צו 8 וקריאה טלפונית

KKnDoIt

New member
צו 8 וקריאה טלפונית

שלום לכולם, אני לא מבין בדיוק מה זה צו שמונה וקריאה טלפונית. נניח שאומרים לי עכשיו שאני צריך לבוא מייד ליחידה (פיקוד העורף, בגלל המצב). האם זה חוקי ? האם אני לא אמור לקבל את הצו ליד ? האם אני יכול לסרב לבוא עד שמוסרים לי צו ליד ? ואם אני לא יכול לסרב ומגיע לשם, איזה צו הם _חייבים_ להראות לי ? מי צריך להיות חתום עליו (והאם זה מה שנקרא "צו שמונה") ? תודה רבה לכל מי שעונה.

san10

New member
צו 8

אז ככה כאשר אתה מקבל הודעה- טלפונית או ידנית לגבי גיוס חרום חובה עליך להתייצב. איך מחליטים מתי מודיעים בטלפון ומתי במכתב?- כאשר הגיוס גדול מ 1000 חיילים מילואים (לגבי כל יחידה) מבצעים גיוס טלפוני- בשאר המקרים מצבעים גיוס ידני- שולחים חיילי מילואים שמפיצים את הצווים מדלת לדלת (נקראים ראשי חוליות של מרכז גיוס). הצו - במידה ומגיע אליך הביתה הוא מין "סליפ" (לא צו רגיל שנשלח בדואר) ועליו הפרטים שלך והפרטים של הקצין האחראי על הגיוס. אתה מחוייב לחתום שקיבלת את הצו ולהתייצב במיידית במקום המפגש שנקבע לך מראש. בד"כ בית ספר או מתנ"ס שקרוב לביתך

KKnDoIt

New member
תודה על התשובה, אבל

תודה על התשובה, אבל נניח שקראו לי טלפונית ובאתי. אני רוצה לראות שקראו לי באופן חוקי. מה אני מבקש לראות ? אני פשוט לא מאמין להם, כבר קרא שקראו לי בלי צו חוקי, ועכשיו אני רוצה לוודא מראש, במקום להתקע שם כשהאחרים יתחמקו.

san10

New member
במידה ויהיה גיוס מילואים בחרום...

תאמין לי שתדע ולא תצטרך משהו כתוב:) זה יופיע בחדשות ובכל מקום אפשרי...בטח גם אתה ידעת שגייסו מילואימניקים בחומת מגן....כולם מגיעים...:) בכל מקרה אחר שקוראים לך טלפונית הצו אינו חוקי- צריך להיות צו כתוב שנשלח אליך 60 יום לפני המילואים במידה והם מעל 3 ימים - ו 12 יום במידה שהצו עד 3 ימים

bono76

New member
ובהמשך לכך...

אם אני לא בבית, או שאני פשוט לא עונה לטלפונים, איך אדע ? הרי לא מודיעים בתקשורת איזה יחידות מגויסות... ובמקרה כזה, אם לא אגיע, האם יכולים לעשות לי משהו ?

san10

New member
אוקי..אתה מתחכם...../images/Emo150.gif

בגיוס פיסי- במידה ולא תמצא בבית ידביקו על הדלת את הסליפ שקורא לך להתייצב במיידי במקביל ממשיכים לנסות ולהשיג אותך . אמנם לא תדע איזו יחידה מגוייסת בדיוק אבל תשמע בוודאי בתקשורת שהחל גיוס מילואים בדיוק כמו עכשיו במידה ולא תתיצב תחשב כנפקד או עריק ואני לא צריכה להמשיך לדעתי

KKnDoIt

New member
תודה על התשובה אבל אם קוראים לי

לדוגמא, היום בערב לבוא לצבא. האם זה חירום או לא ? איזה אישור אני צריך לראות ?

san10

New member
אם יקראו לך היום זה חירום

כי מודיעים בתקשורת על גיוס חירום למילואים אני לא מצליחה להבין איזה אישור אתם מחפשים?! נראה לכם שסתם יצלצלו לאנשי מילואים ויקראו להם להתייצב בצו 8?! תאמין לי שיש לאנשים משהו אחר לעשות בחיים.....

KKnDoIt

New member
לא הבנת אותי

נראה לי שיתכן שיקראו לי בלי שיש אישור חוקי לכך. לכן, אם אני בא, אני רוצה לראות את הצו חתום. זה הכל. אבל בכול אופן התשובה שלכם עונה על השאלה שלי, ואני מודה לכם.

צו 8 וקריאה מידית

ע"פ החוק עליך להתיצב מייד ברגע שנודע לך . ואם אתה לא בבית? אז תצטרך לשכנע את השופט הצבאי שלא היתי בבית ולא הודיעו לך, בתנאי שהקריאה לא פורסמה בפומבי (רדיו , טלוויזיה וכו') בכל מקרה הצו תופס הן טלפונית והן ע"י הספח הקטן למשך 14 יום. בתוך 14 יום חייב שר הבטחון לאשר את צו ה-8, אם לא עשה כן הצו מתבטל מידית!

syair

New member
עוד קצינת קישור?

אז לי פעם אחת רק אחרי שהגעתי. תמיד שאתה מגיע לשם דוחפים איזה דף שתחתום עליו. אז שמו לי דף שאני חותם, שהסכמתי לבוא לחד יומי מרצוני, וזה היה שקר. שאלו אם אין לי התנגדות, והייתי בטוח שהתכוונו, שמה זה אין לי התנגדות בטח שיש, אבל אם מכריחים אותי אז אני אבוא. אבל זה היה שקר, ורק שבאתי התברר, ואז זה היה כבר קצת מאוחר, ותמיד יש את התירוץ. "מה? זה לטובתך שבאת. זה יום ראיונות". תרשו לי לדלג בשלב הזה על הקללות... לפי דעתי כל הקריאה למיל' במדינה הזו היא חוצפה שלא תתואר, ויום אחד ראשי המדינה ישלמו על זה. אני למשל מתכוון בקרוב לעלות על המטוס, וזה סופי, ונראה שהמדינה לא תמשח לאבד מישהו שסיים תואר באונ' בתחום ריאלי. אבל זה כבר בעיה של המדינה, ושאר האנשים שגרים פה, ולא שלי.

למעלה