צו ראשון לנער בן 16 אוטיסט בתפקוד גבוה

Nuta2

New member
צו ראשון לנער בן 16 אוטיסט בתפקוד גבוה

שלום, הבן שלי קיבל לאחרונה צו ראשון, אובחן לפני 3 שנים כאוטיסט בתפקוד גבוה.
אין לי ספק שלא יוכל לשרת בשרות רגיל, אולי ירצה להתנדב.
האם יש לכם נסיון לגבי הדרך שבה עלינו לפעול ע"מ לקבל את הפטור?
תודה :)

TikvaBonneh

New member
מה שאני עשיתי

שלחתי בפקס את האיבחון המון פעמים עד שהוא הגיע. בכל פעם התקשרתי לשאול אם הגיע. נדמה לי שבפעם השישית הצליח. בינתיים לא שלחתי אותו לצו ראשון והתעלמתי מההתראות לפני מאסר שהגיעו. בסופו של דבר שלחו לנו זימון לועדה רפואית. הלכתי יחד איתו, הפסיכיאטר שוחח איתנו ונתן לנו פטור ביד.

Nuta2

New member
צו ראשון לבן 16 אוטיסט בתפקוד גבוה

תודה רבה תקווה.
שלחת רק את האבחון או גם מסמכים אחרים?
האבחון שלנו הוא מגיל 13 (לפני 3 שנים), האם זה יספיק או שצריך אבחון חדש?

TikvaBonneh

New member
שלחתי רק את האיבחון

האם הבן שלך מוכר בביטוח לאומי? אני שואלת כי כיום ביטוח לאומי מעביר אוטומטית את האיבחון לצבא. בזמננו זה לא היה ככה. אני

זה מעניין

אם כי אני מניחה שהמשמעות במצבים כאלו היא עדיין לא פטור אוטומטי, או שלא?
&nbsp
ממה שידוע לי, צו ראשון כולם מקבלים, כולל ילדים בתפקוד מאוד נמוך, עם הפטור אמורים להתמודד אחרי קבלת הצו.

TikvaBonneh

New member
זה השתנה לפני שנתיים

זה לא פטור אוטומטי. צריך להגיע ללישכה בכל מקרה לראות פסיכיאטר, אבל כבר לא צריך לשלוח את האיבחון.
אפשר לקבל פטור גם בלי להגיע בכלל אבל זה תהליך יותר ארוך ומסורבל. הכי פשוט באמת להביא את הילד.

yonitbrk

New member
פטור אוטומטי

אצלנו הפטור היה אוטומטי, עבור שני הילדים(תאומים). שלחנו את כל הניירת עם קבלת הצו, ולאחר כחודשיים קיבלנו את הפטור, מבלי שהילדים זומנו ללשכת הגיוס.

Nuta2

New member
צו ראשון לבן 16 אוטיסט בתפקוד גבוה

תודה על התגובה ועל ההמלצות תקווה. הבן שלי מוכר בביטוח לאומי ומקבל את הקצבה מביטוח לאומי - אבל עדיין קיבל צו ראשון. כנראה שהדברים לא עובדים בצורה מסודרת, לכן נצטרך אנחנו לעדכן את הצבא באחבון ולבקש פטור ואח"כ התנדבות.

TikvaBonneh

New member
פטור ללא התייצבות

יש באתר של אלו"ט אופציה לפטור בלי צורך להגיע או אפילו לשלוח פקס. הכל במייל. פלאי הטכנולוגיה.
פטור

עוד אפשרות היא ללכת לצו יחד איתו

נדרש להשיג אישור כניסה ללשכת הגיוס, זה יכול להיות קצת מורכב אבל אפשרי. אצלנו מה שקרה זה שהמאבחנת הפסיכוטכנית הבינה לבד שיהיה כאן פטור מגיוס, ככה שביצעה כמה בירורים במקום (במקום רבע שעה, השלב איתה לקח שעה... אבל היה מאוד מקיף) ובשלב של הבדיקות הרפואיות נשאלנו עוד כמה שאלות ונאמר לנו בצורה ברורה שהיות שסביר להניח שיהיה פטור, כדאי לדלג על המבחן הפסיכוטכני ולהמתין לפנייה חוזרת מלשכת הגיוס. הפנייה הבאה כללה בקשה לאישורים מסוימים עבור הוועדה הרפואית ו-מהר מאוד הגיע הפטור.
&nbsp
כשהאנשים הרלוונטיים רואים בעיניים במה מדובר, זה מאוד מקל על העניינים. יכול להיות שיבקשו בנוסף לאבחון המקורי מכתב עדכני מאיש מקצוע שיסכם את מצבו דהיום ואת הערכתו, אבל קשה לי להאמין שיבקשו אבחון חדש.

גלמיש1

New member
אם יש סיכוי שהוא ירצה להתנדב אז חשוב לא להתעלם

אתם צריכים להגיע ללשכת הגיוס יחד איתו.
אני כבר לא זוכרת בדיוק מה ואיך אבל אם לא תגיעו ללשכה ותקבלו פטור אוטומטי הוא לא יוכל להתנדב אחר כך.
כיום יש תכניות מצויינות מיוחדות לאוטיסטים - דרך אחת מהן הבת שלי משרתת (אחרי מיונים וקורס ממושך של חודשים) ביחידת מודיעין. היא עברה שם דרך מדהימה, עם המון תמיכה והעצמה.
ממליצה לכם לבדוק את הנושא היטב ולעומק לפני שעושים כל מהלך.
כדאי לעקוב אחרי הרצאות בנושא - ו/או לברר במוסד הלימודי.
&nbsp

למעלה