יוסי וזאביק, יכולים לאורך שנים, לבקש רשיון לעסק ואין מי שמתייחס אליהם בכלל. אין ספק שהטענה "יש חוק ואת החוק צריך לאכוף" היא צינית מאחר ואין שום קריטריון, ידוע מראש, שהם אמורים, נדרשים, לעמוד בו על מנת לקבל רשיון עסק. תמיד בסוף הדרך ישנה ועדה ששוקלת שיקולים על פי אינטרסים סמויים ששום מגיש בקשה (לרשיון עסק) לא יכול לדעת מראש. אז 'הקוזק' הוא הפעם (כמו תמיד) הגוזל ולא הנגזל.

dpeye

New member
אין כל מבנים

מר גושוע הנאור מהיכן מצאת מבנים שנבנו הרי כל מה שיש זה אוהל מסכן ופחונים ארעיים לחלוטין אז אנא בדוק את הנתונים ואז תגיב בחכמה ולא ברוע שיוצא ממך.

רמי בר1

New member
מכיר את האימרה"זמני זה הכי קבוע"

ושלא תבין לא נכון,אני בעד המינחת,ובעד כל שיטה זמנית שאחרי מספיק זמן אי אפשר להזיז דבר.

למעלה