צו ראשון מאוחר

yonatanBH

New member
צו ראשון מאוחר

אני קטן יחסית לכיתה שלי, לומד בי"א ורק החודש הייתה לי יום הולדת 16. שמעתי מי"בניקים שחברה כמוני שנולדו מאוחר הולכים גם לצו הראשון מאוחר (סביבות נובמבר) ויכולים ככה לפספס מיונים ליחידות מובחרות שמתחילים יותר מוקדם בשנה. הם היו צריכים אח"כ ללכת לשנה מכינה כדי שיהיה להם הזדמנות לעשות את המיונים ולהתקבל ליחידה שהם רוצים.
רציתי לשאול אם אני יכול לגשת למיונים ליחידות (אני מניח שבעיקר בכיוון המודיעין ולאו דווקא קרבי) גם לפני הצו הראשון, והאם יש אפשרות לבקש מהצבא להקדים אותו?
תודה

jeffmangum

New member
תתקשר למיטב

תנסה לבקש ממיטב (*3529) שיקדימו לך את הצו הראשון. בעקרון שום יחידה לא תעשה לך מיונים לפני צו ראשון, הם צריכים נתונים כמו פרופיל, דפ"ר וקב"א.

darkshadow1

New member
זה מאוד תלוי במסלול.

לפני הצו הראשון אתה לא תוכל לגשת למיונים. אף אחד לא יתחיל למיין אותך לפני שקיבלת פרופיל, קב"א ודפ"ר.
יש מסלולים שצו ראשון מאוחר כן יכול להשפיע עליהם ויש כאלה שלו. הבעיה שלך היא בעיקר עם מסלולים שיש להם מחזור גיוס אחד בשנה בקיץ, תלפיות למשל. בגלל שהגיוס מוקדם והמיונים ארוכים, השלב הראשון שלהם נסגר כבר בנובמבר-דצמבר, ואז יכול להיות שתפספס אותו.
יש גם כמה מסלולים שפשוט לא ממיינים אנשים שנולדו מאוחר יחסית, אבל כאן כבר אין לך יותר מדי מה לעשות.
כמו שכבר כתבו- כדאי שקודם כל תתקשר למיטב, תסביר את המצב שלך ותבדוק אם יש אופציה להקדים את הצו הראשון. אם לא מקדימים לך אותו בצורה משמעותית, כדאי שתתקשר יומיים-שלושה אחרי הצו הראשון ליחידות הרלוונטיות, תסביר להם את המצב שלך ותבקש מהם לזמן אותך כמה שיותר מהר.

Uasal

New member
תשובה

אני גם מהקטנים בשכבה והיום הולדת שלי הוא בחודש נובמבר.
רוב החברים שלי עשו צו ראשון בכיתה י"א, שלי היה בתחילת י"ב, אבל לא היו שום בעיות והתמיינתי למודיעין ואפילו לדובר צה"ל (שהמיונים לדובר צה"ל הם חד-שנתיים).
למחזורים הקטנים יש מיונים מאוחרים יותר - בערך חודש אחרי שהתחלתי להתמיין למודיעין, ידיד שלי כבר עבר תחקיר בטחוני במודיעין. במיונים החד-שנתיים גם יש התחשבות בקטנים והם נערכים בחודשים שאחרי הצו הראשון.
אין לך מה לדאוג, אתה לא תצטרך לצאת לאף מכינה. אם הנתונים שלך יתאימו לזה, יקראו לך ממודיעין

YuvalJones

New member
בתור אחת שזה קרה לה

הייתי ממליצה לך לפעול כמה שיותר מהר ולנסות ולקדם את מה שאתה רוצה...
בין אם זה להקדים צו ראשון ולבקש ולחפור..
אני לא ידעתי את זה בזמנו, הצו הראשון שלי היה באמצע כיתה יב' כי אני גם מהקטנות - והיום אני מצטערת עלזה

Uasal

New member
אמצע י"ב?

באיזה חודש היום הולדת שלך? שלי היה באוקטובר של כיתה י"ב ולא הייתה לי שום בעיה
ובכל אופן, המיונים שלי לחמ"ן התחילו רק בסביבות פברואר בכלל, אם לא מרץ.

YuvalJones

New member
ילידת נובמבר..

והצו ראשון היה בסוף דצמבר אם אני זוכרת נכון. זה היה כבר בעיצומו של החורף בכל מקרה :)

במקרים רגילים אני מניחה שזה היה עובר בשלום,
אבל הם עשו כל כך הרבה טעויות עם הפרופיל והנתונים שלי, שבסופו של דבר עניין התאריכים שיחק לרעתי.
אם הייתי עושה צו ראשון ב16 וחצי ולא 17, זה היה נותן חצי שנה נוספת לתקן נתונים, פרופיל וכן להתמיין לדברים שהגיע לי להתמיין אליהם

אבל oh well
זה כבר מאחוריי

למעלה